Finale 5e divisie

Afgelopen zaterdag was de regiofinale voor de 5e divisie, Elistha was met 10 meisjes present. Hieronder het verslag van Nicole, de volledige uitslag volgt nog.

Wedstrijd 1
Sabine, Laura en Isabelle hadden als eerste toestel sprong. De dames lieten allemaal twee goede sprongen zien. Op brug was het even wennen met de dikke matten die eronder lagen. Isabelle maakte het nog even spannend. Tijdens het inturnen schoot zij door na haar buikdraai.  In haar wedstrijdoefening ging het gelukkig goed. Laura liet zien hoe sterk ze was door een mooie hoekhang als afsprong te turnen. Op balk scoorde Sabine een vijfde plaats, erg knap. Isabelle moest de balk jammer genoeg twee keer verlaten. Op vloer werd er goed geturnd. Al vond ik het vloercijfer van Isabelle tegen vallen.
Een dik applaus verdienen jullie met de finale die jullie geturnd hebben. Sabine 12de, Laura 18de en Isabelle 20ste.


Wedstrijd 2
Soms kan het raar lopen. Lynn is in de voorgaande wedstrijden 2x eerste geworden. Lynn turnde in de finale niet wezenlijk anders, maar scoorde nu het 31ste punt op vloer. Rara hoe kan dat??? Lynn heeft dit jaar laten zien coördinatief sterk te zijn en turnde zo wat alle plusjes die zij kon turnen. Blijf werken aan je netheid, dan kan de jury niet meer om je heen! Lynn werd 21ste. Sarah en Dewi hebben dit jaar ook veel progressie laten zien. Sarah turnde arabier flikflak op de vloer. En scoorde zelfs het tweede punt op vloer. Op de balk liep het niet zoals zij had gehoopt. Een tiende plek is erg mooi om op terug te kijken Sarah! Dewi stond vorig jaar nog niet in de finale, en nu werd zij zelfs 13de! Met name op sprong heeft Dewi grote stappen gemaakt. Op brug scoorde zij het 8ste punt.

Wedstrijd3
Yara turnt dit jaar voor het eerst wedstrijden. Zij is pas op latere leeftijd ingestroomd in de selectiegroep. En dit jaar dus al in de finale, knap hoor! Yara heeft ook weer voorruitgang gemaakt ten aanzien van haar laatste wedstrijd. De overslag op vloer was beter, en ook haar afsprong van brug (salto achter over) lukte nu. Haar balkoefening was een beetje wiebelig, maar zonder vallen. Yara werd verdienstelijk 9de.

Wedstrijd 4
De dag voor de wedstrijd werd ik gebeld door de moeder van Marit. “Marit is woensdag van haar paard gevallen, is bont en blauw en heeft een gebroken neus, maar ze wil wel de finale turnen!”. Er daar stond ze dan hoor, een beetje make up op om de blauwe plekken te verdoezelen. Wat een topper ben jij! De brugoefening was een beetje rommelig, maar al een stuk verbeterd ten opzichte van het begin van het seizoen. Op balk liet Marit haar vormspanning zien, een oefening zonder vallen. Marit eindigde in het klassement op plaats 9.
Bo scoorde erg goed op sprong en brug. Op balk moest zij helaas het toestel verlaten met de handstand. Op vloer deed Bo haar best, maar scoorde helaas minder hoog als op de andere onderdelen. Bo werd 13de.
Sofie turnde ook een goede wedstrijd. Een balk oefening zonder vallen. Een goede sprong en vloeroefening. Helaas ging het even mis met de buikdraai op brug. Anders had je nog hoger kunnen eindigen. Sofie werd 9de .

0 Comentarios