Regiofinale 4e divisie

Afgelopen zaterdag was de regiofinale voor de 4e divisie. HIER staat de uitslag. De definitieve doorstroming is hierbij opgenomen: Meisjes in groen wisten al dat ze door waren, meisjes in geel mogen alsnog door. Voor Elistha mogen 7 meisjes naar de districtsfinale: Stefanie, Alysha, Megan, Lieke, Lonneke en dus ook Aisha en Daphne. Heb je nog een leuke foto of filmpjes? Mail dan naar elisthameisjes@hotmail.com

Verslag van Floortje:
Afgelopen zaterdag 10 mei 2014 vond de finale plaats voor de 4e div meisjes. Alle turnsters van Elistha hebben waanzinnig goed hun best gedaan! Helaas bleek de concurrentie van heel hoog niveau te zijn. Uiteindelijk wisten 7 meiden zich, na een 12 uur lange wedstrijddag, te plaatsen voor de districtfinale! Goed gedaan!

In wedstrijd 1 gingen Sanne en Iricia van start in baan 2 in de categorie jeugd 1 D1. Zij begonnen op vloer. De meiden lieten daar zien te zijn gegroeid in de uitvoering van hun oefeningen. Beiden hadden een mooie houding en uitstraling tijdens de oefening. Tevens deden zij turnden zij allebei een dubbel flikflak en stutrol met rechte armen. Die van Iricia kwam zelfs tot een mooie handstand. Door alle plusjes die Iricia turnde werd zij 5e op dit onderdeel. Goed gedaan! Door naar de sprong. Iricia durfde de vorige wedstrijd geen overslagen meer te turnen. Deze keer liet zij 2 goede overslagen zien, hartstikke knap! Sanne maakte het spannend door bijna op haar billen te vallen bij haar 2e sprong. Dit was zonde, want op basis van haar eerste overslag zou zij 2e zijn geworden op dit onderdeel. Bij de brug was ook vooruitgang te zien. Beiden turnden zonder stopjes en lieten een hoge opzwaai voor de buikdraai en een zolendraai zien. Op de balk vielen zowel Sanne als Iricia er niet vanaf! Helaas hadden de meiden wel een boel wiebels nodig om erop te blijven staan, daardoor oogde de oefening wat slordig. Sanne liet een mooie koprol zien en Iricia deed haar salto af weer alleen! Sanne werd uiteindelijk 12e. Iricia turnde zich naar een 17e plaats.
In de andere baan turnden de dames uit jeugd supplement F. Stefanie, Alysha en Megan begonnen hun finale op de vloer. Stefanie turnde een erg nette en stabiele vloeroefening. Zij werd dan ook 6e op dit onderdeel. Alysha viel helaas tijdens haar eerste snelle baan bij de flikflak salto. Ze was daardoor even in de war, maar wist haar oefening netjes af te ronden. Erg jammer van de val, anders was zij 2e geworden op dit onderdeel. Megan turnde een fantastisch hoge flikflak salto. Daarnaast turnde zij als enige een salto half voor over. Nu oefenen op je spagaatsprongen en uitstraling, zodat we een nog betere oefening kunnen krijgen! Op sprong lieten Stefanie en Alysha hun springkwaliteiten zien. Zij werden 1e en 2e op dit onderdeel! Megans yamasita werd helaas afgewaardeerd naar een overslag wat haar punten kostte. Haar overslag half, was erg netjes en strak! Bij de brug deden de meiden het ook erg goed. Stefanie turnde een mooie horizontale opgooi en stond perfect stil bij haar salto af. Alysha had een kleine hapering na haar buikdraai, maar turnde verder strak en stond goed stil bij haar salto af. Megan had een schitterende hoge opzwaai, helaas ging dit ten koste van haar ophurken. Ze leunde te ver naar voren en viel eraf. Erg zonde, zonder de val zou zij 1e zijn geworden op dit onderdeel.  Als laatste de balk. De meiden misten allemaal 0,5 punten in hun D-score, omdat de sprongserie met stopjes was geturnd. Stefanie viel daarnaast van de balk met haar radslag, maar kwam deze keer wel wiebelloos omhoog naar haar opsprong. Alysha turnde verder een goede oefening. Zij werd 6e op dit onderdeel. Megan werd 3e ondanks haar misser voor de wisselhurkhoeksprong, goed opgelost Megan door een streksprong te doen! Alle dames wisten zich te plaatsen voor de districtfinale ondanks de vallen in de wedstrijd. Stefanie werd 5e, Alysha 6e en Megan 8e.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan instappers Lieke en Anna. Zij begonnen op de brug. Lieke had een beetje kromme knieen bij haar borstwaartsom, maar de rest van haar oefening was erg strak en goed doorgeturnd. Zij werd 6e op dit onderdeel. Anna had een stopje voor de buikdraai, dit kostte haar punten. Verder turnde Anna mooie hoge zwaaien aan de brug. Door naar de balk. Lieke begon haar oefening heel sterk. Ze was erg geconcentreerd en turnde erg strak. Helaas ging de assemblee voor haar streksprong af erg wiebelig waardoor zij heel scheef van de balk sprong. Helemaal in de war vergat ze vervolgens ook uit te strekken. Waarschijnlijk heeft de jury dit vervolgens via voorzeggen neutraal afgetrokken. Erg flauw. Anna begon haar oefening erg wiebelig. Tijdens de pasjes in het begin van de oefening viel zij van de balk. Ze herpakte zich later en turnde de rest van haar oefening goed af. Het volgende onderdeel was de vloer. Lieke herpakte zich goed na de balk en turnde hier een uitstekende oefening. Ze werd dan ook welverdiend 4e op dit onderdeel. Anna wilde graag een arabier flikflak tijdens haar wedstrijd laten zien. Helaas viel zij op haar hoofd tijdens het inturnen. In haar wedstrijd deed ze daarom de radslag arabier. Ondanks deze spanning bij het inturnen turnde Anna een nette oefening. Nu oefenen voor de plusjes in de oefening zodat de score nog meer omhoog gaat. Bij sprong liet Anna een fantastische handstandplatval zien. Zelfs in de trainingen lukte deze nooit zo goed. Gecombineerd met een goed salto werd Anna 6e op dit onderdeel. Lieke turnde ook een nette salto en handstandplatval. Uiteindelijk plaatste Lieke zich met een 7e plaats. Anna is eerste reserve met een 12e plek.

Noek en Jill moesten aan de slag in wedstrijd 3 bij pupil 2 D1. De dames begonnen op brug. Noek viel er bijna af met het ophurken, zij zat bijna 10 seconden te vechten om erop te blijven, maar kon uiteindelijk zonder val haar oefening doorturnen. Jill liet een nette opzwaai en een mooie hoge salto zien. Beide meisjes turnden een heel nette oefening. Noek werd zelfs 4e op dit onderdeel. Hoewel Jill maar 0,250 punten verschil had met Noek werd zij 11e. De scores lagen dus erg dicht bij elkaar. Op balk turnde Noek een mooie handstand, maar viel zij eraf met de radslag. Jill deed een wiebelvrije koprol. Hoewel Jill duidelijk zichtbaar heel hard van de balk afzette, moest zij helaas haar handen weer aan de grond zetten bij de afsprong vanwege de lage balk. Door naar de vloer. De dames (en vooral Noek) lieten een erg mooie uitstraling en houding zien tijdens de oefening. Noek turnde een erg nette oefening op de vloer tot zij aan het einde een boogje tiktak turnde maar helaas omviel hierbij. Jill turnde een super stutrol tot handstand en een prachtige overslag! Als laatste was sprong aan de beurt. Hier sprong Noek voor het eerst een streksalto en wat een goede keuze. Haar streksalto was de 4e mooiste sprong. Ook stond zij goed stil bij haar overslag. Jill deed een salto met een klein stapje erbij. Bij haar overslag stond Jill wel mooi stil. Noek werd in totaal 11e, Jill stond direct achter haar met een 12e plek.

Bij pupil 1 D1 waren in wedstrijd 4 Danee en Anna in actie. De dames begonnen op vloer. Danee durfde haar arabier flikflak niet zo goed meer. Tijdens het inturnen ging het daarom niet helemaal lekker. Ondanks dat turnde Danee een goede oefening met een mooie stutrol en goede sprongen. Anna kwam vervelend uit bij de arabier flikflak. De rest van haar oefening ging goed. Bij sprong deed Danee een supersalto. Mooi hoog en perfect tot stilstand. Haar overslag was net een streksalto, maar ging gelukkig wel netjes. Danee werd 4e op dit onderdeel. Anna viel bijna voorover bij haar salto, maar wist het met een kleine stap goed op te vangen. Haar overslag ging erg goed en ze stond mooi stil bij de landing. Aan de brug viel Danee er bijna af bij het ophurken, maar het ging gelukkig goed en Danee turnde haar oefening netjes af. Anna had een stopje voor het ophurken vanwege het hoge opgooien bij de buikdraai. Daarna turnde zij een paar hele mooie hoge zwaaien. Bij de balk turnde Danee rustig en netjes. Zij schrok alleen van het tijdbelletje bij de inzet van haar radslag waardoor ze hier van de balk afging. Gelukkig gebeurd zoiets maar 1x Danee, de volgende keer weet je al wat het is! Anna turnde erg stabiel en gecontroleerd met weinig wiebels en fouten. Zij viel dan ook niet van de balk. Zelfs niet met de koprol, hoewel deze bij het inturnen maar niet lukte. Danee werd 17e en Anna 20e.

Uiteindelijk zijn we alweer aangekomen bij de laatste wedstrijd van vandaag. In baan 1 turnden voor Elistha de andere pupillen 1 Aïsha en Lonneke. Aïsha en Lonneke begonnen op vloer. Aïsha had een erg mooie uitstraling tijdens haar oefening. Zij sprong tevens een mooie overslag en turnde het plusje tot split zitten! Lonneke turnde een erg mooie oefening met heel nette bruggetjes en een goede stutrol (wat gaat beter dan aan het begin van het seizoen, Lonneke!) en werkte super geconcentreerd. Dit werd beloond met een 7e plek op dit onderdeel. Bij sprong lieten beide dames hun beste sprongen zien. Beiden stonden goed stil bij de landingen. Op brug turnde Aïsha en Lonneke allebei vrijwel een foutloze oefening. De dames werden 5e en 6e op dit onderdeel. Als laatste onderdeel de altijd lastige balk. Aïsha turnde een goede oefening met een erg mooie hoge handstand. Helaas was de concentratie net iets minder dan normaal, want met de radslag viel zij eraf. Lonneke was erg zenuwachtig voor de balk en daardoor nogal wiebelig. Ondanks de zenuwen liet zij een mooie handstand zien. Helaas viel zij er wel af bij de koprol. Beide dames zijn geplaatst voor de districtfinale: Aïsha met een 14e plaats en Lonneke met een 10e plaats.
In de andere baan turnde Daphne bij de senioren. Zij begon op balk en deed dit uitstekend. Zij had maar 1 wiebel na de radslag. Verder turnde zij een vrijwel foutloze oefening. Ze werd dan ook 5e op dit onderdeel. Door naar de vloer. Hier raakte Daphne in de war bij haar danspassage. Met in het achterhoofd haar oude sprongcombinatie turnde ze geen kadette sprong maar een raar halve draaisprongetje. Hierdoor was Daphne even in de war, maar ze herpakte zich en liet de kadette sprong later in de oefening alsnog zien. Dit kostte haar echter wel punten. Bij sprong liet Daphne een yamasita en half in half uit zien. Dit ging zonder problemen voorbij. Als laatste de brug. Hier turnde Daphne een van de netst uitgevoerde oefening van haar baan. Nu zorgen dat je D-score ook omhoog kan Daphne! Daphne wist zich te plaatsen voor de districtfinale met haar 10e plek.

0 Comentarios