Wedstrijdverslag 2e PW 4e divisie

Goud voor Femke


Verslag van Jeanne:


Wedstrijd 1
In wedstrijd 1 turnden Tessa, Lynn en Emma een stabiele wedstrijd. Tessa, wat begon jij sterk op sprong en brug. Een mooie 3e score voor jouw half in-half uit, en eindelijk werd jouw opzwaai op brug geteld, resulterende in een 2e score op dit onderdeel. Op vloer had je een strakke oefening, maar doordat de flikflak-salto met het inturnen allesbehalve goed ging, zijn we voor een arabier-flikflak gegaan op de wedstrijd. En toen was die hoge kaats er ineens wel… Emma, net als in de eerste plaatsingswedstrijd vind ik dat je hard gestraft bent voor de kleine slordigheidsfoutjes die je hebt gemaakt. Op sprong een mooie half in-half uit, en ook jouw vloeroefening vond ik echt strak! Desondanks toch lage scores gehaald.. Wellicht dat we jouw oefeningen eens even gaan omgooien Emma! Voor Lynn was dit haar allereerste wedstrijd terug in de 4e divisie. Ondanks jouw zenuwen heb je echt laten zien dat dit jouw divisie is. Zelfs op jouw meest gevreesde toestel, vloer, heb je keihard doorgebikkeld en een hele mooie vloeroefening neergezet, met als resultaat een 6e score op dit toestel. Jij mag heel erg tevreden zijn met jouw 9e plaats in deze wedstrijd. Tessa en Emma zijn 7e en 15e geworden. Dames, waar wij nog wel even aan gaan werken, is jullie beenspreiding op balk. Hier hebben jullie alle drie een half punt laten liggen. Zonde!
De volledige uitslag van de junioren staat hier.


Wedstrijd 2
In de tweede wedstrijd was het tijd voor Sabine. Lizzy was helaas uit de running door een vervelend ongelukje tijdens de trainingen. Op sprong turnde Sabine een erg nette overslag, die resulterende in een score die bijna een heel punt hoger lag dan vorige wedstrijd! Ook op brug werd eindelijk jouw opzwaai geteld. Helaas was jouw salto-af nog een onstabiel element. Waar hij tijdens het inturnen probleemloos lukte, liet je toch iets te vroeg los tijdens de wedstrijd. Zonde! Ook op balk netjes en stabiel geturnd. Op vloer turn je een hoge moeilijkheidsgraad, maar de salto en jouw flikflak-salto zijn nog niet helemaal stabiel. Sabine is op de 14e plaats geëindigd. De volledige uitslag van Sabine staat hier.




Wedstrijd 4
In de laatste wedstrijd was Sarah aan zet. Je begon ijzersterk op sprong met een erg nette half in- half uit. Op brug ging je voor niet 1, niet 2 maar 3 zolendraaien, en moest je bij jouw bovenstukje 2 stopjes incasseren. Desondanks alsnog een 7e score op dit toestel. Helaas was jouw stabiliteit op balk als sneeuw voor de zon verdwenen… met maar liefst 4 vallen waarvan 1 met jouw opsprong was dat even een flinke tegenvaller om te incasseren. Toch heb jij op vloer een supermooie oefening neergezet Sarah. Een hele hoge arabier-strekhalf die ruimte biedt voor meer en een stabiele overslag-salto. Helaas zat de jury wéér niet meer en beoordeelden ze jouw gymnastische serie erg streng waardoor jouw bonuspunten wegvielen. Al met al Sarah, ben je alsnog keurig op de 8e plaats geëindigd. De volledige uitslag van Sarah staat hier.

Verslag Nicole:
Afgelopen zondag hadden de turnsters uit de B-selectie hun tweede plaatsingswedstrijd. Met gemengde gevoelens kijk ik terug op de eerste wedstrijd die dag: categorie instap. De dames begonnen sterk op sprong. Fijn om te zien dat dit vele malen beter ging dan de eerste wedstrijd. Sprong en Vloer zijn beide onderdelen waar wij de afgelopen weken hard aan hebben gewerkt. Dit was ook goed terug te zien. Op vloer doet nu iedereen zijn oefening op de maat van de muziek en in de goede richting. Het ontbreekt hier en daar soms nog wat aan moeilijkheid. Jammer genoeg vond ik de turnsters zwakker op balk dit keer. De houdingen waren minder goed en er werden te veel foutjes gemaakt. Hierdoor jammer genoeg geen podiumplaatsen. Ik moet wel zeggen dat de lat erg hoog ligt in deze categorie.
Dianne     Eerste score op brug! 13.350 (vorige wedstrijd ook al eerste score)
Nikki         Vorige wedstrijd 15de nu 8ste!, en derde score op sprong en vloer
Noortje     Vorige wedstrijd 17de nu 12de , 8ste punt op sprong, vorige wedstrijd 28ste punt                   op sprong!
Anne        Vorige wedstrijd 25ste nu 13de wauw! Van 48.600 à 50.450
Sophie     Een iets lagere klassering en totaalscore dan de vorige wedstrijd maar een hele
                 mooie 5de plek op vloer
Jeslin       Trots op Jeslin, vorige wedstrijd nog laatste door een 0 op sprong, nu een 22ste                    plaats!
Fenna      Pech doordat zij 2 punten extra aftrek kreeg doordat zij de hoge ligsteun op balk                    niet goed uitvoerde. Wel een 5de score op sprong, vorige wedstrijd nog 27ste                      score.
De volledige uitslag van instap vind je hier.

In de categorie pupil 1 die in de tweede wedstrijd turnden hadden we wat pech. Marit turnde geen sterke wedstrijd. Marit was de afgelopen dagen ziek geweest en dat was goed terug te zien. Vastbesloten was zij wel om toch te gaan turnen, waarvoor respect. Justien overstrekte haar knie bij het onderdeel sprong waardoor zij de wedstrijd vroegtijdig moest beëindigen. Hopelijk gaat het snel beter Justien!. Anouk doet vaak gekke dingen tijdens een wedstrijd die ik niet van haar in de training zie. Zo kan Anouk goed een salto als afsprong bij balk, maar had ze tijdens de wedstrijd toch een val hierbij. Volgende keer nog een herkansing Anouk!. Ik zag zaterdag een gretige Lise die iets moois wilde laten zien. Wat was dat fijn om te zien omdat ik haar bij de vorige wedstrijd hierin wat ingetogen vond. Jammer genoeg dit keer geen podiumplek.
Lise        Op vloer en brug beiden een plaats hoger dan de vorige wedstrijd (7de), en voor
               het eerst radslag in je oefening!
Anouk     Een 9de score op brug een 13.250, netjes hoor
Marit       Ondanks een mindere wedstrijd een hele mooie score op sprong (5de van de                       wedstrijd) met een 13.450
Justien   Op balk en vloer haalde jij de 16de plek, als je deze lijn had doorgezet zou jij
               netjes in de middenmoot geëindigd zijn

De volledige uitslag van pupil 1 vind je hier.

Ook bij de laatste wedstrijd van de jeugd was er een zieke: Lola. Met Floor en Femke gingen wij van start. Floor turnde een goede wedstrijd maar liet wel punten liggen: 2 vallen van balk en geen zolendraai op brug. Femke turnt veel plusjes in haar oefeningen wat haar extra punten oplevert. Hiernaast turnde zij stabiel waardoor zij nu een eerste plaats bemachtigde, knap hoor Femke.

Femke      Wat een verschil met je vloerpunt ten opzichte van wedstrijd 1. Wedstrijd 1:     
                 12.700 nu een 13.750!
Floor         Op brug en sprong net iets hoger gescoord dan wedstrijd 1, op balk en vloer     
                 weer lager gescoord. Volgende keer weer een herkansing op balk.

De volledige uitslag van jeugd 1 staat hier.













0 Comentarios