Uitslag districtsfinale 3e divisie

Lieke districtskampioen
Brons voor Aisha



Afgelopen zaterdag begon Lieke in de 3e wedstrijd aan haar districtsfinale. Ondanks de support van haar ouders en Iris op de tribune, was zij zoals gewend errug zenuwachtig. Helaas moesten wij weer op balk beginnen, wat de spanning niet ten goede komt. Na een aardige inturnbeurt was Lieke wat zenuwachtig voor haar sprongenserie, maar deze ging tijdens haar wedstrijdoefening gelukkig goed! Helaas viel Lieke even later wel met een tiktak; dat waren we niet gewend! Teleurgesteld maar met een stuk minder spanning turnde Lieke daarna weer een prachtige vloeroefening; de eerste score! Ook sprong ging soepeltjes en op brug scoorde zij een 5e plek. We wisten niet wat de val zou betekenen voor haar eindklassering, maar duimden voor de doorstroming. De punten leken goed genoeg, zou ze dan toch nog in de top scoren? En ja hoor, ondanks haar val ontving Lieke de gouden medaille en mag zij zich districtskampioen noemen. Wauw Lieke, petje af!!

In de 4e wedstrijd waren zowel de jeugd 2 meiden als de senioren aan de beurt. Stefanie en Alysha begonnen helaas hetzelfde als Lieke ietwat zenuwachtig aan balk en vielen er beiden eenmaal vanaf. Ook niet alle combinaties gingen even soepel. Op vloer liet Stefanie haar inmiddels stabiele prachtige oefening zien; de tweede score van bijna 50 senioren. Super goed gedaan Stefanie! Op sprong twee mooie sprongen, maar op brug is werk aan de winkel. Dit wisten we natuurlijk al, maar zo op een districtsfinale laten we hier echt veel te veel punten liggen. Hier gaan we de komende tijd aan werken! Alysha turnde gelukkig ook een prima vloeroefening en behaalde even later de 5e score op sprong. Knap gedaan hoor, hier ben jij goed in!
Helaas laat ook jij teveel punten op brug liggen, en met jouw lage balkscore daarbij opgeteld haalde je niet genoeg punten voor de 1/2 finale. Jammer, ik had het je heel erg gegund! Stefanie stroomde wel door, super gedaan!



De dames van jeugd 2 begonnen op vloer, waar Aisha oud en vertrouwd de eerste score binnen sleepte. Knap hoor, dat je dit in het hoge niveau van de districtsfinale ook voor elkaar krijgt! Met een torenhoge opzwaai erbij en geen vallen van balk (yes!) verdiende jij vandaag de bronzen medaille. Wat een prestatie! Lonneke volgde heel mooi met haar 5e plek en mag samen met Aisha naar de 1/2 finale.  Van de 32 meiden scoorde jij op alle toestellen in de top 10, waarmee je mooie stabiliteit hebt laten zien. Knap hoor! Anna had wat pech op vloer en raakte met haar handen de grond na haar salto-half. Helaas heeft dit je jouw finale plek gekost, zonde joh! Ik had het jou ook van harte gegund. Je had een mooie balkoefening en gaat hartstikke hard vooruit op alle toestellen. Lekker gaan trainen aan nieuwe elementen komende tijd, die je dan mooi op de toestelkampioenschappen kan laten zien.



PS Wel door of niet door; jullie stonden er allemaal maar wel en daar ben ik super trots op!
Op dit moment is nog niet bekend wanneer wie in de landelijke voorronde moet turnen. De gereserveerde data zijn 1 april in Bellingwolde, 8 april in Winterswijk en 6 mei in Rotterdam. Bij de senioren turnen er dan 24 turnsters per baan waarvan er 6 doorstromen naar de landelijke finale en bij de beide jeugdcategorien stromen er 12 van de 20 deelneemsters doornaar deze finale die op 13 mei is in Almelo. (Waarschijnlijk stromen de beste 2 per toestel door naar de toestelfinale op 14 mei)

De volledige uitslag staat HIER,

0 Comentarios