Wedstrijdverslag districtsfinale 3e divisie

2 tickets voor de halve finale NK 3e divise

Afgelopen zaterdag hadden Stefanie, Anna en Jolijn de eer om namens Elistha deel te nemen aan de districtsfinale van de 3e divisie.


Anna begon haar wedstrijd sterk op balk. Op enkele wiebels na turnde Anna een sterke en stabiele oefening mét nieuwe sierlijke pasjes. Aan moeilijkheid ontbreekt het niet op dit toestel, en ook qua uitstraling groei jij op dit gebied. Toch valt de grootste winst nog te behalen op netheid en uitstraling. Zo ook op vloer. Maar met een moeilijkheidsgraad van 4.0 behoor jij zeker tot de top binnen dit niveau! Ook op sprong en brug is te zien dat jij in je element was vandaag. Nog even werken aan jouw netheid en wie weet wat de halve NK-finale jou gaat brengen…


Stefanie had vandaag ook een goede dag. Zo turnde zij een brugoefening met een halve-draai kip die ik nog nooit eerder had gezien en had jij de allerhoogste D-score (een 4.5!) op vloer. In een deelnemersveld van 48!! meisjes zegt dit best wat over jouw kunnen. Maar wat was de concurrentie sterk dit jaar. De jury heeft je streng aangepakt met kleine foutjes waardoor je enorm kelderde in het klassement. Nog zuurder is het dat jij op 0.05 punten na net niet bij de doorstroming naar de halve finale zit. Samen met 2 andere turnsters sta jij nu als 1e reserve op de lijst. Het is nog even een puzzel hoe de KNGU hiermee omgaat, maar voor nu mag jij zeker met een goed gevoel terugkijken naar jouw behaalde scores op deze districtsfinale.

Jolijn turnde vandaag in de laatste wedstrijd. Wat Jolijn tijdens de trainingen soms liever geheim houdt, kwam op de wedstrijd ineens boven water: Jolijn kan toch wél netjes en strak turnen! Zo turnde jij een enorm nette en stabiele balkoefening en ook op vloer zijn die sierlijke armbewegingen ineens overduidelijk aanwezig. Op sprong heb jij voor het eerst een moeilijkere sprong laten zien, namelijk een half in – heel uit; een sprong die maar 2 andere meisjes ook hebben geturnd. Dat jij het moet hebben van jouw spierkracht bleek ook uit jouw brugscore. Uit een deelnemersveld van 24 turnsters was jij de enige van de wedstrijd die een moeilijkheidsgraad van 5.1 heeft laten zien: dat betekent dat jij als enige 2 plusjes hebt geturnd. Dik verdiend ben jij dan ook op de 4e plaats geëindigd. Op naar de landelijke halve finale! 


0 Comentarios