Wedstrijdverslag toestelkampioenschappen 5e divisie

3 MEDAILLES BIJ TOESTELKAMPIOENSCHAPPEN 

5E DIVISIE

Afgelopen zondag was dan écht de allerlaatste wedstrijd van onze selectieturnsters: De toestelkampioenschappen voor de 5e divisie. Dit keer iets dichter bij huis: Didam in Hengelo, daar worden vooral de trainers blij van 😉

Volledige uitslagen:

De eerste wedstrijd was het spannendst: Hier turnden Selina, Wieke en Louise, de dames die dit jaar nog in de vaste oefenstof turnen maar na de zomervakantie overgaan naar de keuzeoefenstof. Voor deze wedstrijd mochten zij al deelnemen met het niveau van volgend seizoen. Leuk maar ook zeker spannend! De moeilijkste toestellen waren dan ook sprong en vloer. Bij sprong én met een plank ipv plankoline springen én over een pegasus ipv plank. Toch hebben alle drie heel knap laten zien dat zij dit onderdeel al zelfstandig beheersen. Selina haalde hierbij voordeel uit haar plekje bij de springselectie en wist op dit onderdeel een 4e plaats te behalen. Ook vloer is een lastig onderdeel: Voor het eerst een oefening die gebaseerd is op muziek, en die de meiden nog niet zo heel lang geleden aangeleerd hebben. Op wat kleine foutjes na hebben jullie hier knap gepresteerd meiden! Dat jullie plezier beleven aan een oefening op muziek is duidelijk te zien en resulteerde in een gouden medaille voor Selina. Op balk moesten jullie (potverdorie) alle drie de balk helaas verlaten tijdens de radslag, een element die jullie dit gehele jaar al beheersen.. Desondanks heeft Louise een hoge score gehaald op dit toestel, maar met een val hoef je niet meer te rekenen op een medaillekans op dit toestel. Helaas pindakaas. Op brug hier en daar wat mankementen: Louise die de dag ervoor een grote blaar had opgelopen en dus haar handen spaarde voor het moment supreme, en Wieke die kampte met een ophurkprobleempje. Selina had nergens last van en nam haar tweede medaille mee naar huis.

In de tweede wedstrijd waren onze junioren aan zet. Audry zette haar medaillekansen in op vloer, Mila op brug en Marjam op balk. Helaas ging het op vloer niet helemaal zoals verwacht: Zo stuitte Audry een eind door naar achteren na haar flikflak-salto en viel Marjam maar liefst 2 keer tijdens haar snelle banen. Op brug meer geluk: Een mooie oefening voor Audry die haar een bronzen medaille opleverde, maar wat wil het verhaal nou: Met een zelfde totaalscore voor Mila had Audry wel een medaille te pakken en Mila niet… Helaas tellen er bij toestelkampioenschappen andere regels, namelijk: bij gelijke score krijgt degene met de hoogste netheid de medaille.. Ongelofelijk zuur voor Mila! Ook nog iets positiefs voor Marjam: Na verschillende (lees: bijzondere) versies van brugoefeningen heeft Marjam dan eindelijk een normale oefening laten zien. Hé hé ;).

In wedstrijd 3 onze seniortjes: Romée en Daphne. Romée, we zeiden het al tegen elkaar; Dit is misschien wel jouw beste wedstrijd van het seizoen geweest! Ondanks dat er geen medailles mee naar huis gingen wel een hoop positieve punten over jou:
  • Zo deed je onverwacht geen arabier-flikflak in jouw eerste snelle baan, maar wist je heel knap ter plekke je oefening zo om te gooien dat je hem alsnog opnieuw hebt kunnen doen.
  • Op brug zowaar een doorgeturnde oefening mét hoge opzwaai (die naar mijn mening boven horizontaal was) én rechte benen. Dit heb ik zelfs nog nooit gezien ;)
  • Op balk een oefening met wisselspagaat en een radslag én nul vallen!

Met deze wedstrijd heb je jouw turncarriere mooi afgesloten en kun je tevreden terugkijken op jouw tijd als turnster bij Elistha.
Hoe goed het ging bij Romée, zo minder goed ging het vandaag bij Daphne. Opeens een gekke kromme overslag tijdens sprong en een leertje die verkeerd zat tijdens jouw brugoefening. Zonde! Helaas dus geen medaillekansen voor jou op deze dag, maar desondanks kun jij terugkijken op een mooi turnseizoen.

Nu genieten van het off-season en tijd voor nieuwe elementen en vakantie!


0 Comentarios