Wedstrijdverslag clubteams zaterdag 2 november

MOOIE UITSLAGEN TIJDENS EERSTE
WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN



Verslagje van Eline:
Zaterdag 2 november hebben 10 pupil 2 turnsters teamwedstrijd gehad. Het eerste team bestond uit Elin, Faye, Anne Straathof, Mare en Marit. In het tweede team zaten Nienke, Rosa, Fenne, Nyah en Anne Smit. Ze begonnen allemaal sterk op brug. Voor het eerst een oefening waarbij ze moesten ophurken. Dit ging bij 7 van de 8 goed, heel knap! Hierdoor werden zij ook gedeelde 3e op brug. Nienke had zelfs de 2e hoogste score van alle turnsters in de wedstrijd. Daarna door naar het tweede toestel, balk. Hier lagen wat meer uitdagingen. In korte tijd hebben de meiden een nieuwe oefening moeten aanleren. Ondanks een aantal vallen van de balk, werd er netjes geturnd! Het derde toestel was vloer. Hier mag nog wat getraind worden op netheid, maar aangezien het nieuwe oefeningen waren hebben de turnsters het knap gedaan. Toen op naar het laatste toestel, sprong. En wat deden ze dit super goed! Mooie strakke sprongen. Ook hier voor het eerst een overslag over de kast. Het eerste team had hier zelfs de 2e hoogste score. Daarnaast had Nienke de 3e hoogste score en Elin de 4e hoogste score van alle turnsters. De volledige uitslag van de 5e divisie vind je hier.



We kijken terug op een geslaagde eerste wedstrijd! De oefeningen zijn ten opzichte van vorig jaar erg veranderd en in een korte tijd hebben zij deze moeten leren. Dit was een mooie wedstrijd om de oefeningen voor het eerst te laten zien. De komende tijd kunnen we hard gaan oefenen voor de wedstrijd 11 januari. Wij zijn erg trots op de turnsters!




Verslagje van Daphne:
Afgelopen zaterdag was het zo ver, de eerste turnwedstrijd van het seizoen en voor Vika zelfs haar eerste echte turnwedstrijd ooit! We begonnen gelijk op het moeilijkste onderdeel: balk. Er zijn natuurlijk altijd nog puntjes om aan te werken maar de belangrijkste positieve highlights zijn toch wel de radslag van Vika die tijdens de training nog niet altijd lukte maar nu opeens wel, en een oefening zonder vallen van Sophie. Daarna gingen we naar vloer waar ik erg trots ben op alle mooie arabier dubbel flikflakken die zijn gesprongen en de 3e score van Dianne en 9e score van Anouk. Op sprong kwamen er ook 4 stabiele sprongen voorbij (1e score voor Vika en 8e score voor Marit). We sloten af op brug waar vooral Marit uitblonk met heel veel plusjes en Sophie de 3e plaats behaalde. Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten maar jullie mogen heel erg trots zijn op dit resultaat en de gouden medaille! De volledige uitslag vind je hier.





0 Comentarios