Wedstrijdverslag 1e PW 5e divisie

3 MEDAILLES VOOR TURNSTERS 5E DIVISIE


Verslagje van Eline:
Lize en Sanne hadden afgelopen weekend hun eerste wedstrijd. Wat hebben ze het goed gedaan! Ze hadden er allebei veel zin in, maar natuurlijk waren er ook zenuwen aanwezig. Ze begonnen op de balk. Lize met een super mooie handstand en Sanne met een stabiele oefening. Helaas vielen ze beide met koprol eraf, maar ze hebben hem wel beide gedaan. We gaan die gewoon heel veel oefenen. Na balk gingen we naar vloer. Lize turnde een nette oefening en werd beloond met een 4de plek! Sanne mag soms nog wat meer aan haar spanning denken maar verder was het goed! Door naar sprong, bij het inturnen lukte de handstand platval bij Sanne eerst niet, maar op de wedstrijd heeft ze 2 goede sprongen laten zien. Lize haar eerste sprong was niet haar beste sprong, maar haar tweede sprong ging gelukkig beter. Volgende keer zorgen we ervoor dat ze allebei goed gaan! Laatste onderdeel, brug, jullie hebben hier zeker nog je best op gedaan en dat heeft de jury ook gezien. Sanne werd 5de en Lize werd 4de op dit toestel, 2 hele goede oefeningen dus! Jullie hebben het super goed gedaan op je eerste wedstrijd en kunnen zeker trots zijn op jezelf! De volledige uitslag van instap vind je hier.


In de eerste wedstrijd zaten ook de pupillen 2. Een grote groep van 10 meiden. Jullie hadden er allemaal veel zin in. Het groepje van Faye, Elin, Nienke, Rosa en Nyah begon op vloer en dit ging bij jullie allemaal goed. We gaan alleen nog wat meer oefenen op rechte benen! Faye jij wist hier heel knap een 2e plek te behalen! Op sprong hebben jullie stuk voor stuk alles eruit gehaald en heb ik nog nooit zulke mooie overslagen gezien! Nienke was hier knap 3e en Elin 5e! Op brug verliep het inturnen niet heel soepel. Faye jij wilde naar de hoge springen en ging over de kop en viel op de grond. Wat ben ik trots dat jij gewoon een (nog goede ook) oefening hebt laten zien! Ook hier ging het weer erg goed bij Nienke. Je kunt zien dat dit jou toestel is, een hele mooie 1e plek hier voor jou! Rosa, Elin en Nyah ook jullie hebben mooie oefeningen laten zien! Balk was helaas niet echt jullie onderdeel vandaag. Faye was de weg kwijt en iedereen is helaas gevallen. Nyah jij wist er toch maar mooi op te blijven staan! Jullie hebben allemaal vandaag laten zien dat jullie erg gegroeid zijn! Elin (4e), Rosa (9e), Nyah (10e), Faye (12e), Nienke (12e) jullie hebben hard gewerkt en nu gaan we weer goed oefenen voor de volgende wedstrijd. 

In het andere groepje zaten Anne Straathof, Anne Smit, Mare, Fenne en Marit. Vol enthousiasme begonnen jullie aan de wedstrijd. We begonnen op balk. Jullie hebben hier mooie oefeningen laten zien, helaas wel met hier en daar een val. Dit kwam ook door de spanningen. Anne Straathof behaalde een mooie 3e plek op balk en Anne Smit een 5e plek! Daarna op naar vloer. Nette oefeningen hebben jullie hier laten zien, waarbij nog iets meer gelet mag worden op de spanning. Door naar het 3e toestel sprong. Marit liet hier twee super sprongen zien, wat ook werd beloond met de hoogste score van iedereen! Het laatste toestel was brug. Hier mogen we nog wat meer oefenen op het zwaaien, maar wat heb ik mooie rechte benen gezien bij iedereen! Dit is een toestel waar jullie allemaal goed in zijn. Jullie hebben hard getraind en dat was te zien op de wedstrijd! Marit 1e, Anne Straathof 3e, Fenne 16e, Mare 17e en Anne Smit 19e. Wij zijn trots op jullie, nu hard trainen voor de volgende wedstrijd in maart.De volledige uitslag van pupil 2 vind je hier.

In wedstrijd 2 zaten Annabel, Fleur en Liv. Dit was voor Annabel extra spannend want dit was haar eerste echte turnwedstrijd in de 5e wedstrijd. Vloer vonden je spannend, maar ging toch goed best goed. Je was wel even haar handstanden vergeten, maar door dit snel aan het einde van je oefenen te hebben gezegd heb je dit toch nog gedaan en heb je gelukkig geen aftrek hiervoor gehad. Sprong en brug ging harstikke goed. Balk ging wat minder, waardoor je wat dingetjes was vergeten. Hier gaan we aan werken, maar voor nu heb je een goede 18e plek!  Fleur had overall een goede wedstrijd, alleen ging het bij jou ook mis bij balk. Wat is dat toch? Jij bent altijd erg netjes! Voor nu een 15e plek voor jou en gaan we goed oefenen voor de volgende wedstrijd.  Liv vindt wedstrijden altijd erg spannend, maar daar was nu helemaal niet veel van te merken. Jij had je zeker je dag. Je was zelfs 4e op brug! Jij mist nog een beetje netheid en hier gaan we aan werken. Een 13e plek voor jou. Jullie mogen trots op jullie zelf zijn en nu lekker extra dingen gaan oefenen. De volledige uitslag van pupil 1 vind je hier


Verslagje van Romée:
In de wedstrijd 3 zaten Isa en Wieke. Jullie mochten beginnen op balk en hier waren jullie vrij zenuwachtig voor. Jullie zaten in een grote groep waardoor jullie niet vaak tijdens het inturnen op de balk konden. Toch lieten jullie allebei een hele nette oefening zien, helaas wel allebei een val met radslag. Vloer hadden jullie zin in. Wederom turnde jullie hier netjes. Wieke was nog even bang dat de arabier flikflak niet zou lukken, maar dit heb je gewoon gedaan en je bent hier dan ook beloond met een mooie 2e plaats! Sprong is niet helemaal jullie toestel, maar Wieke je hebt toch een mooie overslag laten zien. Isa, jij vindt sprong helemaal niet leuk en durfde niet te springen. We hadden besloten om toch met trampoline te gaan springen en dat Daphne zou helpen. En wat liet jij nu toch een mooie overslag zien. We gaan gewoon stap voor stap hiermee oefenen en dan moet het vast lukken dat je de volgende wedstrijd alleen en hopelijk met plank springt. Ook brug was voor Isa spannend. Je moest een salto af doen, want anders had jij geen afsprong. Een val met ophurken, maar je hebt salto af gewoon tijdens de oefening gedaan. Wieke had een nette oefening alleen ook een val met ophurken. Die gaan we maar weer even goed oefenen;) Isa zie het als leermoment en dan weet ik zeker dat volgende wedstrijd beter gaat. Wieke is knap 8e geworden. Voor nu mogen jullie trots op jullie zijn op jezelf en op deze wedstrijd! De volledige uitslag van jeugd 2 vind je hier.


Verslagje van Daphne volgt zo snel mogelijk. De volledige uitslag van jeugd 1 vind je hier

















0 Comentarios