Wedstrijdverslag regiofinale 4e divisie

8 van de 9 turnsters door naar de districtsfinale

<<aangevuld met verslagje van Nicole>>
Afgelopen zaterdag turnden 9 meisjes van Elistha hun regiofinale in de 4e divisie. Maar liefst 8 van hen hebben zich weten te plaatsen voor de districtsfinale!

Verslagje van Jeanne: 

Wedstrijd 1
Lizzy, wat heb jij een goed wedstrijdseizoen in de keuze oefenstof!  Vorig seizoen wist jij je ook te plaatsen voor de regiofinale, en dit heb je in stand weten te houden door er vandaag weer te staan. Jouw hoogste scores waren vandaag te vinden op sprong en balk. Een hoog netheidsgehalte en mooie landingen. Op brug en vloer wat lagere scores vandaag. Je hebt geen grote fouten gemaakt, maar alle kleine dingetjes bij elkaar opgeteld zorgen toch voor een verschil tussen podiumplek of niet. Jij helaas net niet! Als 4e belandde jij er net naast, maar mag je wel supertrots zijn op jouw prestatie. Op naar de districtsfinale! De volledige uitslag van Lizzy vind je hier.

Wedstrijd 2
In wedstrijd 2 mocht ik alvast proefdraaien met de meisjes die na de zomervakantie naar de A-selectie zullen doorschuiven. Femke en Floor, ik vond het heel leuk om met jullie wedstrijd mee te lopen! Jullie zijn alle twee leuke sportieve dames die het leukste uit zo’n dag halen. Vandaag bleek dat jullie ook nog eens gewaagd zijn aan elkaar. Waar Femke een hogere moeilijkheidsgraad liet zien op 3 van de 4 toestellen, turnde Floor relatief makkelijkere maar superstrak uitgevoerde oefeningen. Femke behaalde een 3e score op brug, waarbij ze liet zien dat zij op dit toestel aan de top van haar niveau presteert: maar 2 andere turnsters lieten ook zo’n hoge moeilijkheidsgraad zien. Floor had dit op balk; ondanks een val van de balk behaalde jij hier een 2e score Floor! Dat zegt iets over jouw extreme netheid en beheersing van de oefening, knap! Uiteindelijk is Femke op de 8e plaats geëindigd en Floor op de 9e. De volledige lijst van jeugd-1 vind je hier.

Wedstrijd 3
Tessa was als enige junior aan zet in wedstrijd 3. Op sprong en brug zoals altijd een strakke routine zoals we van jou gewend zijn. Een 3e score dan ook op brug. Op balk werkte de jury vandaag in jouw voordeel. Ondanks dat ik een beetje zat te mopperen op jouw beenspreiding, heeft de jury jouw gymnastische serie duidelijk anders beoordeeld. Op vloer is het altijd spannend bij jou. Met het inturnen lukken spontaan elementen uit jouw oefening niet meer en zit je niet zo hoog als anders. Maar tijdens de oefening komen er ineens extra elementen bij die je zelf ook niet had verwacht! Een sprongetje achter jouw flikflak-salto (waarbij je met het inturnen nog naar de grond stortte) en een gymnastische serie die ineens 10x verbeterd lijkt te zijn. En toen het eindklassement, op 0.025 puntjes na ging die 3e plek nét aan jouw neus voorbij. Zonde! Maar jij herpakt jezelf wel bij de districtsfinale, let maar op! De volledige uitslag vind je hier.

Wedstrijd 4
In wedstrijd 4 was onze Sarah present. Op het spannendste toestel moest jij beginnen, balk. Op de plaatsingswedstrijden was dit je minst succesvolle toestel, maar vandaag heb je het bij 1 val gehouden! Ook op vloer was je in je element. Met de hoogste moeilijkheidsgraad wist jij hier zeer terecht de 2e score neer te zetten. Op sprong ging je helaas een beetje scheef en ook op brug ging het allemaal niet even soepel. Desondanks mag je tevreden zijn met jouw eindscore. Vanaf nu lekker oefenen voor volgend seizoen! De volledige lijst vind je hier.

Verslagje Nicole:
In de tweede wedstrijd turnden de instappers en de jeugd 1 meisjes. Jeanne begeleidde Femke en Floor, ik begeleidde Nikki, Sophie en Dianne omdat er in twee banen geturnd werd.

Het eerste toestel vloer. Ik keek mijn ogen uit toen Dianne haar vloeroefening turnde, wat was dat strak en netjes!. De jury beloonde haar met een tweede plaats op dit toestel. Nikki en Sophie turnde ook netjes op vloer, maar met net wat meer slordigheden. Het tweede toestel was sprong. De jury zag iets (negatiefs) aan de manier waarop de Elistha meisjes hun sprong uitvoerden. De scores waren laag vond ik, terwijl de sprongen behoorlijk waren naar mijn mening. We wachten volgende week zaterdag af wat dan de scores op sprong zullen zijn. Op brug deden de meiden het ook erg goed. Geen stopjes, vallen of herhalingen van elementen. Op balk moest iedereen de balk een keer verlaten. Dat was wel zuur want op de training voor de wedstrijd lieten de meiden allemaal een oefening aan mij zien zonder vallen. Ik ben erg trots op de plekken die jullie hebben behaald in het algemeen klassement. Allemaal in de bovenste helft van de lijst: Dianne 7de, Nikki 10de, Sophie 15de, dus ook allemaal door naar de districtsfinale!!! 

In de derde wedstrijd turnde Lise. Lise begon sterk op vloer en turnde hier de 6de score van de wedstrijd. Op sprong liet zij een half punt liggen ten opzichte van haar concurrenten. Op brug scoorde zij lager dan normaal, ondanks dat de oefening vergelijkbaar was. Het laatste toestel was balk. Lise wist heel knap haar hoofd cool te houden en turnde een oefening zonder vallen (zelfs de 4de score van de wedstrijd). Lise turnde een van de beste wedstrijden tot nu toe, maar wat was het deelnemersveld sterk. Meisjes die veel meer uren trainen dan jij. Op de districtsfinale mag je opnieuw laten zien wat jij in huis hebt.


Persoonlijk wil ik Annemarie (moeder Femke), Anne (moeder Lise) en Suzanne (moeder Nikki) heel graag bedanken. Zij hebben ervoor gezorgd dat er deze wedstrijddag catering was voor de ouders, en Elistha heeft er ook nog een leuk bedrag aan overgehouden!










0 Comentarios