Medaille voor Bo op regiofinale 5e divisie

Zilver voor Bo

Afgelopen zaterdag was het zover: De finale van de 5e divisie in Lelystad. Met maar liefst 6 meisjes mochten wij als Elistha deelnemen aan deze wedstrijd, al een prestatie op zich!

In de 2e wedstrijd waren zowel de meisjes van jeugd-2 als de senioren aan de beurt. Bo, Mila, Fenna en Marit vertegenwoordigden de categorie jeugd-2 en begonnen op sprong. Bo liet hier voor het eerst haar nieuwe sprong zien: half-in, half-uit, die werd beloond met een verdiende 1e score op dit toestel! Bij de andere meisjes verliep het inturnen niet zo goed. Marit kwam telkens niet goed uit, Mila kwam niet goed over de pegasus en Fenna haar nieuwe sprong ging toch niet zo goed als dat het thuis lukt. Desondanks hebben jullie alle drie mooie overslagen laten zien. Op brug lieten jullie ook stuk voor stuk mooie oefeningen zien. Helaas was de jury echt heel erg streng op dit toestel waardoor alleen de opzwaai van Mila geteld was. Mila, hierdoor heb jij wel mooi de 2e score op dit toestel binnengesleept. Door naar balk waar geen van jullie de balk hoefde te verlaten. Op dit toestel sprong Marit er duidelijk bovenuit, met een mooie 1e score voor jou op dit toestel. Op het laatste toestel lieten jullie overal een sprongetje achter jullie snelle banen zien, knap! Bo is door deze stabiele wedstrijd heel terecht 2e worden, gefeliciteerd! Maar ook de andere meiden hebben zeker laten zien dat zij bij de bovenste helft van de 5e divisie horen: Marit is 5e geworden, Mila 6e en Fenna 10e.

Bij de senioren ging Dewi na een goede start te hebben gemaakt op sprong met haar nieuwe sprong, half in-half uit, ging ze vol goede moed door naar brug. Helaas zat hier diezelfde strenge jury als bij de jeugd-2 meisjes, en ook jouw opzwaai werd niet geteld… balen! Ook op balk ging het niet soepel. Van de zenuwen deed je een gekke handstand, die door de jury daarom ook niet als handstand werd gerekend. Gevolg: flinke daling in je D-score. Op vloer turnde je even mooi als anders met de nog steeds niet uitgewerkte magie van jouw nieuwe muziekje, maar de schade van balk was niet meer te herstellen helaas. Een 13e plek voor jou. Romée: Wat was je blij toen je het berichtje kreeg dat je als 1e reserve tóch mee mocht doen! Ook jij hebt een start gemaakt met jouw nieuwe sprong, half in-half uit. Ook op brug ben jij erg vooruit gegaan met jouw kip (eindelijk zonder die voeten op de grond), maar helaas voldoet deze nog steeds niet aan de wedstrijdeisen. Op balk gelukkig geen missers gemaakt, en heb je laten zien dat je de radslag goed onder controle hebt. Op vloer was je netjes, maar de sprongetjes en beenspreiding blijven toch elke keer een struikelblok. Een 12e plek hier voor jou.

Wedstrijd 3: Lynn, wat had je een goede wedstrijd! Op sprong turnde je ook jouw nieuwe sprong, half in-half uit en op brug turnde je de sterren van de hemel. Netjes, strak, sterk, geen stopjes en een mooie landing. Hier een 2e score voor jou. Ook balk begint steeds meer jouw toponderdeel te worden: Een nette 3e score voor jou. Maar wat zal ik zeggen over vloer… wat een zonde Lynn dat jij viel met salto! Dat is je nog nooit gebeurd… Hierdoor viel jouw score op dit toestel erg laag uit, waardoor jij jouw podiumplek aan je voorbij zag gaan. Desondanks ben je alsnog superknap op de 5e plek belandt, wat met de sterke concurrentie ook echt een prestatie an sich is. (Kanttekening: Je verschilde 0.35 punten met de nummer 3…)

De volledige uitslag van Jeugd2 en senioren staat HIER. Die van de junioren HIER,

0 Comentarios