Wedstrijdverslag 20 november Nijmegen

 Brons voor Emma!



Verslag van Stefanie:
In de eerste wedstrijd turnde Emma haar eerste individuele wedstrijd van het seizoen. Met een val en een paar wiebels op balk begon je de wedstrijd niet echt optimaal. Op vloer turnde je een stabiele oefening met een hoge arabier strek, nette sprongetjes en een van de hoogste D-scores! Op sprong liet je een mooie 1/2 in-1/2 uit en 1/2 in-1/1 uit zien. En op brug turnde je je oefening netjes wat je zelfs een 2e score opleverde! Ondanks je val van balk, werd je uiteindelijk verrassend 3e!! Dus veelbelovend voor de rest van het seizoen :) De link naar de volledige uitslag van Emma vind je HIER.

In de derde wedstrijd waren de junioren aan de beurt. Jullie begonnen op vloer, wat altijd weer even anders is dan de airtrack waar we altijd op trainen. Gelukkig was daar bij jullie weinig van te merken. Zo liet Lizzy een mooie arabier schroef zien en werd hiermee 1e op vloer! Louise en Ande lieten beide een mooie hoge flikflak salto zien. Joël had helaas wat meer pech op vloer. Tijdens het inturnen had je een val, waardoor je last had van je hand. Snel naar de EHBO gegaan en ingetapet heb je toch besloten je oefening zonder inturnen te doen. En daar kwam nog een prima oefening uit, hartstikke knap Joël!! Daarna moesten jullie op sprong twee keer springen, waar jullie (en wij) niet helemaal op voorbereid waren. Toch lieten jullie allemaal twee nette sprongen zien en plaatste jullie je allemaal voor ‘een’ sprongfinale haha :) Ande werd zelfs 5e op sprong! Daarna door naar brug, waar voor jullie doen best nette oefeningen geturnd werden. Louise, ik denk dat ik jou nog nooit een zo’n nette brugoefening heb zien turnen en dit werd ook beloond met een 6e plek! Als laatste was balk aan de beurt. Joël turnde een redelijk stabiele oefening, wel een radslag tot stand (!), maar helaas een val met pirouette. Maar nogmaals kun je trots zijn dat je de wedstrijd na je val op vloer nog geturnd hebt! Louise nam wat risico in haar oefening, wat in dit geval resulteerde in een val met arabier. Zonde want in de training lukt ie bijna altijd! Ande en Lizzy turnden allebei een nette oefening met weinig wiebels en allebei met radslag salto, die we bij de training niet heel vaak voorbij zien komen ;) Over het algemeen een prima eerste individuele wedstrijd, met hier en daar wat verbeterpuntjes waar we mee aan de slag kunnen! Lizzy werd uiteindelijk 7e, Ande en Louise gedeeld 15e en Joël 20e (met een toestel minder). De volledige uitslag van de junioren vind je HIER.




Verslagje van Romée:
Afgelopen zaterdag hebben Liv en Aivy-Jolie hun eerste teamwedstrijd gehad. Samen met Impuls en Dodewaard vormden zij een team in niveau 4. Na lange tijd geen wedstrijden te hebben gehad was het weer heel erg wennen. Ook mocht er geen publiek bij zijn, dus was het extra spannend. Ondanks alle zenuwen hebben jullie toch veel genoten van deze wedstrijd. Aivy-Jolie mocht als allereerst beginnen op balk. Tijdens het inturnen was je erg zenuwachtig voor je radslag, maar je stond gewoon! Helaas viel je met je pirouette ervan af, maar je hebt een strakke oefening laten zien. Liv, wat heb jij netjes geturnd op balk. Helaas twee vallen en wat wiebels, maar je mag trots zijn. Voor de volgende keer oefenen we nog meer op die radslag en handstand en dan komt het zeker goed. Op vloer hebben jullie dit jaar voor het eerst een eigen vloermuziekje mogen uitzoeken. Het was nog even wennen op de harde vloer, maar goede oefeningen hebben jullie geturnd. Aivy-Jolie heeft zelfs arabier flikflak alleen gedaan! Helaas had Liv een val met haar boogje waardoor haar oefening niet meer klopte, maar toch heb je het netjes opgelost. Jullie sprongen zagen er super netjes uit, alleen nog een beetje letten op die rechte benen ;). Ook brug mogen jullie trots zijn op jezelf, allebei een doorgeturnde oefening en beide salto af. Voor de volgende keer moeten jullie jezelf niet zo nerveus maken, want jullie kunnen het echt wel. Jullie hebben goed laten zien hoe hard jullie getraind hebben. De volledige uitslag van Liv en Aivy-Jolie vind je HIER.





0 Comentarios