Districtsfinale 4e divisie

Zilver voor Lucca
Brons voor Iris

Zilver voor Lucca
Zaterdag 28 mei was de districtsfinale van de 4e divisie in Hengelo. Na 3 plaatsingswedstrijden en de regiofinale waren 11 van de 18 4e divisieturnsters geplaatst voor de districtsfinale. Dat is een mooie prestatie, als je daar staat heb je al veel meisjes achter je gelaten. De volledige uitslag van de wedstrijd staat HIER

Uit de A-selectie stonden vijf meiden te trappelen om hun kunsten te laten zien. Noek kon helaas niet meeturnen i.v.m. een gebroken vinger. Volgend jaar beter Noek!

Lucca, Megan, Sanne en Iricia stonden daarentegen in de tweede wedstrijd paraat. Beginnen op balk is aan de ene kant fijn (dan heb je het maar gehad), maar kan tegelijkertijd je wedstrijd maken of breken. Lucca turnde een prachtige oefening en begon daarmee haar wedstrijd sterk.
Een enkele wiebel was zichtbaar, maar verder was je oefening nagenoeg foutloos. De tweede score was vandaag van jou. Ook op vloer en brug turnde je prachtig, op beide toestellen de 3e score. Op sprong liet je eindelijk twee keer een half in half uit zien, top Lucca, hier een 10e score voor jou. In totaal bracht dit je naar een mooie tweede plaats (met maar 0,075 punten verschil met de nummer 1). Uit 40 meiden werd je 2e, wauw! Van harte gefeliciteerd Lucca! De andere drie dames hadden het helaas moeilijk op balk en menigeen moest de balk verlaten. Megan had echter wel de 2e score op sprong en de 5e op brug, knap hoor. Op naar de toestelfinale, hier ligt zeker weten een (of meer?) medaille(s) voor je klaar! Ook Sanne had haar brugoefening eindelijk weer onder de knie, fijn hoor, ben ik heeeel erg blij mee! Hier scoorde je vandaag de 6e plek, wie had dat gedacht. Helaas had je verder wat hoofdpijnklachten en kon je je wedstrijd niet lekker starten. Hopelijk volgende keer weer beter. Ook Iricia turnde haar brugoefening eindelijk weer door, maar deze was helaas nog niet netjes genoeg. Op de andere toestellen is hier eveneens sprake van, jammer hoor Iricia, het talent zit er wel! Komende trainingen weer even back to basic; werken aan de basis en perfectie van je elementen. Rust en beheersing!

Als laatste mocht Tasha haar wedstrijd turnen. Strak en netjes begon je op brug, daarmee kon je mooi compenseren met de niet behaalde eisen. Volgend jaar zijn ze er wel toch? Tijdens de trainingen gaan we de goede kant op! Op balk ietwat wiebelig voor jou doen, maar je bleef staan en turnde netjes een nieuwe sprongencombinatie toen de eerste mislukte, top. Op vloer turnde en danste je vrolijk net als altijd, prima gedaan. Op sprong ging het tijdens de aanloop voor je eerste sprong mis en kwam je niet lekker uit. Knap dat je er toch nog een sprong uit wist te krijgen hoor! Je zette daarna nog sterk door voor je tweede sprong, waar je wel een goede score voor haalde. Lekker genieten van je welverdiende vakantie nu, dik verdiend. Top dat je elke training aanwezig was tijdens je examens, super inzet!





Van de B-selectie turnden er vorig jaar 2 meisjes de districtsfinale en dit jaar waren dat maar liefst 5 meisjes, dus dat is natuurlijk al een prestatie op zich en iets om trots op te zijn! Femke was vorig jaar nog reserve maar dit jaar had zij zichzelf erbij geturnd. De wedstrijd verliep wat teleurstellend voor haar. Een wiebelige oefening op balk en een val met radslag. Femke was zo gretig dat ze verstijfd turnde op de balk. Op brug wilde de zolendraai niet lukken. Tijdens haar oefening besloot ze een stopje in te passen voor de zolendraai, maar dit haalde haar juist uit haar ritme. Een val was het resultaat. Op sprong kon Femke knallen en zette de 6de score neer. Op vloer turnde zij een 14.4 ook een mooi punt! Femke werd 35ste bij pupil1.
Iris (pupil2) heeft veel groei laten zien dit jaar en zal volgend jaar in de derde divisie gaan uitkomen. Iris sloot de vierde divisie af met een bronzen plak, een hele mooie grote medaille ging mee naar huis. Iris turnde stabiel en netjes zoals ik haar ken. Balk was nog wel wat wiebelig maar gelukkig zonder vallen. Op vloer scoorde zij het hoogste punt van haar leeftijd/supplement, namelijk een 14.850.

Naast Aisha turnde dit jaar Anna en Lonneke ook voor het eerst een districtsfinale. Bij deze dames (jeugd1) was te zien dat we de afgelopen weken wat minder bezig zijn geweest met deze voorgeschreven oefeningen. De dames hebben hard gewerkt aan hun keuze oefenstof die zij over twee weken tijdens de toestelfinales zullen laten zien. Anna liet zien prachtig ½ in ½ uit op sprong zien. Ter plekke besloten dat ze die maar moest laten zien (immers een hoge uitgangswaarde door de moeilijkheidsgraad). Het pakte goed uit, de score was hoger dan die van haar overslag. Ook Lonneke en Aisha kwamen spong goed door. Anna maakte op de brug een dubbele zolendraai, maar hij lukte wel. Lonneke liet zien ook de zolendraai goed te beheersen. Aisha liet zien dat zij kip kon turnen gevolgd door de afsprong (daardoor een mooie derde plaats op dit toestel gedeeld met Lonneke). Op balk had Anna problemen met haar handstand waardoor zij viel (Anna, je valt nooit met handstand! Hoe kan dat nou?!). De radslag turnde zij prachtig, ook waren er weinig wiebels te zien. Lonneke en Aisha lieten beiden een oefening zonder vallen zien, maar wel wiebelig. Op vloer liet Lonneke wat punten liggen door haar tiktak waarbij zij zowat omviel, verder erg netjes. Anna liet een mooie oefening zien met een dubbele flikflak. Aisha turnde de vierde score op vloer. Aisha werd zesde, Lonneke 10de en Anna 19de

0 Comentarios