Wedstrijdverslag 1e PW 5e divisie

5 medailles voor Elistha


Afgelopen zaterdag turnden maar liefst 29 meisjes van Elistha hun eerste plaatsingswedstrijd in de 5e divisie. Een spannende wedstrijd met maar liefst 4 banen.

<<de uitslagen worden zo spoedig mogelijk bij dit bericht gevoegd>>



Wat een spannende dag, alle instappers D2 hadden hun eerste of tweede wedstrijd ooit!
Nyah liet zien hoe veel zij vooruit is gegaan, nog maar een half jaartje in de selectie en dan nu al zulke mooie oefeningen neerzetten en zelfs een 4e plek op balk!  Rosa heeft laten zien dat zij een echte all-round turnster is, op elk toestel een mooie score en een mooie hoekhang op brug die voor een van de eerste keren zo goed lukte. Donna turnde een hele mooie vloeroefening met overslag en mooie rechte handstanden en haalde daar een 5e score, heel knap.  Mare was heel zenuwachtig of ze haar oefeningen wel helemaal wist, maar deze zenuwen bleken helemaal nergens voor nodig. Wat heb jij mooie oefeningen laten zien Mare, nette rechte benen op balk en zelfs die enge koprol gedaan! Marit had een beetje een pechdag voor haar doen, met wat foutjes die er normaal op de training niet in zitten, stomme zenuwen. Desondanks heeft zij een hele nette 10e plaats behaald en zelfs de eerste score op sprong! Weet dat bij jou die zenuwen helemaal niet nodig zijn, je kan het best. Fay heeft best een aantal trainingen gemist maar, met behulp van een grote turnzus, thuis nog heel hard aan haar oefeningen gewerkt en dat heeft gewerkt want je wist ze allemaal. Nu nog in de trainingen de laatste puntjes op de i zetten en dan kan jij hoog eindigen hoor Fay! Nienke heeft even laten zien wat voor een spierballen zij heeft, wat een mooie brugoefening en een verdiende tweede plaats op dit toestel. Ook had jij een hele nette handstand platval op sprong, heel goed gedaan. Fenne heeft op elk toestel hele goede oefeningen laten zien met als hoogtepunt toch wel die super brugoefening van jou! Jammer dat je op sprong een beetje door je armen zakte, hier heb je punten op verloren. Als je de volgende keer de  handstand platval van de trainingen laat zien, dan komt het helemaal goed. Ook Anne zit nog niet zo lang in deze selectiegroep, maar heeft wel heel veel vooruitgang laten zien! Op elk toestel zie ik dat je elke week beter wordt, je bent een harde werker. Jammer van de vergeten halve draai sprongen bij de vloeroefening, hierdoor heb je helaas wat punten aftrek gekregen.
De volledige uitslag van de instappers vind je HIER.


In wedstrijd 2 was Audry als eerste en enige turnster van Elistha aan de beurt. Dit seizoen komt Audry voor het eerst uit in de keuze oefenstof, iets wat haar duidelijk beter ligt. Audry, je hebt een goede prestatie neergezet vandaag! Ten opzichte van vorig seizoen heb je veel vooruitgang geboekt. Eindelijk die arabier-flikflak op vloer, en ook jouw angsten voor de salto-af van brug heb je overwonnen. Ook op sprong heb je een mooie score neergezet. Jouw balkoefening is nog wel wat onzeker, en door een val op dit toestel is die podiumkans net aan jouw neus voorbij gegaan. Toch mag je trots zijn op jouw 5e plek!
De volledige uitslag van Audry vind je HIER.


In wedstrijd 3 was het topdrukte. In 3 van de 4 banen waren turnsters van Elistha aan zet. Dewi, knap dat jij ondanks een flinke liesblessure zo heb gebikkeld! Boven verwachting heb jij hoge scores neergezet resulterende in een gouden medaille. Snel herstellen, dan kunnen we ervoor zorgen dat jij aan kop blijft staan. In de categorie jeugd-1 waren Senna, Amare, Ana en Tayte aan de beurt. Ana, ten opzichte van de clubteamwedstrijd ben jij wel degelijk erg vooruit gegaan, met name op sprong en brug. Wel ontzettend balen dat jij jouw zenuwen nog niet goed de baas kunt zijn. Met name jouw balkoefening heeft daar erg onder geleden. Tayte, dit is pas jouw 2e wedstrijd sinds jij op turnen bent gegaan. Wat werk jij hard en weet jij alles in iets positiefs om te zetten! Ik vind het heel erg leuk om met jou te werken en ik zie ook echt dat jij elke keer weer aan het groeien bent. Her en der zijn er nog wat verbeterpuntjes rondom jouw routine, maar ik weet zeker dat we er met de tijd wel komen. Senna en Amare, wat hebben jullie beide een goede en stabiele wedstrijd neergezet! Op brug knalden jullie eruit met 14.00 punten, wauw! Ook op balk beiden netjes geen vallen. Senna, als een geluk bij een ongeluk heeft de jury niet opgemerkt dat jij een deel van jouw vloeroefening vergeten was, dit heeft jou gered en jou naar de 3e plek gebracht. Amare, 1 kromme teen minder, en jij stond daar ook. De volledige uitslag van jeugd-1 vind je HIER. De uitslag van Dewi vind je HIER.




 
In de categorie van Babet, Maaike, Rosaly en Dominique was de concurrentie sterk. Babet begon goed met een hele nette, strakke brugoefening. Daar heb je even laten zien wat je kan, heel knap gedaan en mooie strakke benen. Op de andere toestellen liet Babet mooie stabiele oefeiningen zien. Jammer van je val met koprol, met inturnen lukte hij wel de hele tijd!  Maaikes sterke punt lag deze wedstrijd bij vloer. Veel plusjes geturnd en deze ook nog netjes laten zien, supergoed! Nog even werken aan die opzwaai op brug en dan komt het helemaal goed! Rosaly heeft een hele stabiele wedstrijd gedraaid, op elk toestel goede oefeningen. Nog even werken aan de stabiliteit op balk en dan eindig jij ook een stukje hoger! Voor Julie was het haar eerste echte turnwedstrijd, dus de zenuwen waren aanwezig.. Desondanks een supermooie overslag kaats laten zien op vloer, iets wat op de training nog niet altijd lukt. Heel goed gedaan Julie! Dominique zit pas sinds dit seizoen in de selectie bij Elistha, daarnaast heeft zij ook een tijdje niet en minder getraind vanwege een blessure. Het is knap om te zien hoe ver je al bent gekomen Dominique. Zelfs een mooie hoekhang op brug laten zien, wat een struikelblok bleef. De volledige uitslag van pupil1 staat HIER.



In de laatste wedstrijd van deze dag waren de junioren en pupillen 2 eindelijk aan zet. Freya, wat heb jij karakter getoond bij deze wedstrijd. Ondanks jouw angst bij brug door een ongelukkige val bij de trainingen, heb jij je niet laten kennen en een mooie oefening neergezet. Op balk was je even de weg kwijt, maar dit keurig weten op te lossen. Op sprong moesten we ineens dealen met een hoge kast en ook hier heb jij je er knap overheen eten te werken. Er is nog wat werk aan de winkel, maar je mag tevreden zijn met deze prestatie Freya. En dan Selina, niet helemaal fit begon jij aan jouw wedstrijd, maar wat heb jij het goed gedaan. Die 1e score op brug was zeer terecht van jou, maar helaas viel jij van de balk.. Ik zal maar niet vertellen waar je was geëindigd als dit niet was gebeurd.. Een goed doel voor volgende wedstrijd! De volledige uitslag van pupil-2 vind je HIER.


Aan de andere kant van de zaal turnden de junioren. Stuk voor stuk hebben jullie een goede wedstrijd neergezet dames! Vind het leuk om te zien dat jullie zo groeien maar het ook onderling zo leuk hebben met elkaar. Jullie hebben mooie oefeningen neergezet op vloer, maar het “show”-element mag er nog wel wat meer in bij sommigen. Ook op sprong nette elementen. Marit en Fenna met een mooie half-in half-uit, waarbij die hogere moeilijkheidsgraad jullie aardig wat puntjes extra opleverde. Op brug allemaal mooi doorgeturnd, en je gelooft het niet, maar op 1 na zijn alle opzwaaien geteld! Nu alleen die kip nog dames. Nabila en Marit hebben hem al onder de knie, maar op de wedstrijd zorgde dit toch voor een stopje en een VAL. Op balk hebben jullie een nieuw record neergezet: niemand van jullie is er vanaf gevallen! Hier dan ook een mooie 2e score voor Daphne, en een 3e score voor Marit. En toen de uitslag. Marit en Fenna werden opgeroepen voor een 2e en 3e plek, wauw! Maar door een correctie in het puntensysteem bleek achteraf dat Daphne dik verdiend op de 1e plaats hoorde te staan! Dit betekent helaas dat Marit en Fenna een plekje naar beneden moeten schuiven, maar die medailles neemt niemand meer van jullie af. En Daphne, jouw podiummoment gaan we tijdens de training gewoon nog even inhalen hoor! De volledige uitslag van de junioren vind je HIER. 




0 Comentarios