Wedstrijdverslag 2e PW 5e divisie

3 keer GOUD
1 keer ZILVER en
3 keer BRONS voor Elistha

Op 30 maart was de tweede plaatsingswedstrijd van de vijfde divisie. Wederom hebben wij als vereniging samen met GV Excelsior Zetten deze organisatie op ons genomen. Wederom een dikke pluim voor alle ouders die deze dag mogelijk hebben gemaakt!

De instappers mochten deze dag beginnen. Zij lieten allemaal heel erg veel vooruitgang zien in vergelijking met de eerste wedstrijd. Een langere voorbereidingstijd zorgde ervoor dat zij alle oefeningen helemaal kennen en netjes kunnen turnen! Jenna turnde heel erg strak en wist met een tweede plaats op sprong en een 4e plaats op vloer en brug een mooie bronzen medaille binnen te slepen, superknap! Fleur liet zien hoe netjes en stabiel zij kon turnen en behaalde een eerste plaats op balk, wauw. In totaal werd zij 6e! Liv is een goede allround turnster, op elk toestel laat zij een nette oefening zien. We gingen op balk voor een revanche op de vorige wedstrijd, en jij schitterde daar met een 5e plaats. In totaal behaalde jij een 9e plaats. Cleo had helaas een beetje pech op balk, ze was een moment haar oefening vergeten en toen zei een van de meiden aan de kant het voor, dat leverde een hele punt aftrek op, zonde van jouw nette oefening. Je mag zeker trots zijn op jouw wedstrijd hoor Cleo, je hebt het super gedaan! Cleo behaalde een 17e plek. De volledige uitslag van de instap vind je HIER.

In de andere baan turnden onze junioren Mila, Audry en Marjam . Op balk moesten Mila en Marjam beiden een val incasseren. Toch heb jij heel knap je radslag-salto af doorgezet Marjam. Op vloer hebben jullie alle drie laten zien dat jullie vooruit zijn gegaan; eindelijk turnden jullie die lang-verwachte arabier-flikflak-salto! Ook op het toestel sprong worden de overslagen steeds netter. Op brug turnden zowel Mila als Audry erg nette oefeningen met mooi doorgeturnde elementen. Maar Marjam, wat jij daar aan het doen was weet niemand… Met maar liefst twee vallen op dit toestel was dit duidelijk niet jouw hoogste score. Audry ging vandaag met haar tweede gouden medaille van het seizoen naar huis, Mila werd 6e en Marjam 16e. Nog even afwachten wat de doorstroming zal zijn! De volledige uitslag van de junioren vind je HIER.

In de wedstrijd erna turnden twee groepjes pupillen 1. Faye straalde op vloer en behaalde op dat toestel de eerste plek, heel erg goed. In totaal werd je 5e! Nienke liet zien wat voor een springbenen zij heeft en behaalde een hoge score op sprong (5e). Ook liet jij een supermooie brugoefening zien.  Anne Smit heeft juist op de andere twee toestellen heel erg hoog gescoord, vooral de vloer is jouw favoriet (4e). Nienke werd 8e en Anne werd 9e. Mare turnt altijd heel erg netjes, mooie rechte benen en maakt haar bewegingen mooi af. Vandaag scoorde jij heel erg hoog op de balk (7e), heel erg knap! Je werd in totaal 13e. Fenne had een beetje pech met de jury op balk. De jury was ervan overtuigt dat ze geen handstand hadden gezien in jouw oefening, terwijl die op het filmpje duidelijk te zien is.. Jammer genoeg tellen filmpjes niet bij het turnen en tellen wij in ons hoofd die 2 punten aftrek er gewoon bij op! Dus ik vind dat jij geen 17e maar 10e bent geworden en daar mag je supertrots op zijn! 

In de andere baan turnden de andere pupillen 1. Marit turnde een plaatje van een balk- (2e) en vloeroefening (3e) en dat werd in totaal beloond met een 5e plaats. Anne Straathof liet een brugoefening zien met fantastische zwaaien en behaalde hier een 5e plaats. In totaal werd jij 8e. Rosa turnde een nette en stabiele wedstrijd en dat werd beloond met een 14e plaats. De volledige uitslagen van pupil 1 vind je HIER en HIER.

In wedstrijd 3 turnde Amare bij de jeugd 2. Amare viel met inturnen heel hard van de balk met de radslag, maar heeft daarna supergoed doorgezet en hem op de wedstrijd toch gedaan. Daarnaast mag zij met een 1e score op sprong heel erg tevreden zijn met haar 9e plaats op deze wedstrijd! De volledige uitslag van Amare vind je HIER.

Ook Selina, Wieke en Louise turnden in deze wedstrijd. Wieke turnde na tot 2 keer toe pech te hebben gehad deze dag dan eindelijk haar allereerste officiele KNGU-wedstrijd. Heel knap turnde ze een arabier-flikflak en eindigde jij heel knap als 12e in een deelnemersveld van 29 meisjes. Ook Seline en Louise hadden hun dag. Net als de vorige wedstrijd belandden zij beiden wederom op het podium. Die eerste en derde plaats zijn terecht van jullie! De volledige uitslag vind je HIER.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de senioren: Daphne en Romee. Met wat gezonde spanning begonnen zij aan balk waarbij Daphne helaas viel met arabier en Romee's enkelband halverwege haar oefening los ging (levengevaarlijk dat ding!). Niet een ideale start dus. Gelukkig maakten zij dat op de andere toestellen helemaal goed. Daphne behaalde de eerste plaats op brug (met meer dan een punt afstand van de nummer 2) en behaalde ook overall een gouden medaille. Romee turnde stabiele oefeningen, met een mooie 7e plaats op sprong, goed gedaan dames! De uitslag van senior vind je HIER.

Ook Babet, Julie, Dominique, Rosaly en Maaike turnden in deze wedstrijd. Waar Babet de vorige keer zo hoog eindigde, was het vandaag duidelijk haar dag niet. Op balk en vloer ging het even helemaal mis. Desondanks heb jij wel een hele mooie overslag laten zien op sprong! Wie duidelijk haar dag wel had was Maaike. Maaike, wat ga jij de laatste tijd hard vooruit! Op alle onderdelen scoorde jij ontzettend hoog, met brug (wie had dat gedacht..) en balk als uitschieters. Die 2e plaats is dik verdiend! Ook Rosaly en Julie laten zien dat ze stappen maken. Vooral op het gebied van netheid en uitstraling. Nog even werken aan jullie plusjes (en Julie; aan het onthouden van je oefening!!) en dan eindigen jullie ook hoger. Rosaly is geindigd ls 14e en Julie als 22ste. Voor de volledige uitslag, klik HIER.




0 Comentarios