Uitslag regiofinale D1

Brons voor Danee!


Voor het carnavalsgeweld afgelopen zaterdag losbarstte, was er eerst de regiofinale voor de D1-meisjes.
Danee wist in de eerste wedstrijd beslag te leggen op de bronzen medaille en is door naar de districtsfinale op 30 maart. In de tweede westrijdronde werd Aisha 10e, geen medaille dus, maar wel een finaleplaats. Gefeliciteerd, een prima prestatie!

Verslag van Nicole:
Wauw Danee Gerretsen is derde geworden! Danee heeft beter dan haar best gepresteerd.
We hebben de afgelopen weken veel tijd in vloer gestoken. Iedereen (Aisha, Lonneke, Diede) liet zien dat de oefening op de muziek werd geturnd. Het zag er afgewerkt uit. Lonneke had uitgerekend vandaag last van haar knieholte, waardoor zij niet alles kon geven deze wedstrijd. Op sprong liet Danee zien dat er voorruitgang is geboekt. Een huizenhoge salto en een handstand platval met een ruime aanzweeffase en afduw. Ze scoorde het derde punt op sprong. In haar allereerste wedstrijd was dit nog 14de op sprong. Lonneke  had moeite om haar salto tot stand te springen. Maar met de wedstrijd toonde zij karakter en stond.  Op brug was het voor mij nog even spannend of Danee haar afsprong zou doen. Op de laatste training was deze namelijk niet gelukt. Danee turnde een prachtige oefening inclusief afsprong.  Balk was het laatste toestel. Geen vallen voor Danee, en het tweede punt op balk.
Lonneke liet een goede oefening zien, helaas werd deze door de jury met een tegenvallend punt gewaardeerd. Diede draaide met de start per ongeluk de verkeerde kant op, en moet haar afsprong aan de verkeerde kant doen. Diede perste er wel een hele mooie handstand uit.
In de tweede wedstrijd moest Aisha aan de slag. Aisha liet zien een echte wedstrijdturnster  te zijn. Geconcentreerd nam zij haar oefeningen door als de andere meisjes hun oefeningen turnden.
Aisha liet een handstand en een koprol tot stand zien op de balk. Op vloer sjoemelde zij nog even door een pirouette 2x dezelfde kant op te draaien. Waarschijnlijk niet door e jury gezien want op vloer scoorde zij het vierde punt.  Op Brug optimaal gepresteerd.
Alle meiden hebben het super gedaan. Heel erg knap dat jullie allen geplaatst waren voor de finale. Aisha en Danee mogen samen door naar de districtfinale!

De volledige uitslag van de wedstrijd staat hier: https://docs.google.com/file/d/0B2GZBOqB-s9VT28ta3lUTU5HdEU/edit?usp=sharing
Verder zijn er foto's gemaakt door een fotograaf die te bestellen zijn via www.photoact.nl. Er waren zulke leuke foto's bij dat ik er een paar in een filmpje gezet heb. Kijk niet alleen naar de turnster in beeld, maar ook naar Nicole en de medeturnstertjes.

Fotofilm regiofinale D1 from elistha meisjes on Vimeo.

0 Comentarios