Wedstrijdverslag 1e PW 4e divisie

3 BRONZEN MEDAILLES VOOR 4E DIVISIE TURNSTERS


Op zaterdag 7 december waren de turnsters van de 4e divisie voor het eerst aan zet tijdens hun eerste plaatsingswedstrijd in Nijmegen.

Verslagje van Romée:

In de eerste wedstrijd zaten Selina en Louise. Dit was hun allereerste wedstrijd in de 4e divisie. Ze begonnen op vloer. Selina liet een goede oefening zien alleen mag het nog wat netter. Louise was even de richting kwijt aangezien de wedstrijdvloer toch een stukje groter is dan bij ons in de zaal. Jij hebt het toch goed opgelost met een paar extra pasjes. We gaan werken aan je netheid en je beenspreiding. Sprong was bij beide dames prima. We gaan proberen de volgende wedstrijd iets moeilijkers te laten zien. Brug is jullie favoriete toestel en dat was zeker terug te zien. Selina wat turnde jij netjes! Misschien de volgende keer een kip? ;) Louise heeft voor de eerste keer kip doorgeturnd en jij werd hier ook voor beloond. Een mooie 3e plek voor jou op dit toestel! Het laatste toestel ging eigenlijk best goed bij jullie allebei. Selina stond stabiel op de balk en was erg netjes, dit zijn wij ook wel van jou gewend. De jury heeft dit ook gezien en jij kreeg je verdiende 3e plek op balk. Louise was wat zenuwachtig en tijdens haar opsprong viel gleed haar hand weg van de balk en had zij helaas een val. Toch ging jij goed door met je oefening en behaalde jij hier met een val toch een goede 7e plek. Dames jullie mogen trots op jezelf zijn en jullie hebben laten zien thuis te horen in de 4e divisie. De volledige uitslag van Selina en Louise vind je hier.

Emma zat in de volgende wedstrijd. Er zaten zoveel meiden in jouw wedstrijd waardoor er in vijf rondes werd geturnd. Na een ronde rust mocht jij ook echt beginnen aan jou wedstrijd. Jij begon op sprong waar eigenlijk niet veel op aan te merken was. Je had een goede sprong, zoals altijd. Op naar brug. Jij had een gelukkig een goede oefening alleen viel jij met ophurken. We doen net alsof dit niet is gebeurd haha. Balk ging ook goed, je had geen vallen alleen af en toe wat grote wiebels. Op vloer heb je laten zien dat dit jou toestel is. Je werkt heel netjes en je had hele goed spreiding in je sprongetjes. Het doel voor de volgende wedstrijd is dat je de snelle banen gaat uitbreiden en nog hoger kan komen. Emma je hebt een goede wedstrijd gedraaid en ondanks het grote deelnemersveld ben je toch knap 12e geworden. De volledige uitslag van Emma vind je hier.

In de 3e wedstrijd zaten de junioren. Jullie begonnen op balk en dit is niet echt jullie favoriet. Tayte mocht het spits afbijten, maar helaas ging het niet zoals gehoopt. Een hoop wiebels en twee vallen, zonde. Balk gaan we veel op oefenen en dat laat je de volgende keer een betere oefening zien. Ook bij Audry ging het niet helemaal goed. Ook jij had een val. Lizzy was ook zenuwachtig voor balk, het inturnen ging helemaal niet goed en je had er niet veel vertrouwen meer in. Toch heb jij een goede oefening laten zien. Je sprongetjes waren vrij wiebelig dus hier gaan we op oefenen. Op naar vloer, dit vinden jullie alle drie leuk om te doen. De spanning eruit kunnen dansen. Allemaal goede oefeningen laten zien. Nu nog hard werken aan de spreiding en op nog meer netheid. Sprong was het volgende toestel. Dit ging ook bij alle drie goed. Bij Lizzy was de jury het er zeker mee eens en werd jij beloond met een eerste plek op dit toestel. Audry en Tayte hadden prima overslagen en voor de volgende keer gaan we proberen een ½ in – ½ uit te laten zien. Het laatste toestel was brug. Tayte en Audry jullie hebben netjes geturnd alleen missen jullie nog wat eisen waardoor jullie wat lager eindigen. Audry, je mag trots zijn dat je salto helemaal alleen hebt gedaan vandaag! Lizzy wat heb jij een nette en goede oefening en hier werd jij beloond met een derde plek. Lizzy, wat zijn we trots op jou. Een jaar op wereldreis geweest en nu sta je er gewoon weer en word jij 3e! Audry en Tayte hebben het ook goed gedaan en zijn 16e en 17e geworden. De volledige uitslag vind je hier.

Verslagje Daphne:
We begonnen de dag vroeg in Nijmegen met de instappers D1. Voor Mare en Aivy-Jolie was het de tweede wedstrijd die ze turnden (na de clubteams) en je kon merken dat ze het iets minder spannend vonden dan de vorige keer. Aivy-Jolie turnde een superwedstrijd, waarbij ze op sprong (2e score) en vloer (3e score) uitblonk. Ze behaalde een bronzen medaille. Mare was af en toe de draad een beetje kwijt wat haar aftrek opleverde maar liet daarentegen wel een hele mooie sprong zien (die met inspringen niet zo mooi wilde lukken). Zij behaalde de 10e plaats. UItslag instap D1: hier

Daarna was het tijd voor een megagrote groep pupillen 2. Met 37 deelnemers duurde deze wedstrijd erg lang en was er zelfs een rustrondje. Sophie trok zich hier niks van aan en turnde een stabiele wedstrijd zonder vallen van balk en een mooie vloeroefening. We gaan nog even hard werken aan sprong. Zij behaalde een bronzen medaille. Dianne had wat pech op balk en viel met radslag. Ze maakte het gelukkig weer helemaal goed op vloer waar ze een plaatje van een oefening turnde (1e score). In totaal behaalde zij de 12e plaats. Vika doet dit seizoen voor het eerst wedstrijden en komt gelijk uit in de D1, dat is al een hele prestatie! Toch sta je hier maar mooi en heb je, ondanks dat er nog wat extra plusjes geturnd mogen worden, een hele goede wedstrijd geturnd. Je mag trots zijn op jezelf op wat je allemaal geleerd hebt in deze korte tijd. Vika behaalde de 30e plaats. De volledige uitslag vind je hier.

Bij de pupillen 1 kwamen Robin en Jenna in actie. Robin turnde een superwedstrijd op de eerste 3 toestellen. Een derde score op sprong en een eerste score op brug zijn hier het bewijs van. Maar helaas ging het aan het einde, op balk, mis en moest je een paar vallen incasseren. Uiteindelijk behaalde je de 14e plaats. Jenna is dit jaar een niveau hoger gaan turnen en mocht voor het eerst een oefening op muziek en allemaal nieuwe elementen laten zien. Dit heb je super gedaan! Je hebt laten zien dat jij dit niveau aan kan en we gaan hard werken aan de afwerking. Jenna behaalde een 23e plaats. De volledige uitslag vind je hier.


Als laatste waren de jeugd1 dames aan de beurt. Op een paar foutjes na mogen Anouk en Marit hel erg tevreden zijn over hun wedstrijd. Anouk turnde stabiel en behaalde een 3e score op vloer en op brug. In totaal behaalde zij een 4e plaats. Marit had helaas een val van balk en was op vloer even de weg kwijt. Gelukkig maakte ze dat weer helemaal goed op brug en sprong. Zij behaalde de 6e plaats. De volledige uitslag staat hier.


0 Comentarios