Wedstrijdverslag wedstrijdweekend 2e divisie

 Brons voor Lieke


Zeg maar nee, dan krijg je er twee... 6 en 7 november mocht Lieke gelijk aan de bak tijdens een heus wedstrijdweekend: Op zaterdag een teamwedstrijd samen met turnclubs GCA en Druturnia, en op zondag de eerste individuele plaatsingswedstrijd. Toch weer even wennen; waar staan we ten op zichte van al die turnclubs die actief hebben kunnen blijven trainen tijdens de lockdowns? 
Gelukkig bleken die zorgen nergens voor nodig; Lieke trapte de wedstrijd af op balk en zette een nette 1e score neer van 11.700 punten. Door naar Liekes favoriete onderdeel; vloer. Ondanks de vele ups and downs van Lieke een score zoals we van haar gewend zijn, een nette score in de 12 punten! Ook op sprong een prima score en zelfs op brug, waar toch een aantal risico's in zitten geen vallen en een prima oefening. Tijdens de wedstrijden van de tweede divisie worden de scores vaak live weergegeven op grote beeldschermen. Ondanks dat het team goede prestaties neerzette, dachten we dat de concurrentie te sterk was. Klaar in de rij voor de prijsuitreiking toch nog één snelle blik op de beeldschermen en... het bleek dat het team derde was geworden! Die bronzen medaille is een ontzettend mooie en leuke seizoensopening. Op naar de volgende kwalificatiewedstrijd!



Op zondag was het tijd voor Liekes individuele wedstrijd. Dan scheelt het toch iets dat je de vorige dag al eens op de toestellen hebt kunnen turnen. Maar dat maakt de wedstrijd natuurlijk niet minder spannend. Op sprong een nette half in - heel uit en op brug een mooie oefening met strakke opzwaai-handstand. Die wilt tijdens de training niet altijd even goed lukken. Op balk helaas punten laten liggen door een combinatie-element niet door te turnen en op vloer de welbekende score van ruim 12 punten. Met een 5e plek in het eindklassement en het podium in het vizier een hele mooie seizoensopening in de 2e divisie. Op naar 21 november voor de volgende wedstrijd!

De uitslag van de teamwedstrijd vind je HIER.
De uitslag van de individuele wedstrijd vind je HIER.










0 Comentarios