Wedstrijdverslag toestelkampioenschappen 2e tm 4e divisie

12 medailles voor turnsters A-selectie


Afgelopen zondag brak dan eindelijk de laatste wedstrijddag aan voor de dames van de A-selectie. Bij deze wedstrijd streden de turnsters per toestel om een podiumplek, in plaats van de gebruikelijke meerkampwedstrijden.

Wist je dat?
- Er bij deze wedstrijd een professionele fotograaf aanwezig was die duizenden foto's heeft gemaakt? Deze worden geplaatst op: https://www.oypo.nl/nl/33070bae91157ae7

- Er het gehele seizoen door na elke wedstrijd een artikel mét foto wordt ingezonden naar de plaatselijke krantjes? (Gemeentenieuws en De Betuwe). Deze zijn ook terug te vinden op de sites van deze kranten.

Wedstrijd 1
De dag begon vroeg in Hengelo met de jeugd meiden. Femke begon niet zo lekker op balk maar gelukkig is het een toestelwedstrijd en kon je daarna op de andere toestellen wel laten zien wat je in huis hebt. Een hele mooie half in heel uit leverde jou een bronzen medaille op sprong op. Jolijn mocht bij deze wedstrijd al meedoen met het niveau van volgend seizoen. Fijn, eindelijk je eigen oefeningen in plaats van alle verplichte balletbewegingen! Doordat je deze oefeningen nog niet zo heel lang oefent is het des te knapper dat je hier als een voleerd turnster gewoon stond! Op vloer was je de draad even kwijt, maar desondanks heb je je heel goed weten te herstellen, knap! Brug blijft jouw favoriete en beste toestel met mooie hoge opzwaaien. Die gouden medaille was dan ook zeer terecht voor jou. Dat belooft wat voor komend seizoen! In de andere baan turnde Tayte even netjes en met even plezier als altijd. Helaas viel jij tot 2 keer toe net buiten de prijzen. Op zowel balk als vloer werd jij net vierde, wat jou op een haar na net geen medaille opleverde. Toch mag ook jij terugkijken op een succesvol eerste seizoen in de 4e divisie!



Wedstrijd 2

In de tweede wedstrijd turnde het grootste deel van de dames: Zo turnden Daphne en Stefanie in de ene baan, en Fenna, Emma, Lizzy en Lieke in de andere baan. Waar Stefanie voor de verandering weer eens een schaafwond opliep op brug en onderhand geen punt meer overhield, wist ze haar turncarriere toch mooi af te sluiten met een bronzen medaille op vloer, een toestel waar je altijd al in uitblonk. Ook Daphne mocht dit podium beklimmen: zilver op dit onderdeel. Toch maar weer een doorstart bij Elistha overwegen Daphne? ;) 

Aan de andere kant was het een gezellige bende met ook hier weer uitblinkers op vloer: Goud voor Lieke, waarbij we onze broek hadden opgegeten als deze prijs aan haar neus voorbij ging, Goud voor Emma en Brons voor Lizzy. Lizzy, voor jou zegt deze medaille des te meer, omdat jij na een wereldreis van 10 maanden en pas 2 maandjes training hier gewoon weer staat alsof je nooit bent weggeweest, knap! Verder was deze wedstrijd een kers op de taart voor Emma. Na een al supersuccesvol seizoen, mocht je vandaag maar liefst 4 keer het podium beklimmen (3 keer goud en 1 keer zilver!). Een bevestiging dat je dit seizoen niet stilgestaan hebt en zeker wat in je mars hebt. Helaas net geen medaille voor Fenna: Op 0.075 is die bronzen medaille op sprong net aan je voorbij geglipt.

Wedstrijd 3

In de laatste wedstrijd turnde Anna. Met om haar heen de junioren en senioren 1e divisie was het een fantastische wedstrijd om te zien. Maar ook Anna turnde een supergoede wedstrijd! Ook jij bent erg vooruitgegaan dit seizoen Anna. Zowel qua elementen, maar ook zeker qua uitstraling. Een gouden vloeroefening is daar het bewijs voor. Aangevuld met een bronzen medaille op sprong en een vierde plek op balk (wie had dat gedacht..) heb jij dit seizoen fantastisch afgesloten.


Volledige uitslagen:
- Femke en Jolijn: hier
- Tayte: hier
- Emma, Fenna, Lizzy en Lieke: hier
- Daphne en Stefanie: hier
- Anna: hier
















0 Comentarios