Historische resultaten op bondskampioenschap

Lieke brons bij bondskampioenschap
Aisha goud en Lieke zilver op toestelkampioenschap

Afgelopen weekend was het bondskampioenschap (ook wel Nederlands kampioenschap genoemd) in de derde divisie.

Deze drie lieve, fantastische beugelbekkies schreven afgelopen zaterdag geschiedenis voor Elistha door zich alle drie geplaatst te hebben voor het bondskampioenschap allround: de meerkampfinale. Lieke leverde de kers op de taart door hier zelfs de bronzen medaille mee naar huis te nemen, zij werd derde van Nederland. Van harte gefeliciteerd, super knap en dik verdiend!! Ik heb al eerder geschreven hoeveel vooruitgang jij hebt laten zien Lieke, zowel fysiek als mentaal. Afgelopen zaterdag werd dit wederom beloond en met de tweede score op sprong en vloer, zag het er veelbelovend uit voor de toestefinales op zondag.
Lonneke en Aïsha turnden in de andere baan eveneens de sterren van de hemel. Zij turnden vorig jaar nog in de 4e divisie én in de voorgeschreven oefenstof. Dit jaar voor het eerst keuze oefenstof en voor het eerst in de 3e divisie en het dan al tot het NK schoppen..... wauw! Dat feit was op zichzelf al een fantastische prestatie. Aïsha liet op sprong wederom zien half in-heel uit te beheersen en turnde de gouden score op vloer. Zou dit zondag ook lukken? Met helaas een val van balk werd zij deze zaterdag 17e. Lonneke liet net als Aïsha op sprong zien wat zij waard was; na heel hard getraind te hebben werd haar half in-half uit steeds beter en dit leverde twee prachtige sprongen op. Op balk turnde Lonneke zich op enkele wiebels na naar een zevende plek. Lonneke werd 21e en zal haar mooie balkoefening zondag nog een keer mogen laten zien tijdens de toestelfinale. Succes dames!!
Hier staat de volledige uitslag van deze dag.

In de voorronde hadden de meisjes zich ook gekwalificeerd voor de bondsfinale op dieverse toestellen. Lonneke en Lieke mochten als eerste hun toestelfinale op respectievelijk balk en sprong turnen. Lonneke had helaas pech bij het inturnen; zij klapte met haar tenen tegen de balk tijdens haar afsprong. Au, dat deed pijn! Met veel wilskracht liet zij toch daarna haar oefening zien. Helaas zat de twijfel en spanning (en pijn) er goed in. Dit resulteerde in een onzekere oefening met een val. Toch mag jij jezelf 9e van Nederland noemen Lonneke!! Op 28 mei is er voor jou nog een mooie kans tijdens de districts-toestelkampioenschappen. Lieke sprong twee prachtige sprongen, maar moest zich staande zien te houden in een heeeel sterk deelnemersveld op sprong. Zij werd hier dan ook 5e. Mooie prestatie Lieke!
In de tweede ronde was Aïsha aan de beurt op vloer. Hier waren totaal geen zenuwen te zien; je had er zin in en hier waren wij allemaal getuige van. "Een magisch spektakel" was wat wij hoorden om ons heen, ikzelf zag een stralende en theatrale Aïsha op de vloer, we kregen complimenten van de fotograaf, en de allerbelangrijkste beloning: het hoogste punt gegeven door de jury op vloer die ronde. Hiermee mag jij je Nederlands Kampioen noemen!! Gefeliciteerd Aïsha, je hebt het onwijs goed gedaan.
Als derde was Lieke weer aan de beurt, ditmaal op balk. Na mooie stabiele inturnbeurten gingen wij je oefening vol vertrouwen tegemoet. Je zette dan ook absoluut sterk in, maar helaas landde jij wat scheef met je sisonne. Knap ging jij gewoon door, maar hierdoor moest je helaas na je 1/2 draaisprong toch de balk verlaten. Ijzersterk klom je er direct weer op en liet je daarna je beste oefening ooit zien. Zonder de val was je ruim 1e geworden, maar nu mag je jezelf 5e van Nederland noemen. Nog steeds super knap Lieke!
Als laatste was Lieke ook nog op vloer aan de beurt. Er kwamen hoge punten voorbij van de andere deelneemsters, maar jij liet je niet kennen en turnde met alles wat je had. Een klein hupje na je flikflak-salto en een wat lager been tijdens je wisselspagaat waren de enige "minpuntjes" die ik zou kunnen verzinnen. Je werd dan ook beloond met de hoogste score. Helaas was er nog 1 turnster na jou aan de beurt, die onverwachts een behoorlijk hoog punt kreeg voor een (in onze ogen) instabiele oefening. Hierdoor zakte jij een plekje in het klassement, maar mag je jezelf wel mooi tweede van Nederland noemen! Je bent een topper Lieke, volgend seizoen gaan wij knallen in de tweede divisie!
Hier staat de volledige uitslag van het toestelkampioenschap.

0 Comentarios