Wedstrijdverslag finale 5e divisie

MOOIE RESULTATEN TIJDENS FINALE 5E DIVISIE

Afgelopen zaterdag mochten maar liefst 14 turnsters deelnemen aan de finale van de 5e divisie in Ede. Alleen al mogen deelnemen zegt wat over jullie kunnen en is iets om trots op te zijn!

Verslagje Jeanne:
In de eerste wedstrijd waren Babet, Maaike en Dominique aan zet. Alle drie hebben jullie prachtige resultaten én individuele doelstellingen behaald! 
Zo heeft Babet:
Door een gebroken duim bijna een maand niet kunnen trainen en heeft ze met één training alsnog een bizar goede wedstrijd geturnd
Zich staande weten te houden met haar radslag op balk (helaas viel ze er alsnog af met een fouetédraai, stom!)
Een enorme groei doorgemaakt van drukke stuiterbol naar geconcentreerde en beheerste turnster

Wist je dat Dominique:
Haar hoge scores te danken heeft aan haar netheid? Dit weet ze op alle toestellen heel stabiel toe te passen
’s favoriete én beste toestel vloer is? Hier heeft ze maar liefst een 2e score op gehaald tijdens de finale
Ondanks haar angst voor de overslag op sprong alsnog 2 hele nette sprongen heeft laten zien?

Maaike:
Is dit seizoen ontzettend gegroeid in haar uitstraling en netheid. Dit heeft geresulteerd in een zeer terechte finaleplek!
Heeft ondanks wat mentale struggles heel knap toch doorgezet op zowel vloer als sprong!
Is als een van de weinige finaleturnstes nul keer van balk af gevallen

In de derde wedstrijd was Daphne aan zet. Met twee keer een gouden medaille tijdens de plaatsingswedstrijden leek dit ook een eitje te gaan worden, maar de concurrentie kwam dit keer wel met zwaarder geschut aanzetten.. Daphne, aan jouw moeilijkheidsgraad ligt het zeker niet. Met een van de hogere moeilijkheidsscores heb jij je zeker bewezen in dit niveau, maar qua netheid, afwerking en uitstraling valt er nog het een en ander aan winst te behalen. Ik wens je veel succes om je dit eigen te maken in de 4e divisie! Met een 6e plaats mag je alsnog zeker trots zijn op jouw prestaties dit seizoen.

In de laatste wedstrijd was Audry aan de beurt. Met het een en ander aan missende eisen was het toch wel spannend hoe zo’n finale zou lopen en hoe sterk de concurrentie zou zijn… Desondanks wist jij je sterk te houden en dat wát je doet, voer je ook beheerst en netjes uit. Dat is jouw kracht! Zo wist jij ondanks een val van balk alsnog een 2e score op dit onderdeel binnen te halen. Ietwat onverwacht stond jij daar ineens op het podium, wie had dat gedacht! Superknap gepresteerd en heel veel succes met jouw verplichte promotie naar de 4e divisie!

In de andere baan van de laatste wedstrijd turnden Selina en Louise, beiden toppers die dit hele seizoen al bovenaan het klassement wisten te eindigen. Louise, wat ben jij gegroeid dit seizoen! Waar je vorig jaar nog in de 6e divisie turnde, heb jij je dit seizoen wel bewezen dat de 5e divisie misschien ook wel te makkelijk voor jou is! Met een 2e score op brug en een overall score van 12e in het eindklassement mag jij terugblikken op een succesvol turnseizoen. Ook Selina heeft een goede wedstrijd geturnd, waarbij ze met haar netheid een mooie 3e score op vloer heeft gehaald. Helaas gooide die val van balk roet in het eten, wat ervoor zorgde dat een podiumplek er niet meer inzat. Desondanks mag jij trots zijn op jouw 8e plaats! 

De volledige uitslag van deze dag vind je HIER.

Het verslag van Eline wordt zsm aangevuld.


0 Comentarios