Districtsfinale 4e divisie

Brons voor Jolijn

Afgelopen zaterdag turnden 4 meiden uit de B- selectie hun districtsfinale. Het deelnemersveld was sterk. Goed was nu niet meer goed genoeg (althans om mee te doen om de podiumplekken), het moest perfect zijn. Het ging nu ook om de details. Ik zelf kijk met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd. Vaker is mij opgevallen dat de punten in een districtsfinale verschillen met eerdere wedstrijden, bij het turnen van een soort gelijke oefening. Zo werd Rosali op brug de vorige wedstrijd 1ste, nu met een gelijkwaardige oefening 22ste…. Blijkbaar letten juryleden uit een ander district weer op andere accenten, eigenlijk zou dat niet moeten. Dus bij deze meteen een oproep aan jullie ouders, geef je op voor een jurycursus als deze er weer is want we hebben jullie hard nodig!. De meiden hebben het super goed gedaan, ik kan niet anders zeggen.

Rosali (instap) turnde als eerste op vloer. Zij liet hier een goede oefening zien.
Waar de arabier flikflak eerst nog wat onzeker werd geturnd was dit nu niet meer het geval. Op sprong turnde Rosali goede salto’s in. In haar wedstrijdsprong sprong zij met haar salto wat verder naar voren. Rosali is sterk in haar benen dat liet ze zien, haar “core” moet hierin nog wat sterker worden. Het verschil in trainingsuren was zichtbaar ten opzichte van andere turnsters in het deelnemersveld. Extra knap is het dan dat zij met 4 uur trainen in een districtsfinale van instap D1 staat. Op brug liet Rosali een nette oefening zien inclusief een hoge opzwaai voor de buikdraai. Ze schrok er zelf van dus moest alle zeilen bijzetten om niet door te schieten. Op balk turnde Rosali sterk, een mooie koprol en spagaatsprong en zeker revanche ten opzichte van de vorige wedstrijd. Rosali behaalde een 18de plaats.

Jolijn (pupil1) startte op het toestel sprong. Een van haar sterkste toestellen, maar de timing was zij de laatste tijd een beetje kwijt. Zij scoorde hier de 12de score. Op balk turnde zij netjes, helaas wel een val met haar spagaatsprong. Zij was wel goed geconcentreerd en gefocust in deze oefening. Hier erg trots op want Jolijn heeft nog wel eens de neiging om weg te dromen.. Vervolgens brug. Ik werd stil van haar inturnen. Wauw, wat een kracht en ruimte in de bewegingen. De jury dacht er net zo over, voor de uitvoering een 9.4!. Het laatste onderdeel vloer gaf Jolijn alles, inclusief een hoge kaats achter haar overslag. Toch echt wel onverwachts werd Jolijn derde! Niet verwacht door de val van balk maar super trots!
Femke (pupil2) moest op haar eerste toestel brug gelijk een val meenemen. Zij viel met ophurken. Heel erg balen. Lang was ophurken een struikelblok maar de laatste tijd niet meer. Zuur was het dan dat ze hier nu mee viel. Femke is mentaal sterk en kon zich er goed overheen zetten, doorrrrrr naar het volgende toestel. In het voordeel was het voor Femke dat zij vervolgens als eerste mocht turnen op balk. Dat ging goed! Erg gefocust en weinig gewiebeld. Een hele mooie 14de plek op balk. Op vloer turnde Femke een nette oefening. Een goede overslag kaats, mooie stutrol en tiktak. Je scoorde hier een 22ste plaats wat ik niet terecht vind. Voor de tweede keer sta je in de districtsfinale Femke, je mag erg trots zijn op jezelf!

Lizzy (jeugd1) was de laatste turnster na een lange wedstrijddag. Lizzy startte op sprong met een goede half in half uit. Bij de tweede sprong moest zij een stapje terug zetten. Sprong ging gelukkig weer beter t.o.v. de vorige wedstrijd. Op brug turnde zij een relatief simpele oefening maar wel heel erg netjes en ruim waardoor alsnog een 15de score. Op balk turnde Lizzy sterk, een goede oefening zonder vallen. Hier een mooie 7de plaats. Vloer was goed alleen kreeg Lizzy een punt neutrale aftrek voor een fout die zij niet had gemaakt. De jury had gezien dat zij met hetzelfde been in haar oefening in spagaat had gezeten terwijl dit het linker en het rechterbeen had moeten zijn. Op de film terug gekeken bleek dat de fout echt bij de jury lag. Fouten lijken er toch in te sluipen naar zo’n lange dag. Een protestbriefje mocht niet baten. Anders was je 7de geweest Lizzy, nu een 19de plek. We gaan gewoon uit van de 7de plaats, en hoe knap is dat als je vorig jaar nog 5de divisie turnde.

Bij de A-selectie mocht Emma vandaag de dames van supplement F (jeugd2) vertegenwoordigen op de districtsfinale. Je hebt vandaag bewezen waarom je hier thuishoorde Emma; wat ben jij gegroeid! In de loop van het seizoen ben je tijdens de wedstrijden (en ook op de trainingen) veel stabieler gaan turnen. Zo begon je vandaag op sprong met de 6e score van 36 meiden. Het waren dan ook twee prachtige sprongen. Op brug turnde je helaas een dubbele buikdraai, maar zo erg is dat nou ook weer niet. Je liet een mooie hoge opzwaai zien, je kip en een torenhoge salto. Later tijdens de training 's middags zelfs vanuit een wegzet! Op balk bleef je op enkele wiebels na mooi staan (10e score), wat een verschil met het begin van het seizoen. Ook op vloer heb je stappen gezet, je liet vandaag je flikflak-salto en een prachtige sprongenserie zien. Vandaag werd je heel knap 12e. Super Emma, blijf zo doorgaan. Je gaat met grote sprongen vooruit!!
Dames allemaal super goed gedaan!!! De volledige uitslag staat HIER

0 Comentarios