Wedstrijdverslag clubteams 11 november

2 KEER BRONS VOOR ELISTHA


Deze week was het de beurt aan de D2 teams en de teams van de keuzeoefenstof om te strijden om een medaille in de clubteamwedstrijd


Verslagje van Jeanne:
In de eerste wedstrijd was het team van supplement F aan zet. Waar zij tijdens de voorbereidingen begonnen als een team van 6, gingen zij de wedstrijd in als een team van 4, waarbij Nabila nog eens een blessure aan haar knie had. In plaats van dat we op ieder onderdeel de sterksten konden inzetten, was de bezetting dus erg schaars. Op sprong hebben jullie nette overslagen laten zien. Helaas ging het op brug wat minder, met een kip die niet lukte en een salto-af die niet uitgevoerd werd. Ook op balk was het niet jullie geluksdag, hier moesten jullie allemaal minstens 1 keer de balk verlaten. Zo zonde! Hier lieten we erg veel punten liggen, en ook waren de oefeningen minder stabiel dan tijdens de trainingen. Ook op vloer blijft netheid een puntje voor deze dames. Desondanks hebben jullie individueel ook goede prestaties weten neer te zetten en werd Tayte overall gezien zelfs 7e!


In de tweede wedstrijd waren 2 teams van de C-selectie aan zet. De meiden van Pupil 2 moesten zelfs strijden tegen de meisjes van Jeugd 1. Helaas was Wieke nog erg ziek, en heeft Freya ondanks haar zware blessures daardoor alle toestellen geturnd om toch als team compleet te blijven. Dames van Jeugd1, jullie hebben het knap gedaan! Op brug lieten jullie sterke oefeningen zien, waarbij Louise zelfs de 4e score had op dit toestel. Bij de andere twee dames was er iets raars aan de hand: Ze vielen allebei op hun billen tijdens de salto-af, iets wat ik nog nooit gezien had bij jullie… Op balk ook wat minder geluk: Veel wiebels en vallen. Op vloer hebben jullie laten zien hoe sterk jullie gegroeid zijn afgelopen maanden. Louise en Selina turnden voor de allereerste keer een arabier-flikflak in hun oefening, knap hoor! Individueel gezien is Selina als 3e geëindigd deze wedstrijd. 


De meiden van Pupil 1 hadden zo ook hun goede en wat minder goede momenten. Op sprong hadden jullie wel echt jullie dag. Hierbij zaten 3 van jullie bij de 10 hoogste scores van de dag, waarbij Maaike zelfs de allerhoogste score had, en Babet de 3e. Op brug waren jullie nog niet helemaal klaar voor de wedstrijd. Dat ophurken blijft toch wel een dingetje… Desondanks hier weer een hoge score voor Babet, een 2e score, met een netheid van 9.000 (een 10.000 is het hoogste). Ook op balk moesten jullie allemaal een keer de balk verlaten… Op vloer wel weer hoge scores! Dominique had flink last van haar keel en was niet fit, maar heeft dankzij haar netheid een hele mooie 4e score neergezet op dit toestel. Helaas was Maaike spontaan een deel van haar oefening vergeten waardoor ze een onderdeeltje vergeten was.. oops. 



Dames, we hebben een leuke dag gehad en nemen deze resultaten mee als leermoment voor de individuele wedstrijden in januari. Op naar het trainen voor nieuwe doelen!


De volledige uitslag van al onze teams vind je HIER.

Verslagje Daphne:
In de eerste wedstrijd zaten niet een maar wel twee groepjes met pupillen 1 D2. Wat hebben jullie allemaal laten zien hoeveel jullie vooruit zijn gegaan, heel erg knap! Iedereen turnde deze wedstrijd een handstand op balk en iedereen bleef staan, daar hebben we hard voor gewerkt. Het groepje van Donna, Marit, Anne Straathof en Fenne behaalde een bronzen medaille, heel knap gedaan. Anne Straathof behaalde zelfs een tweede plaats van alle meisjes die meededen mede door haar fantastische balkoefening zonder wiebels of vallen. Marit en Donna hadden vloeroefeningen om door een ringetje te halen, en Fenne liet fantastische sprongen zien! 

Het andere team bestaande uit Nienke, Rosa, Anne Smit en Faye behaalde een hele mooie vijfde plaats. Anne Smit had, net als de andere Anne, een hele mooie balkoefening zonder val, super gedaan! Nienke liet zien hoe goed zij kan springen en vloog door de lucht in haar handstand platval wat haar een mooie 6e plaats op sprong opleverde. Rosa en Faye lieten een mooie brugoefeningen zien wat zelfs een tiende en zeventiende plaats opleverde, super knap! 



De wedstrijd daarna was het de beurt aan onze supplement E turnsters: Femke, Daphne, Fenna en Emma. Ze hebben met z'n viertjes een mooie bronzen medaille behaald! Fenna was tijdens trainingen best gespannen voor deze wedstrijd omdat alle elementen tijdens de training nog niet zo goed wilden lukken. Maar wat heb je het goed gedaan Fenna, je hebt echt wel laten zien dat je thuishoort in de vierde divisie met een mooie kip in je oefening en een fantastische sprong. Voor Femke was het pas de tweede wedstrijd in de keuze oefenstof maar met een schroef op vloer en een eerste score op brug hoef jij je geen zorgen te maken dit seizoen. Probeer nog even goed aan de netheid te werken maar je hebt bewezen dat dit seizoen wel goed komt! Emma had ook een goede wedstrijd met een mooie 1e score op sprong en een nieuwe vloereoefening turnde jij een stabiele wedstrijd, goed gedaan. Daphne zat als enige vijfde divisie turnster in  dit groepje maar liet zien dat zij niks tekort kwam om op dit niveau mee te komen, wat een stabiele en nette oefeningen heb jij geturnd. Ik ben trots op jullie dames!





















0 Comentarios