Uitslagen clubteamwestrijden

Hier staan de uislagen van de clubteamwedstrijden, verslagen volgen hopelijk nog. Heb je leuke foto's? Mail ze naar elisthameisjes@hotmail.com

Verslag van Jeanne van zaterdag.

Supplement G
Afgelopen zaterdag was de aftrap van het wedstrijdseizoen. Een spannend seizoen want de meisjes van supplement G en F hebben dit jaar voor het eerst geen voorgeschreven oefenstof meer. Ook is de balk dit jaar ineens een stuk hoger en bestaat sprong ineens uit een pegasus en een plank, in plaats van een kast en een plankoline. Spannend dus!
In wedstrijd 2 was (bijna) de hele C-selectie present. Met 2 Elistha-teams moesten wij het opnemen tegen 7 andere teams. Beide teams begonnen deze dag op sprong. Allereerst superknap dat jullie er allemaal zo soepel overheen vlogen! Met plank springen is toch wel iets heel anders dan een plankoline. We zien in deze scores wel dat dit voor bijna niemand het beste onderdeel was, maar desondanks hebben jullie wel voor jullie zelf grote stappen gemaakt op dit onderdeel. Vooral Fenna, onze sprongkoningin. Met een 11.250 (de hoogst haalbare score is 12.400) heb jij de 2e beste score van álle meisjes in deze wedstrijd gehaald. Wauw! Door naar brug, volgens mij een van de favoriete onderdelen van deze meisjes, en dat was te zien. 6 van de 8 meisjes stonden hierbij in de top10 hoogste scores op dit toestel met de allerbeste score voor Nasseline en een 2e score van Sofie. Ook Marit (4e score), Nabila (5e score) en Bo en Fenna (9e score) hebben een mooie strakke oefening laten zien. Helaas moesten Jessie en Mila een keer de brug verlaten. Op balk werden wisselende scores behaald. De balk blijft helaas even smal als altijd en de radslag is toch vaak wel een dingetje. Maar de val van Mila was toch wel het hoogtepunt: Terwijl ze op de balk lag… oh oh oh. Desondanks hebben sommige meisjes ook hier weer heel hoog gescoord. Nasseline had deze dag echt een goede wedstrijd en bemachtigde ook op dit toestel de allerhoogste score van alle meisjes. Ook Fenna en Bo lieten een hele mooie stabiele oefening zien en scoorden daarmee een 3e en een 6e plek op dit toestel. Vloer was als laatste aan de beurt. Op dit toestel lieten jullie allemaal een arabier-flikflak zien, terwijl jullie dit op de laatste wedstrijd tijdens vorig seizoen nog niet allemaal onder de knie hadden. Helaas was de vloer toch wel echt heel hard waardoor de salto’s voorover niet allemaal lukten. Last minute hebben sommigen van jullie besloten om toch maar een overslag in plaats van een salto te turnen. Een extra compliment voor Fenna en Marit: Jullie hebben in minder dan een week tijd een complete oefening op muziek aan moeten leren. Met veel (extra) geoefen hebben jullie beiden een hele mooie oefening neergezet. Fenna, jij hebt zelfs een 4e score op dit toestel. Echt heel erg knap gepresteerd! Helaas ging er iets mis met Marits elleboog tijdens het inturnen. Heel moedig heb jij toch doorgezet en ben je gewoon op de vloer gaan staan toen je aan de beurt was. Tijdens de
oefening had je echt heel erg veel pijn. Terwijl ik (Jeanne) met mijn gedachten al bij de EHBO-post zat en je de vloer af probeerde te wenken, ben jij toch doorgegaan en heb jij jouw hele oefening uitgeturnd. Wauw (eigenwijze) Marit, wat heb jij een doorzettingsvermogen en wat zag jouw oefening er alsnog supernetjes uit! Voorlopig toch maar even een tijdje verplichte rust houden jij. In totaal scoorden Bo, Marit, Sofie en Jessie 128.225 punten, wat met 1.05 puntjes (lees: iedereen 1 wiebel minder op balk) helaas net te weinig was voor een podiumplek. Nasseline, Fenna, Nabila en Mila scoorden samen 131.800 punten, waardoor jullie zeer terecht op de 1e plaats zijn beland!
In de uitslagenlijst staan ook de individuele eindscores weergegeven. In een deelnemersveld van 30 meisjes horen alle meisjes bij de bovenste helft. Een goed vooruitzicht voor de individuele wedstrijden!

Supplement F
In de derde wedstrijd zaten Tessa, Emma, Sienna en Lynn. Ook voor Tessa Emma en Sienna is dit seizoen het eerste seizoen waarbij zij een keuze oefenstof hebben en dus voor het eerst een vloeroefening op muziek moeten turnen en met plank over een pegasus heen moeten komen. Dit laatste was voor Emma wel een puntje. Het zag er woensdag namelijk niet uit dat zij zaterdag zou springen… Toch hebben jullie op dit eerste onderdeel allemaal keurige overslagen gesprongen! Die van Emma was zelfs de netste van haar groepje, wie had dat gedacht… Op brug zei Tessa al tijdens het inturnen dat het met haar wel goed zou komen. En ze had gelijk: Met precies 12.00 punten heb jij de allerhoogste score van alle meisjes in deze wedstrijd gescoord. Ook Lynn liet een superstrakke oefening zien zonder stopjes. Helaas misten Sienne en Emma nog een kip in hun oefening maar aan hun netheid en spanning viel niks op te merken. Door naar balk. Daar hebben deze meisjes een belangrijke les geleerd: Als de pirouette tijdens het inturnen niet lukt, ga dan voor de fouetédraai!! Dat bespaart jullie een val namelijk… Ook de acrobatische elementen (boogje en radslag) blijven een lastig dingetje. Aan dit toestel gaan we de komende weken nog even wat extra aandacht besteden. Op vloer lieten jullie allemaal een keurige oefening zien. Sienna was heel erg zenuwachtig omdat ook zij haar oefening nog maar pas kende. Nergens voor nodig want je turnde een superoefening. Enne, niemand heeft opgemerkt dat je wat pasjes geïmproviseerd hebt hoor ;). Ook Lynn mag heel erg trots zijn op haar oefening. Doordat jij geen arabier-flikflak turnde kwam jouw score lager uit, maar jij turnde jouw oefening wel het netste van jouw groepje! In totaal is jullie puntenaantal geëindigd op 127.450 punten. Dit is genoeg voor de 3e plek! Helaas deden er niet veel teams mee in jullie categorie, waardoor jullie helaas geen medaille kregen.
In een deelnemersveld van 20 meisjes horen jullie allemaal in de top10 van deze lijst. Een mooi resultaat dames!

Pupil2 & Jeugd 1
In de állerlaatste wedstrijd van deze dag (die inmiddels al ruim een uur uitgelopen was) waren Audry, Laura, Amare en Ana aan de beurt. Voor Amare en Ana was dit hun allereerste turnwedstrijd ooit, wat het extra spannend maakte. Laura mocht de spits afbijten op brug. Waar jij het vorig seizoen nog supereng vond om naar die hoger ligger te springen, deed je dat nu helemaal zelfstandig, heel goed! Ik zie hier zeker ruimte voor plusjes in jouw oefening, Laura. Op dit onderdeel had jij dan ook de hoogste score van jouw groepje. Ook Audry liet een nette oefening zien. Brug is niet jouw beste onderdeel, maar ik zie zeker vooruitgang Audry! Toen waren Amare en Ana aan de beurt. Amare kon pas sinds afgelopen woensdag ophurken op de brug, en het was nog spannend of deze vandaag ook zou lukken. Jullie lieten beiden een hele mooie oefening zien, zonder ervan af te vallen. Balk was jullie minst favoriete onderdeel. Ana vond het heel erg spannend en was bang dat ze haar oefening zou vergeten. Halverwege je oefening was je het even kwijt, maar je hebt heel goed doorgezet en wist je oefening te herpakken. Ook Amare moest even schakelen om op een andere balk dan ze gewend is, haar oefening te laten zien, en moest helaas een paar keer de balk verlaten. Audry had echter wel een hele goede balk-dag deze dag en liet een supermooie oefening zien. Alleen die stomme koprol… Laura wist er met deze rol wel op te blijven, maar moest alsnog 2x de balk verlaten. Zonde! Door naar vloer. We waren tot de conclusie gekomen dat dit onderdeel veel minder eng was dan die balk, omdat we hier niet af konden vallen. En inderdaad, stabiele oefeningen hebben jullie geturnd, met hier en daar nog een schoonheidsfoutje. Toen als laatste nog sprong. Allemaal sprongen jullie mooie nette overslagen, goed gedaan! Ondanks dat jullie niet de allerhoogste scores hebben neergezet, vind ik wel dat jullie individuele doelen hebben behaald en dat jullie zeker trots mogen zijn op jezelf! We gaan de komende tijd nog hard trainen om de laatste puntjes op de i te zetten, en dan komt het ook met jullie helemaal goed op de individuele wedstrijden.

Alle uitslagen van zaterdag staan  HIER

Verslag van Nicky van zondag

Allereerst dank aan Floortje (zaterdag) en Suzanne (zondag) voor het jureren dit weekend; zonder jullie aanwezigheid hadden wij hier niet kunnen staan. Super!!

Supplement E
Op zondag waren in wedstrijd 1 de dames van supplement E
aan de beurt. Op Lonneke na, die een prachtige oefening met haar nieuwe arabier turnde (4e plek behaald!), was balk het struikelblok voor de dames. Gelukkig waren er genoeg punten op de andere drie toestellen gescoord om dit te compenseren. Elise turnde een strakke oefening op brug: alle eisen gehaald, alles doorgeturnd en netjes uitgevoerd. Mijn complimenten Elise, goed gedaan! Je behaalde hier welverdiend de 1e score, super. Op vloer was het Aisha die flink stond te "shinen": met alle uitstraling die zij in zich had en netjes geturnde elementen behaalde jij hier de 1e plek. Blijft een fantastische oefening om naar te kijken! Anna is een sterke brug en sprong turnster. Hier behaalde zij respectievelijk de 5e en 9e plek. Nog even werken aan een doorgeturnde hoge opzwaai  op brug en half in, half uit op sprong, en dan sta jij hier zeker weten in de top! Lonneke turnde naast balk ook op vloer mooi als altijd, en zelfs je brugscore was verrassend hoog! Je bent goed vooruitgegaan op je bovenstukje Lonneke, knap gedaan! Over all werd Elise 6e, Lonneke 8e, Aisha 10e en Anna 15e. Mooi gedaan dames, op naar de plaatsingswedstrijden.

Supplement D
In wedstrijd 4 was het aan de dames van supplementen D om te laten zien wat zij konden. Een team vol met blessures, tja, wat konden we hiervan verwachten. De wedstrijd liep niet zoals gehoopt, maar mijn complimenten voor jullie inzet, doorzettingsvermogen en optimisme! Op brug 3 afgemaakte oefeningen, op balk 4, op vloer 3 en op sprong 2. Helaas niet voldoende om in de top te eindigen, want ook de uitvoering van jullie oefeningen kregen jullie niet stabiel. Toch stonden jullie er en turnden jullie vrolijk, gezellig en samen lachend de wedstrijd uit. Ook iets om trots op te zijn, en dat ben ik absoluut. Jullie zijn topmeiden!

Verslag van Nicole

Wedstrijd 1
Wat hebben we een grote groep instappers weer dit jaar, erg leuk. We konden daardoor 2 teams maken. Het team van Marit,Lize, Justien en Babet werd knap vierde. Lize, Justien en Babet zijn pas dit jaar bij ons in de groep gestart. Er is veel werk verzet de afgelopen 3 maanden. In deze tijd hebben jullie heel veel geleerd. Jullie waren teleurgesteld met de 4de plek maar jullie hebben het echt goed gedaan. Er werden geen oefeningen vergeten of zwaaitjes te veel geturnd. Babet gaat de aankomende weken hard werken aan sprong zodat de handstand platval gaat lukken 10 december (en zeker weten dat hij dan lukt). Top gedaan dames! Het team van Fenne, Jolijn, Rosali en Anouk (een team met al meer ervaring/trainingsuren en gecombineerd instap/pupil 1) werd knap eerste. Jolijn turnde haar eerste wedstrijd ooit en scoorde erg hoog. Rosali liet een oefening op balk zien waar niemand die wedstrijd overheen kon. Anouk was de stabiele factor in het team. Fenne straalde van oor tot oor op het podium met haar medaille. Heel leuk om te zien dames!

Wedstrijd 3
In deze wedstrijd turnde een gecombineerd team van pupil 2: Femke, Lola , Floor en jeugd 1: Sabine en Lizzy. Femke turnde een stabiele wedstrijd en van waarde voor het team. Lola turnde eveneens stabiel, alleen maakte op het allerlaatste toestel (brug) een val met haar afsprong. De zenuwen straalde van Floor af op balk en dat werkte ook door in haar uitvoering. Later hoorde ik dat het al lang geleden was dat Floor een wedstrijd had geturnd. Op vloer was zij erg gracieus en netjes. Sabine is erg voorruit gegaan de afgelopen maanden. Springen gaat goed en op sprong en op balk turnde zij ook voluit, ondanks een val werd dit ook beloond met een mooi balkcijfer. Lizzy liet goede oefeningen zien op sprong en vloer, maar er is nog wel werk aan de winkel. Op het laatste toestel brug liet het team punten liggen. Het was dus spannend wat de einduitslag zou worden. Het was dus een verassing dat dit team derde werd. Gefeliciteerd dames met een hele mooie bronzen medaille!.


Alle uitslagen van zondag staan HIER

0 Comentarios