Wedstrijdverslag districtsfinale 4e divisie

Verslagje Nicky: 


Afgelopen zaterdag mochten Lizzy en Sabine vanuit de A-selectie deelnemen aan de districtsfinale van de 4e divisie. Lizzy mocht in wedstrijd 2 starten op vloer, waar zij een prachtige oefening liet zien (6e score). Lizzy heeft een hoge moeilijkheidsgraad in haar oefening, waardoor zij 1 van de hoogste D-scores van de wedstrijd had. Aan je beenspreiding moeten we wel blijven werken, maar de rest van je oefening was keurig netjes uitgevoerd. Lizzy liet vervolgens op de 3 andere toestellen stabiele oefeningen zien, waarmee zij netjes in de middenmoot eindigde. Knap dat jij allround zo sterk bent Lizzy! Lizzy turnde zichzelf naar een mooie 14e plek, een prachtige prestatie op een districtsfinale. Nu op naar de toestelkampioenschappen en nieuwe dingen trainen voor volgend seizoen!

In de derde wedstrijd was Tessa aan de beurt. Ook zij startte op vloer sterk met een oefening met ook al zo’n mooie hoge D-score. Daarnaast heb je hier veel vooruitgang laten zien Tessa! De salto zit inmiddels stabiel achter je flikflak en je laat een mooie sprongenserie zien. Gaaf hoor! Op sprong en brug liet je mooie oefeningen zien, maar helaas was je opzwaai niet hoog genoeg (wat bij het inturnen wel lukte). Hier blijven we aan werken. Op balk gebeurde het tegenoverstelde. Bij het inturnen verliet je meerdere malen de balk, maar bij je oefening stond je zo stevig als een huis. Tessa wist uiteindelijk een mooie 11e plek te behalen, super gedaan!

Verslagje Nicole:

Op een zonnige dag werd de districtsfinale geturnd in Winterswijk. De temperatuur liep al snel op in de zaal. Op mij had het in ieder geval wel invloed. Omwisselen van nummers of het niet ophouden van nummers overkwam mij. Bij de tel commissie vergaten zij het punt van Lise haar laatste toestel in te voeren waardoor zij in eerste instantie laatste werd. Later is dit natuurlijk gecorrigeerd en bleek zij 7de te zijn geworden. Nikki had volgens mij ook last van de hogere temperatuur met uiteindelijk een bloedneus tot gevolg (gelukkig nadat zij alle toestellen had gehad).

In de eerste wedstrijd turnden Femke en Floor. Femke maakte geen grote fouten maar verloor helaas punten op de uitvoering. De techniek en netheid gaven aftrek. Een top 10 klassering zat er daarom niet in, maar wel een heel knappe 12de plaats en een 1ste score op het onderdeel sprong. Femke heeft sinds ze bij mij turnt altijd wel finales geturnd. Erg knap dus! Volgend jaar zal Femke doorschuiven naar de A-selectie. Zij mag dan keuze oefenstof derde divisie gaan turnen, dat gaat helemaal jouw ding worden Femke! Floor turnde een goede wedstrijd maar maakte helaas wel een grote fout. Zij turnde de streksprong 1/1 draai op vloer twee keer dezelfde kant op. Dat kostte haar 1,3 punt aftrek. Op balk liet Floor een plusoefening zien, geen val met radslag! Volgens mij was ze hier zo van onder de indruk dat de zenuwen juist toesloegen. Floor wilde geen fouten meer maken waardoor ze op balk wat onzeker turnde (wat ik niet van haar gewend ben). Alsnog wel de 2de score op dit toestel. Ook op sprong en brug turnde Floor netjes. Floor zal de aankomende jaren haar moeilijkheid moeten opschroeven, dan gaat het met haar ook helemaal goed komen in de keuze oefenstof! Floor werd 7de .

In de tweede wedstrijd turnden Nikki, Sophie en Dianne. Wauw wat knap dat ik daar überhaupt stond met 3 meisjes van Elistha!. Op balk lieten Dianne en Nikki een goede oefening zien, helaas wel beide een val met de koprol. Sophie turnde een oefening zonder vallen. De jurering op balk was raar en niet te begrijpen, het lage punt van Sophie en Nikki viel tegen. Dianne scoorde daarentegen weer een hoog punt wat ten opzichte van de andere punten ook weer niet goed te verklaren viel. Op vloer, sprong en brug turnden de dames zoals zij ook in de training laten zien. Het waren prima oefeningen. Dianne werd 8ste , Sophie werd 14de en Nikki werd 21ste Lise turnde in de laatste wedstrijd. Op vloer maakte zij een val met haar stutrol, zij viel terug met het inzetten van de stutrol. Heel erg jammer want als er iemand een mooie stutrol kan en beheerst dan is het Lise wel. Die schade haalde Lise zeker in. Op sprong scoorde zij een hoog punt in vergelijking met andere wedstrijden waar zij vaak op dit toestel punten verliest ten opzichte van de anderen. Brug en balk waren ook erg goed. Lise werd 7de.


De wedstrijden zitten er nu voor de meeste op. Nu werken aan nieuwe elementen voor volgend seizoen! De voledige uitslag van alle meisjes staat HIER.



0 Comentarios