Wedstrijdverslag 1e PW 5e divisie

7 MEDAILLES VOOR ELISTHA
2 KEER
GOUD
4 KEER ZILVER
1 KEER BRONS

Afgelopen zaterdag vond de eerste plaatsingswedstrijd van de 5e divisie plaats. Ondanks de last minute bekendmaking dat wij ingedeeld waren in deze wedstrijd en deze ook nog eens samen moesten organiseren met Excelsior en de Hazenkamp, kunnen we zeker zeggen dat dit een geslaagde dag was. Alle ouders die mee hebben geholpen deze dag te laten slagen: Nogmaals bedankt!


Verslagje Jeanne:
In de eerste wedstrijd waren de junioren aan de beurt. Bij deze meiden waren het vooral de brugoefeningen die in de voorbereiding voor deze wedstrijd voor onzekerheid zorgde. Waar Audry angst heeft voor haar salto-af, is het de kip die maar af en toe lukt bij Mila en Nabila.. Zo ook bij deze wedstrijd. Ondanks plan B heeft Audry toch de allerhoogste score op dit onderdeel neer weten te zetten. Maar Audry, dit betekent niet dat we die salto kunnen laten zitten hoor! Op sprong is er voor de keuzeoefenstof een nieuwe regel dat er maar één sprong gesprongen mag worden. Dit zorgde voor Mila voor wat extra power en hiermee sprong zij een overslag die ik nog nooit had gezien, wow! Hier dan ook een eerste score voor jou. Nabila wist dankzij haar mooie beenspreiding en haar handstand-doorrol op balk  hier de 2e score te bemachtigen. De eerste gouden medaille mocht Audry met trots mee naar huis nemen. De volledige uitslag van de junioren vind je HIER.

Verslagje Daphne:

Zaterdag 1 december was de eerste plaatsingswedstrijd van de 5e divisie en de allereerste echte wedstrijd van de instappers D2. De afgelopen weken hebben jullie keihard gewerkt om nog alle oefeningen uit jullie hoofd te leren en dat hebben jullie fantastisch gedaan. Op vloer kenden jullie allemaal de hele oefening waar ik hartstikke trots op ben. Helaas nog wat richtingsfoutjes op balk, maar hier gaan we aan werken de aankomende tijd. Jenna liet een hele mooie balkoefening zien met een koprol die eindelijk lukte, heel knap! Fleur en Liv lieten zelfs als plusje een handstand op balk zien, supergoed. Cleo kon op het laatste moment toch meedoen en turnde heel netjes en stabiel op alle toestellen. 


In de tweede wedstrijd was het de beurt aan alle pupillen 1. Er waren twee groepjes in twee verschillende banen dus niet iedereen hoefde tegen elkaar te turnen. In de ene baan zaten Marit, Anne Straathof en Rosa. Marit turnde een hele goede wedstrijd en werd ondanks een val van balk toch 2e! Anne was wat wiebeliger dan een aantal weken terug maar turnde alsnog een hele goede wedstrijd en werd daarmee 4e. Rosa was een beetje de weg kwijt op balk maar heeft daarnaast goede oefeningen geturnd. 
In de andere baan turnden Nienke, Donna, Anne Smit, Mare en Faye. Nienke heeft deze wedstrijd laten zien hoeveel zij gegroeid is in een jaar. Met een prachtige sprong en een hele mooie vloer behaalde zij de vierde plek. Donna heeft ook een goede wedstrijd geturnd, knap hoe jij die handstand op balk aan het begin van het seizoen nog zo eng vond, maar nu een fantastische oefening liet zien! Anne werkt altijd heel erg hard en dat liet jij vooral in je vloeroefening zien, zo netjes heb ik die nog nooit van jou gezien! En waar Mare en Faye soms nog wel eens dingetjes vergeten in hun oefening of gekke foutjes maken, gebeurde dat deze keer (bijna) niet. Hartstikke goed gedaan allemaal, ik ben heel trots op jullie! 

In de derde wedstrijd turnden Selina en Louise. Met een bijna foutloze wedstrijd behaalden jullie allebei het podium! Louise eindigde op een derde plaats, ondanks een gekke val van balk. Je bent heel erg gegroeid dit jaar en liet een hele mooie arabier flikflak en een salto van brug zien, goed gedaan! Selina eindigde op een tweede plaats door een hele stabiele balkoefening te turnen en allemaal nieuwe plusjes op vloer en brug te laten zien. 
In de andere baan turnde Amare een hele nette vloeroefening en een overslag op sprong met een mooie afduw. Ook jouw brugoefening (met wegzet-salto) was heel erg goed. Helaas een val van balk maar alsnog een nette 6e plaats behaald. 

In de laatste wedstrijd turnden de pupillen 2. Waar het vorig jaar nog niet zo wilde lukken met alle netheid en stabiliteit hebben jullie zeker laten zien dat jullie vooruit zijn gegaan. Vooral Babet die soms nogal wiebelig kan zijn turnde zichzelf netjes naar een gouden medaille. Dominique, die zelf vond dat haar wedstrijd niet zo goed ging, behaalde een mooie zilveren plak. Iets meer zelfvertrouwen mag soms wel hoor Dominique! Maaike viel helaas van balk af, maar turnde de rest van haar oefening heel netjes en stabiel. En waar aan het begin van het seizoen brug een struikelblok was, behaalde je hier nu de derde plek! Rosaly had een wedstrijd met wat foutjes en sommige dingen die wat beter waren. Nu eindigde je in de middenmoot, maar als jij goed let op de netheid dan eindig jij ook een stuk hoger!


Ook de senioren turnden in de laatste wedstrijd. Daphne liet een prachtige brug en vloeroefening zien maar nam op balk een gokje door arabier te turnen. Zelfs ondanks dit risico heb jij een mooie zilveren medaille behaald (en de volgende keer kan jij sowieso staan!). Romee turnde een prima wedstrijd, niet haar allermoeilijkste banen, maar een stabiele wedstrijd (zonder val van balk!). Blijf wel goed aan je netheid denken Romee!




0 Comentarios