Wedstrijdverslag 3e PW 4e divisie

Goud voor Lizzy en brons voor Lise!





Verslag van Jeanne:

In wedstrijd 1 turnden onze junioren. Allereerst mijn complimenten dames! De vorige wedstrijd heb ik een opmerking gemaakt over jullie beenspreiding. Bij jullie alle drie heb ik daar deze wedstrijd duidelijke verbetering in gezien, fijn! Emma, eigenlijk heb jij een goede wedstrijd laten zien. Ik zie echt progressie in jouw netheid en beenspreiding. Alleen op brug blijft die hoge opzwaai wel echt een dingetje. Tessa had een spannende wedstrijd. Na een aantal trainingen gemist te hebben en vrijdagnacht pas terug gekomen te zijn uit Londen waren we benieuwd wat jij ervan zou gaan bakken. Desondanks heb je toch een mooie oefening neergezet op brug, resulterende in een 2e score. Maar op balk was toch wel te merken dat je er even uit hebt gelegen. Voor Lynn blijven de wedstrijden toch elke keer weer zenuwslopende momenten. Lynn, jij bent een turnster die echt in deze divisie thuishoort. Toch is het ontzettend jammer dat jij jouw angsten en onzekerheden niet de baas kunt worden. Op sprong brug en balk ben je een nette turnster, maar jouw vloeroefening heeft je flink in het eindklassement laten zakken. Ik gun je graag een flinke pot vol zelfvertrouwen Lynn, dan kun jij ook aan de top van deze divisie eindigen.
De volledige uitslag van de junioren vind je hier.



In de tweede wedstrijd waren Sabine en Lizzy aan zet. Sabine, ik zie een stabiele groei in jouw 3 plaatsingswedstrijden. Op sprong lukt de overslag steeds beter en op brug zie ik dat jouw opzwaai steeds hoger wordt en dat je de kip veel beter uitvoert. Op vloer een nieuwe gymnastische serie en jouw algehele uitstraling wordt steeds zelfverzekerder. Jij bent dan ook netjes op de 9e plaats geëindigd. Voor Lizzy was het haar eerste wedstrijd na een breukje in haar enkel. En daar stond ze meteen al, op de eerste plaats op het podium! Op alle toestellen heb je erg goed gescoord Lizzy. Nog een klein beetje werken aan jouw sprongetjes op balk, en dan weet ik zeker dat jij aan de top kunt blijven staan.
De volledige uitslag van Lizzy en Sabine vind je hier.


In de laatste wedstrijd was onze onvoorspelbare Sarah aan de beurt. Met altijd onverwachte wendingen tijdens wedstrijden weet je bij Sarah nooit wat je te wachten staat. Maar het viel mee! Op brug liet jij zeker weten jouw beste oefening van dit seizoen zien, zonder stopjes! Op balk heb je het netjes bij 1 val gehouden, in plaats van 4 bij de vorige keer en ook op sprong geen rare fratsen uitgehaald. Maar op vloer heb jij toch wel echt jouw kunnen laten zien. Met maar liefst 12.000 punten had jij hier de hoogste score van de wedstrijd. Wauw! Ik duim voor je Saar, dat je een plekje heb bemachtigd in de regiofinale.
De volledige uitslag van Sarah vind je hier.


Verslag Nicole:
De afgelopen wedstrijden was ik gedeeltelijk tevreden over de instap categorie. Voor mijn gevoel zat er meer in dan de plaatsen waarop wij eindigden in wedstrijd 1 en 2 (wel veel concurrentie, dat moet ik zeggen). Vandaag behaalde Nicky een 4de en Sophie een 6de plaats. Plekken waarvan ik denk dat dit terecht is gezien het talent. Nicky wat heb jij een groei in de wedstrijden laten zien 1e wedstrijd: 15de plaats, 2de wedstrijd: 8ste plaats, 3de wedstrijd: 4de plaats. Ook bij Sophie zag ik groei 11à15à6de plaats. Fenna eindigde zaterdag op een 10de plaats. Ook de hoogste plaats voor haar tot nu toe (13à25à10). Met zelfs een derde plaats op het toestel brug. Noortje heeft de afgelopen wedstrijden heel constant geturnd 17à12à13de plaats. Ik denk dat een hogere plek haalbaar was geweest maar zaterdag was je net niet scherp genoeg (een val van brug en verkeerde richtingen op vloer). Je hebt zeker laten zien dat je wel helemaal op je plaats zit in de 4de divisie. Jeslin heeft ook veel groei laten zien dit wedstrijdseizoen 29à22à14de plaats. Waar de andere meiden al een jaar mee turnden in de B-selectie startte jij pas in september. Heel goed gedaan Jeslin!. Dianne kan meer dan wat zij op de wedstrijden laat zien. Het onder controle houden van je zenuwen is ook niet makkelijk. Dit gaat steeds makkelijker worden als je ouder wordt en meer wedstrijdervaring hebt. Afgelopen zaterdag wilde het gewoon niet zo lukken, maar het zit erin hoor Dianne, nu er zelf nog in gaan geloven! 7à5à17de plek. Anne had afgelopen zaterdag pech op vloer waar zij het even kwijt was. Ook op de andere toestellen bleven de punten achter. 25à13à25ste plaats. Anne werkt er kei hard voor, en je krijgt het daarmee toch allemaal voor elkaar om alle onderdelen te turnen die je moet kunnen, dikke pluim Anne! De volledige uitslag van de instappers vind je hier.





















Lise behaalde vandaag een zilveren medaille met maar liefst 53,700 punten totaal, wauw wat had jij een goede wedstrijd, kon niet beter! Maar liefst 1,5 punt meer geturnd dan je hoogste score tot nu toe. Deze wedstrijd turnde je de hoogste score op vloer en op brug de 2de score. 3à10à2de plaats. Nu verder trainen richting de regiofinale. Volgend jaar zal jij ook een divisie hoger gaan uitkomen (3de divisie). Justien turnde zich zaterdag naar een 17de plek. Net zoals in de eerste wedstrijd 17à22à17de plaats. Je bent een allrounder, dat wil zeggen dat je op alle toestellen even goed presteert. Je laat punten liggen doordat je vormspanning soms te weinig is. Je turnde vandaag wel bijna een punt meer bij elkaar dan in wedstrijd 1. Marit turnde vandaag een goede wedstrijd maar ook nog met net te veel foutjes waardoor er zaterdag niet meer in zat dan een 19de plaats. Op brug turnde jij de 4de score van de wedstrijd. Je eerste wedstrijd eindigde je het hoogst 9à18à19de plaats. Anouk heeft vaak een verassing in petto zoals ook zaterdag op balk. Je draaide weer van alles om en vergat ook het een en ander waardoor balk je de das om deed. Ook jij kan op alle toestellen even sterk turnen. Net zoals bij Justien moeten we hard blijven werken aan de vormspanning. Dat gaat zeker goed komen!. De eerste wedstrijd was je er niet bij (voetblessure). Wedstrijd 2à15de plaats en deze wedstrijd een 20ste plaats. De volledige uitslag van deze meisjes vind je hier.

De laatste wedstrijd met de jeugd1 meiden verliep rommelig. De wedstrijd liep in waardoor er een half uur eerder gestart werd. Je moet daarom altijd een half uur voor de warming up aanwezig zijn. Het gebeurt niet zo vaak dat een wedstrijd inloopt dus de meeste turnsters waren niet op tijd. Langzaam druppelde jullie binnen; eerst Femke, toen Lola en Floor. Floor (en ouders) hadden zich vergist in de tijd waardoor Floor bijna het eerste toestel miste. Zonder in turnen moest zij gelijk haar brugoefening laten zien. De rommelige start liet toch ook wel zijn sporen na in de wedstrijd, al kan het natuurlijk los hiervan staan. Femke maakte fouten waardoor een podiumplek er dit keer net niet in zat (wel een mooie 2de plaats op sprong). Femke heeft drie goede wedstrijden geturnd 2à1à4de plaats. Op naar de regiofinale! Lola liet zaterdag een prachtige balkoefening zien (4de score van de wedstrijd). In de training ging het ook goed, dus fijn dat dit zaterdag terug te zien was. Lola miste dit jaar haar tweede wedstrijd maar zat bij de andere twee wedstrijden goed in de middenmoot (9de en 10de plaats). Floor liet zaterdag wat punten op balk en vloer liggen waar zij normaal hoge scores haalt. Sprong blijft wel zwak, dus daar gaan we hard aan werken de aankomende tijd. Floor scoorde in de afgelopen wedstrijden 3eà9e Ã en 10de plaats. De volledige uitslag van jeugd-1 vind je hier.

25 maart wordt de doorstroming naar de finale bekend gemaakt. Afwachten dus. We gaan lekker verder trainen om nieuwe elementen te leren en onderhouden onze oefeningen (voor de turnsters die zich plaatsen voor de regiofinale).

Voor jullie allen een dikke pluim!

0 Comentarios