Wedstrijdverslag Bondskampioenschap 2e divisie

BRONS VOOR LIEKE OP NK TOESTELFINALE VLOER



Afgelopen weekend had Lieke de eer om zowel op de meerkampfinale als de toestelfinale vloer van het bondskampioenschap te staan (ook wel Nederlands kampioenschap genoemd). Ik ben enorm trots op jou Lieke, ontzettend gaaf hoe ver jij het geschopt hebt in een sterk deelnemersveld in de 2e divisie!

Nadat Lieke afgelopen week geblesseerd raakte aan haar nek en bijna een week  lang onbeweeglijk thuis heeft gezeten, was het spannend of zij überhaupt wel deel kon nemen aan deze bijzondere wedstrijd. Niet helemaal in topconditie verscheen je zaterdag tóch aan de start van de meerkampfinale, waar je helaas geen vlekkeloze wedstrijd turnde. Op vloer vloog je in de flikflak zo hoog dat die schroef erachter als sneeuw voor de zon verdween en daardoor moest je ter plekke je hele oefening omgooien om toch te kunnen voldoen aan al je eisen. Toch heb je het maar mooi voor elkaar weten te boksen, dat zegt naast jouw fysiek ook wat over jouw mentale kracht Lieke! Ook op balk zat het allemaal niet mee en moest je de balk verlaten. MAAR die brugoefening heb je wel eindelijk in de pocket! Het hele wedstrijdseizoen was er telkens wel wat op brug, lukte wippertje niet, dan viel je wel met de los-om, maar vandaag kwam er dan eindelijk uit wat er in zit. Die 10e score op dit toestel is zeer terecht van jou!

Op zondag mocht jij nog een keer op en neer naar de wedstrijdhal, dit keer om te strijden voor een plekje op het podium voor jouw favoriete onderdeel: vloer. Als één na laatste turnster in de rij zette je hier de oefening van je leven neer en heb je met precies 12.000 punten de bronzen medaille veroverd. Gefeliciteerd!

De volledige uitslagen vind je hier:




0 Comentarios