Regiofinale 4e divisie

6 plaatsen voor de Districtsfinale

Verslagje Nicky:

Wedstrijd 1
Elise: Tja, wat moet ik zeggen.. voor mijn gevoel turnde je net zo mooi en stabiel als anders, maar helaas was de concurrentie te sterk. Op brug werd je opzwaai niet geteld en had je kromme benen in je 1/2 draai kip (door de te lage brug!), waardoor we hier wel wat punten hebben laten liggen. Op sprong echter mooi als altijd en op vloer overal een sprongetje achteraan! Op balk al je nieuwe elementen en zonder vallen/wiebels, maar hier kunnen we wellicht nog wel een beetje aan je netheid werken. De gave elementen zijn er, en nu gaan we lekker de tijd nemen om die te perfectioneren. De hoogste D-scores op balk en vloer waren trouwens van jou!

Wedstrijd 2
Tessa: helaas helaas, het moest een keer gebeuren. Twee vallen van de balk door dat stomme boogje. Dat was balen! Komende trainingen gaan we je boogje toch maar gewoon vervangen, hij blijft te instabiel. Op sprong ging je echter goed en ook je vloeroefening was erg mooi. Op brug was je opzwaai te laag en liep je hierdoor een half punt mis. Ook je salto verdient nog wat aandacht. Hier gaan we de komende tijd lekker aan werken!
Emma: wat ben ik blij voor jou, geplaatst voor de districtsfinale! Je turnde net zo mooi als de vorige wedstrijd, maar vandaag werd je er gelukkig wel eerlijk voor beloond. Prachtig op sprong, je kip op brug doorgeturnd en een hele mooie en stabiele balkoefening. Op vloer heb ik duidelijk beenspreiding gezien, en niet zo'n beetje ook. Jij hebt je plek in de finale dik verdiend Emma, gefeliciteerd!

Wedstrijd 4:
Megan: na sterk begonnen te zijn op sprong en brug kwamen we daarna uit op jouw struikeltoestel.. de balk. En die was verschrikkelijk vandaag. Drie keer ging jij er vanaf, wat ontzettend jammer! Op vloer gingen daarna alle remmen les en zou je ook gewoon die schroef doen, waar je helaas bij op je billen vielen. Jammer Megan, de zilveren medaille was anders voor jou geweest vandaag! Voor jou geldt echter hetzelfde als Elise: je stond er maar wel met al je nieuwe elementen! Je vliegt met sprongen vooruit, en nu kunnen we mooi even de tijd nemen om dit allemaal te stabiliseren en te perfectioneren. Ook niet verkeerd toch!
Sarah: bij jou was de wedstrijd andersom. Sprong gaat prima maar niet fantastisch, en brug is voor jou juist het grootste struikelblok. Je kwam er vandaag echter aardig doorheen! Twee stopjes, maar verder redelijk netjes. Daarna was jij op balk de verrassing van de dag. Nog nooit heb ik zo'n mooie oefening gezien! Strak, netjes, geen vallen, geen wiebels.. sterk en prachtig stond jij daar. Op vloer besloten we daarna direct om op veilig te spelen, om alle kansen open te houden. En ja hoor, dit werd beloond. Jij stroomde door naar de districtsfinale. Gaaf Saar, gefeliciteerd!

Verslagje Nicole:
Met drie instappers startte ik de eerste wedstrijd. Lise had zich geblesseerd op de trampoline thuis. Met pijn en moeite begon zij toch aan de wedstrijd. Helaas was het moeilijk om haar pijn te verbijten. Dat zag je terug in de scores. Op brug liet zij wel zien wat zij in huis heeft. Zij scoorde daar samen met Willemijn het hoogste punt. Nu goed herstellen Lise!. Het eerste toestel was balk. Meestal is dit niet zo gunstig (de zenuwen zijn nog niet op andere toestellen weg geturnd). Willemijn zette wel een plusoefening neer, wel wat wiebelig en wat fouten waardoor haar punt jammer genoeg toch laag uitviel. Rosali turnde ook wat aarzelend op balk, bij het turnen van een ½ draai was zij even afgeleid en viel van de balk. Op vloer was Willemijn wat afgeleid. Zij turnde als tweede serie een radslag, daar waar zij een overslag kan. Lenigheid is een aandachtspunt bij Willemijn. Doordat zij dit te weinig laat zien in haar turnen viel het punt tegen. Rosali turnde sterk op vloer, hoge kaatsen en zuiver. Op sprong lieten beide dames zien wat zij in huis hebben. Een mooi punt werd hier gescoord. Op brug scoorde Elistha erg sterk met hoge punten!. Rosali zullen wij terug zien in de districtsfinale. Goed gedaan dames, jullie kunnen trots zijn op jezelf met zo’n mooie finale wedstrijd. 

In de tweede wedstrijd turnde Jolijn. Zij was minder scherp dan in de vorige wedstrijden. Ook wordt de concurrentie natuurlijk steeds groter. Jolijn eindigde daarom helaas naast het podium. Met name op sprong heeft zij punten laten liggen. Jolijn is een erg goede springer maar had nu slordige landingen wat haar punten heeft gekost. Op brug zat er een gekkigheidje in haar zwaaien (schouders niet mee in de voorzwaai), wat voor mij nieuw was. Op balk vocht Jolijn voor haar radslag, een ander was er allang vanaf gevallen, maar Jolijn heeft een bijzonder talent om te corrigeren bij wiebels. Op vloer mag Jolijn nog wat meer lenigheid en uitstraling laten zien. We weten waaraan we moeten werken deze aankomende weken want Jolijn heeft zich namelijk ook voor de districtsfinale geplaatst. Super knap Jolijn!!! 

In wedstrijd 3 turnde de pupillen 2. Floor was reserve maar mocht alsnog turnen. De wedstrijd begon erg vervelend voor haar. Floor weigerde in haar sprong en knalde met haar hoofd tegen de kast. Dit was erg schrikken en pijnlijk. Floor besloot toch haar wedstrijd uit te turnen, maar aan alles was te zien dat zij helemaal uit haar wedstrijd was. Jammer Floor dat je niet kon “shinen” maarrrrr je hebt dit seizoen wel veel groei laten zien. Ook dit groepje moest starten op balk… Lola en Femke zijn twee wiebelkonten bij elkaar op balk. Op balk was het dus ook wiebelig… Lola turnde goed op vloer. Femke gaf alles en werd met een mooi punt hiervoor beloond. Ook sprong kwamen de meiden goed door. Op brug besloten om Femke geen zolendraai te laten doen en voor safe te gaan omdat een plek in de districtsfinale haalbaar was. Beiden dames lieten goede brugoefeningen zien. Femke wist zich te plaatsen voor de districtsfinale. Beiden dames hebben het super goed gedaan!

In wedstrijd 4 turnden Lizzy en Sabine. Brug kwamen de meiden goed door met goede oefeningen. Op balk stond Lizzy met haar radslag en zij wiebelde weinig in haar oefening. Sabine turnde ook stabiel, jammer genoeg moest zij wel een val meenemen in haar oefening (radslag). Op vloer lieten zij zien wat ze huis hadden en turnden goed. Ook op het laatste toestel sprong turnde Sabine stabiel. Lizzy had moeite met haar half in half uit sprong. Op de trainingen verliep hij ook al niet zo soepel. Een verassing was het daarom niet helemaal. Sabine heel knap de regiofinale bereikt en Lizzy ook erg knap want vorig jaar turnde jij nog 5de divisie en moet je nu zien, je staat in de districtsfinale!

Klik HIER voor de volledige uitslag van de regiofinale en HIER voor de doorstromingslijst

0 Comentarios