Wedstrijdverslag 1e PW 3e divisie

Zilver voor Jolijn



Verslagje van Daphne:
Ziva begon ‘s ochtends vroeg aan haar eerste echte turnwedstrijd. Vóór de wedstrijd en tijdens de warming-up namen de zenuwen de overhand maar gelukkig werd je na rek weer een beetje jezelf. Het is ook spannend om voor het eerst op wedstrijd te gaan en dan ook nog als enige van Elistha in een groepje. Op rek liet je een goede oefening zien met een hele goede buikdraai-onderzwaai (die op de trainingen soms nog lastig is). Op balk zag ik een hele mooie handstand, maar helaas ook twee vallen. Daarna gingen we door naar vloer waarbij je superveel mooie plusjes liet zien zoals een boogje achterover én arabier flikflak! We eindigden op sprong waar je een hele mooie overslag liet zien en je een mooie score behaalde. Vanaf nu gaan we hard aan rechte benen en gestrekte tenen werken en dan komt het helemaal goed Ziva

Verslagje van Stefanie:
In de eerste wedstrijd was Jolijn aan de beurt. Ze begon goed op balk, wel met een paar wiebels, maar verder een stabiele oefening. Op vloer en sprong liet je ook goede oefeningen zien en behaalde daarbij een 4e en 3e plek. Op brug, jou favoriete toestel ;), liet je even zien hoe het hoorde en behaalde je een mooie 2e plek. Dit resulteerde uiteindelijk in een zilveren medaille! De volledige uitslag van Jolijn en Ziva vind je hier.



In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Nikki en Femke. Voor Nikki was het de eerste wedstrijd in de 3e divisie, dus dit was toch wel even wennen. Op balk begon je heel goed, alleen door een te lage spagaathandstand liep je heel wat punten mis, zonde, want verder had je een goede oefening! Ook op vloer werd je streng beoordeeld door de jury, wat resulteerde in een lager punt dan we verwacht hadden. Gelukkig kon je op brug nog wel even laten zien wat je in je had. Een supernette oefening laten zien, waar je een mooie 7e plek behaalde! Nikki je kan trots zijn op jouw eerste wedstrijd in de 3e divisie!! De volledige uitslag van Femke en Nikki vind je hier.


Femke turnde in de andere baan. Je begon sterk aan de wedstrijd op brug. Je was erg netjes alleen helaas is haar opzwaai niet geteld. Op balk ging het inturnen niet heel lekker, maar een slechte generale is een goede uitvoering tijdens de wedstrijdoefening;) Je viel met de arabier en over je wisselspagaat zullen we het niet hebben, haha. Op naar vloer. Ook hier verliep het inturnen niet soepel, maar je wilde hoe dan ook salto salto-half laten zien. Een risico wat helaas niet goed uitpakte en je daardoor een val had. Verder was je oefening zeker een netjes. Het laatste onderdeel van sprong. Helaas had je wat last van je hak door de val op vloer maar toch ging jij gewoon door! Een hele mooie sprong, zoals we gewend zijn. De jury heeft jou hier helaas streng beoordeeld en viel de score wat tegen. Jij hebt hard je best gedaan en bent 20e geworden. Het was een gezellige en goede wedstrijd gehad en we gaan gewoon weer door met oefenen voor de volgende wedstrijd. 

In de laatste wedstrijd turnden Rosali en Anna. Rosali begon op balk. Wat bij het inturnen allemaal zo goed ging, wilde tijdens de wedstrijd niet helemaal lukken. Jammer, want het zat er echt in! Door naar vloer, waar je voor het eerst je nieuwe oefening moest turnen. Door een klein foutje in je oefening, scoorde je al gelijk wat lager. Op sprong liet je twee mooie sprongen zien, wat zorgde voor een 4e plek op dit toestel! 
In de andere baan turnde Anna. Jij begon op vloer. We hebben een beetje op safe gespeeld, maar gelukkig pakte dit heel goed uit en wat was jij netjes. Een dik verdiende eerste plaats op dit toestel voor jou! Sprong, jou favoriete toestel en ook dit ging hartstikke goed. Een vierde plaats op dit toestel. Dan op naar brug, mooi en netjes geturnd alleen was je wippertje helaas niet door en is je opzwaai niet geteld maar hier gaan we aan werken. 
Het laatst toestel balk, het inturnen ging niet helemaal zoals de bedoeling was;) maar je oefening was gelukkig zonder vallen alleen helaas met wat wiebels, maar ook hier gaan we op trainen. Je hebt een hele goede wedstrijd gedraaid en je bent heel knap vierde geworden! De volledige uitslag van Rosali en Anna vind je hier.

0 Comentarios