Wedstrijdverslag 2e PW 5e divisie

Brons voor Marit vd. W en Fenna,
Zilver voor Amare

Afgelopen zaterdag was de 2e plaatsingswedstrijd voor de turnsters van de 5e divisie. Dag zijn er ook foto's gemaakt door een professionele fotograaf. Neem eens een kijkje op zijn site

Verslagje van Daphne:

Bij de instappers was het een hele wisselende wedstrijd waarbij bij iedereen verbetering te zien was in vergelijking met de vorige keer, maar er ook enkele foutjes zijn gemaakt. 
Marit liet eindelijk zien wat zij in huis had en had door haar mooie sprong (een 14.300 waar er maximaal een 14.500 gehaald kan worden) een prachtige bronzen medaille! Fijn dat je nu op de wedstrijd hebt laten zien wat je in de training kan. Fenne had een super goede sprong en een mooie brug en heeft daardoor een mooie vierde plek behaald. Nyah en Mare waren allebei wat minder scherp dan de vorige wedstrijd, wat een minder hoge score opleverde dan de vorige wedstrijd. Wel hebben ook zij vooruitgang laten zien en ondanks kleine foutjes mogen zij zeker trots zijn op hun wedstrijd. Nienke en Anne hadden allebei een veel betere wedstrijd dan de vorige keer. We hebben hard gewerkt aan de netheid en mooie houding en dat was zeker te zien, goed gedaan! Donna en Rosa hebben ook allebei laten zien hoe zij gegroeid zijn. Allebei de dames hebben een stabiele wedstrijd gedraaid en hebben zeker vooruitgang geboekt. Fay had ook een goede wedstrijd met mooie scores op balk, sprong en brug. Helaas was zij haar oefening vergeten op vloer en gingen er daardoor heel wat punten vanaf, zonde! Voor Sara was het haar eerste wedstrijd en het was nog even wennen hoe alles ging. Op de trainingen wist ze haar oefeningen nog wel maar op de wedstrijd was je toch echt nog een paar keer de weg kwijt, jammer! De volledige uitslag van de instappers vind je HIER.

Verslagje Jeanne:
In de 2e wedstrijd had Audry een goede start. Starten op balk is toch wel spannend, maar met een betere vormspanning wist jij er dit keer op te blijven staan! Ook op de andere onderdelen heb je netjes gepresteerd. De concurrentie was dit keer wel een stuk sterker, waardoor jij in het eindklassement iets lager bent geëindigd dan vorige keer. Aan jouw moeilijkheidsgraad ligt dit zeker niet, maar de komende tijd gaan we nog wel even werken aan jouw netheid. De volledige uitslag van Audry vind je HIER.




In wedstrijd 3 was het de beurt aan onze puppilen-1, de jeugd-1 meisjes én de senioren. Dominique, wat ga jij vooruit. Waar je op de 1e plaatsingswedstrijd nog 21e werd, ben je deze wedstrijd 13e geworden, en daarmee het hoogste geëindigd van jullie 5. Vooral jouw netheid en een extra plusje op brug hebben jou zover weten te brengen. Maaike heeft deze wedstrijd ook extra plusjes weten te turnen, knap! Babets haar beste onderdelen zijn duidelijk brug en vloer. Met een mooie vormspanning weet jij altijd strakke oefeningen neer te zetten. Helaas startte jij jouw wedstrijd met 2 vallen van balk. Zo ontzettend jammer! Een plaatsje in de top10 zat er anders dik in voor jou. Rosaly heeft deze wedstrijd laten zien hoe mooi zij een handstand-platval kan turnen. Je had dan ook een 4e score op dit toestel! Ook op de andere onderdelen kun jij goed meekomen maar mist er toch nog een stukje netheid en vormspanning. Daar gaan we aan werken! Bij Julie ging het deze wedstrijd een stukje minder dan de vorige keer. Ondanks dat jij geen gekke dingen gedaan hebt en je oefening op balk dit keer niet vergeten was, heeft de jury jou streng beoordeeld op jouw netheid. Hier valt de grootste winst te behalen voor jou! De volledige uitslag van pupil1 staat HIER.

Aan de andere kant van de zaal turnden Ana, Amare, Senna, Tayte, Romée en Dewi. Amare had vandaag eindelijk haar topdag. Na vorige wedstrijd op een haar na die podiumplaats te missen, ging je er vandaag echt voor. Je bent een echte allround-turnster en bij de trainingen is jouw motivatie altijd superhoog. Dik verdiend mocht jij jouw allereerste medaille in ontvangst nemen, een zilvere! Met op 3 toestellen een score in de top10 en zelfs een 1e score op balk kon dat ook niet anders. Ook Tayte gaat als een speer. In het vorige wedstrijdverslag gaf ik aan dat jij keihard aan het groeien bent, en dat is ook terug te zien in de scores. Op brug een mooi doorgeturnde oefening en ook op balk turn jij erg stabiel. Op vloer kwam jij supertrots de vloer af, en vertelde dat je nog wel een keer wilde. Dat snap ik wel! Met een score van 13.90 was de jury duidelijk ook tevreden over jouw toestel en heb je de 2e score op dit toestel te pakken. Netjes! Voor Ana en Senna ging de wedstrijd iets minder soepeltjes. Bij Ana deed het probleem zich voor op balk, haar minst favoriete toestel. Helaas heb je die radslag nog niet helemaal onder de knie en blijft jouw vormspanning nog niet helemaal onder controle. Bij Senna was het haar vloeroefening. Zelf snapte je er ook niks van, vlak voordat jij aan de beurt was had je nog doorgesproken wat je niet moest vergeten tijdens je oefening, en toch… maakte je dezelfde fout als vorige wedstrijd. Ditmaal had de jury hun ogen wel open, en knalden er zo 4 volle punten van jouw score af. Laat het een wijze les zijn Senna! De volledige uitslag van jeugd1 staat HIER.


Vorige wedstrijd was Romée nog uitgeschakeld vanwege een heftige blessure. Maar nu, 3 weken later stond je daar gewoon! We hadden afgesproken dat we geen verwachtingen zouden hebben en dat we gewoon zouden kijken hoe het je af zou gaan op een harde tumblingvloer. Desondanks heb jij netjes gepresteerd en jezelf naar de 5e plek weten te werken, knap! Ook Dewi was nog niet volledig hersteld van haar liesblessure. Helaas vielen jouw brug en balkscores tegen waardoor er dit keer geen podiumplaats was voor jou. Desondanks wel een 3e score op zowel sprong als vloer. De volledige uitslag van de senioren vind je HIER.

In de laatste wedstrijd van de dag waren de junioren en puppilen2 aan de beurt. Freya was helaas uitgevallen vanwege koorts. Selina, de hoogste score op brug was van jou en die heb je zeker verdient. Hele mooie houdingen en alles doorgeturnd, super goed! Op de andere toestellen was ook zeker te zien dat je hard hebt gewerkt op de trainingen. Jammer van die stomme radslag op balk want je weet zelf ook dat je die eigenlijk hartstikke goed kan..  Junioren, ondanks dat jullie bijna allemaal in de bovenste helft van het klassement geëindigd zijn, waren jullie dit keer minder in vorm dan vorige wedstrijd. Maar bij wie het woord ‘stabiel’ wel echt op het lijf geschreven is, is Fenna. Met wéér een bronzen medaille ben jij vanaf nu de koningin van het brons. Op alle 4 de toestellen was jij net als anders lekker… 3 keer raden… stabiel. Geen vallen, geen gekke dingen, maar wel strakheid en goed uitgevoerde elementen. Ook jij Marit, had een aardig goede wedstrijd, maar jouw brug-oefening heeft roet in het eten gegooid. Zonde. Ook Daphne, Mila, Maryam en Nabila hadden een prima wedstrijd, maar het was allemaal net iets slordiger en instabieler dan normaal. Al die kleine puntjes bij elkaar opgeteld, hebben toch een groot verschil gemaakt in deze wedstrijd. Desondanks wel een 3e score op brug Mila, en Maryam die samen met Marit de hoogste balkscore had! De volledige uitslag van de junioren staat HIER. De volledige uitslag van Selina vind je HIER.


Ook hebben we Daphnes podiumplaats nog even gevierd. Bij de vorige plaatsingswedstrijd bleek namelijk dat Daphne in plaats van 16e, op de 1e plaats was geëindigd! De medaille was net op tijd opgestuurd om hem deze dag alsnog uit te kunnen reiken.

Voor nu is het afwachten wie er doorstromen naar de finale op 26 mei in Ede. Tot die tijd gaan we lekker werken aan nieuwe elementen!



0 Comentarios