Wedstijd pré-instap

Het was zover, eindelijk wedstrijd!. Spannend was het natuurlijk wel zo’n eerste keer. Dat was ook meteen het allerbelangrijkste van deze dag. Leren wat de gang van zaken is tijdens zo’n wedstrijd. Jezelf voorstellen aan de jury, inturnen, een wedstrijdoefening laten zien, weer afgroeten etc. Ook leerden de meiden dat je met een wedstrijd geen onderbroek onder je turnpakje aanhebt, dat je tijdens je oefening niet je pakje tussen je billen uithaalt (allemaal aftrek!) etc. De meiden hebben dus vooral heel veel geleerd!.

We begonnen op brug. Ik moet zeggen, er waren een aantal oefeningen die door een ringetje te halen waren. Waarbij vooral Sophie en Fenna ook hoge punten behaalden (2de en 3de plaats). Erg tevreden was ik over dit toestel.

Het tweede toestel was balk. Dit ging wat minder goed. Alle turnsters moesten de balk wel 1 of meerdere keren verlaten. Anne en Nicky draaiden de verkeerde kant op bij de start waardoor zij de afsprong op de vloer moesten maken en niet op een landingsmat (hiervoor krijg je een 0,5 punt aftrek). De dames weten nu dat als ze niet goed uitkomen ze een ½ draai op de balk moeten maken en de afsprong aan de andere kant van de balk kunnen doen. De koprollen gingen eigenlijk erg goed! Terwijl ze juist dachten dat ze daarmee zouden vallen. Juist de opsprong, halve draaien, streksprongen bleken veel moeilijker. Toen door naar vloer. Ik vond dat de jury wel streng voor jullie was hoor. Ik vond het goed gaan en heb mooie lijnen gezien in jullie turnen. De stutrol was wel lastig, want zo’n lange mat veert niet echt mee… Volgend jaar hebben jullie een vrije oefeningvloer (veel fijner).

Het laatste toestel was sprong. Het maken van een salto leek toch wat lastiger dan de salto’s die ik zag in de training. Daarom koos ik ervoor om Anne toch een streksprong te laten maken. Anne maakt tijdens de trainingen de hoogste salto’s van allemaal, alleen draait zij soms te traag. Hij gaat eraan komen Anne! Volgend seizoen kan je hem laten zien!. Voor Nicky en Noortje stond al vast dat zij een streksprong zouden laten zien (de salto gaat ook steeds beter in de training!). De andere drie dames lieten een goede salto zien. Heel erg trots ben ik op de handstand platval. Het is echt heel knap dat jullie die allemaal haalden. Met het inturnen lukte het namelijk nog niet bij iedereen, als je hem niet haalt scoor je namelijk een nul en dat wilde we natuurlijk liever niet.

Nou dames ik ben hartstikke trots op jullie met de volgende plaatsen: Sophie 7de, Dianne 13de, Fenna 15de, Nikki 26ste, Noortje 27ste en Anne 28ste
De volledige uitslag van D1staat HIER,

Ik heb zin in volgend turnseizoen, want wat een leuk clubje instapmeiden heb ik, die sowieso veel lol maken met elkaar.

Verslag Anne (D2)
Eindelijk was het dan zover. De allereerste wedstrijd van de pre-instappers. De dames Fenne, Mare, Marit, Fleur en Faye mochten vandaag hun oefeningen laten zien aan de jury. De ochtend begon vroeg om 9 uur met de brug. Eerst nog even inturnen en daarna mochten de dames beginnen. Faye mocht het spits afbijten. Zij zat vol met zenuwen, maar na een diepe zucht ging haar oefening super goed. Na brug was alle spanning bij Faye weg en heeft zij hele mooie oefeningen kunnen laten zien. Zo werd zij 14de op balk.

Na Faye was het de beurt aan Fenne. Fenne liet op alle onderdelen hele mooie oefeningen zien waar zij 12de, 13de, 14de of 15de werd. Zo bleef ze er op de balk bij de handstand op. Super goed gedaan Fenne! Ook Marit heeft zich van haar beste kant laten zien. Helaas viel ze er bij een kleine draai eraf. Wel bleef je bij de handstand EN de koprol erop. Verder heeft zij deze wedstrijd netjes geturnd en behaalde zij zelfs de 10 de plek op balk. Bij alle 5 de dames ging sprong harstikke goed. Iedereen haalde hier een 12 of hoger.

Tijdens de wedstrijd hebben Mare en Fleur hun oefeningen mogen laten zien. Je kunt zien dat ze allebei dit seizoen gegroeid zijn en veel geoefend hebben. Ga zo door dames! HIER staat de volledige uitslag van D2

Alle 5 de dames hebben zich vandaag van hun beste kant laten zien. Ik vond het ook supergezellig met jullie vandaag dames. Nu op naar volgend seizoen waar wij weer gaan knallen!

0 Comentarios