Wedstrijdverslag 1/2 NK

1 meerkampfinale en 

 3 toestelfinales



Afgelopen weekend was het zover; de 1/2 NK finale van de tweede en derde divisie. Lieke mocht zaterdag het spits afbijten in Leek en turnde gespannen haar brugoefening. Een prachtige oefening zoals we die van haar gewend waren, maar helaas beoordeelde de jury haar oefening erg laag. Daarna moest Lieke haar zenuwen nog onder controle houden op balk, wat haar op enkele wiebels na erg goed lukte! Hierna was de meeste spanning gelukkig verdwenen, waardoor Lieke vol overgave op sprong en vloer haar talent kon laten zien. Dit resulteerde in twee toestelfinales op het NK. Ook mag Lieke deelnemen aan de meerkampfinale in de 2e divisie. Een fantastische prestatie waar je heel trots op mag zijn, Lieke! De volledige uitslag staat HIER.


Op zondag was Jolijn als eerste aan de beurt. Om 6 uur ‘s ochtends vertrekken en om 8:30 je wedstrijd turnen is niet ideaal maar gelukkig begon je op je beste toestel: brug, een hele mooie tweede plek met torenhoge opzwaaien en een fantastische streksalto af. Zeker een verdiende toestelfinale voor jou! Op balk eindelijk dat boogje geturnd en verder weinig wiebels, nog even werken aan de afwerking en mooie houdingen dan eindig jij nog hoger op dit toestel. Op vloer helaas een beetje in de war en dus de verkeerde kant op, jammer van de nette oefening. Sprong turnde je strak en behaalde je een mooie score. Jij hebt met deze 1/2 finaleplek laten zien dat jij thuishoort in deze divisie Jolijn! De volledige uitslag van Jolijn staat HIER.

Zondagmiddag mochten Lonneke en Aïsha vanuit de A-selectie laten zien wat zij waard waren. En wat een pech had Aïsha hier. Waar zij normaal met gemak in de top eindigt op vloer, was zij vandaag ietwat slordig en moest zij een onverwachtse val incasseren. Wat balen, die toestelfinale was jou van harte gegund! Lonneke moest helaas misselijk aan haar oefening beginnen, maar wat ging dit goed! Jij hebt duidelijk laten zien hoe hard jij hiervoor hebt gewerkt, super hoor (4e score)! Op sprong en brug turnden beide dames netjes stabiel. Bij allebei de opzwaai geteld op brug (4e score voor Aïsha) en op wat stapjes bij sprong na voor Lonneke werden hier mooie resultaten neergezet. Beide dames scoorden dan ook, maar vielen allebei van de balk. Lonneke turnde een prachtige oefening, maar viel onnodig na de pirouette van de balk. Aïsha viel met een arabier die zij normaal gesproken perfect uitmaken voeren. Wat een pech! Zonder de vallen hadden jullie allebei op het podium gestaan. Desondanks hebben jullie bewezen dat jullie hier thuis horen en zijn jullie twee fijne meiden om mee te trainen! Op naar de toestelkampioenschappen en nieuwe elementen voor volgend seizoen! De volledige uitslag van Lonneke staat HIER, en van Aïsha HIER.



Als laatste waren Stefanie en Daphne aan de beurt. Stefanie had zaterdag geen fijne training gehad en Daphne kampte met een hardnekkige rugblessure, wat bij beide dames wel wat spanning meebracht. Gelukkig startten zijn allebei onverwachts sterk op brug; twee mooie scores in de 9 punten! Balk bracht voor Stefanie geen acro-combinatie, maar wel een prachtig stabiele oefening om trots op te zijn. Daphne had een mooie inturnbeurt, maar viel tijdens haar oefening helaas van de balk met haar pirouette. Knap turnde zij toch op haar oefening uit. Helaas had Daphne op vloer ook wat pech en lukte haar tweede snelle baan niet. Stefanie koos voor een veilige oefening zonder schroef, maar liet hierbij wel een nieuwe baan voorover zien. Hierdoor sleepte zij toch mooi de 4e score binnen! Op sprong turnden beide dames netjes en stabiel. Stefanie werd uiteindelijk 8e en is hiermee tweede reserve voor de meerkamp finale. De volledige uitslag staat HIER.

0 Comentarios