Uitslag eerste PW 3e div.

Zilver voor Lieke

Aisha, Anna en Lonneke openden vandaag de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen voor Elistha. Voor het eerst in de 3e divisie en voor het eerst in de keuze-oefenstof! Poe, dat is best pittig (en spannend). Hoe zou jullie niveau zijn ten opzichte van de andere meiden, en zouden jullie mee kunnen komen? Startend op balk had Aisha wat last van de zenuwen. Een wiebelige radslag met een val, dat komt niet vaak voor. Ook je sprongenserie was niet doorgeturnd, jammer. Anna turnde ook ietwat wiebelig, maar bleef netjes op de balk en liet al haar elementen keurig zien. Goed gedaan! Lonneke turnde zowel haar pirouette als haar arabier mooi stabiel en zonder wiebels, wauw! Ook jij kwam echter niet lekker uit je sprongenserie, maar ondanks je wedstrijdconcentratie (en -spanning) dacht je eraan om een nieuwe verbinding te maken. Mijn complimenten! Op vloer mooie oefeningen met uiteraard de 1e score voor Aisha. Lonneke turnde onverwacht instabiel, terwijl Anna juist strakker dan normaal turnde. Fijn Anna! Vervolgens op sprong alle drie een mooie overslag. Helaas zien jullie dat dat eigenlijk niet genoeg is om mee te komen met de concurrentie, hier moeten we echt mee omhoog. Volgende wedstrijd wellicht? Dan hebben we ook de fijne plank van Winterswijk weer, dus wie weet ;). Op brug alle drie een doorgeturnde oefening. Daar gingen we voor, dus ik ben tevreden! Aisha had zelfs de 5e score van de wedstrijd, knap. Anna werd vandaag 7e, Lonneke 10e en Aisha 12e. Van de 30 deelnemers is dit een super prestatie!

Als tweede turnden Lieke en Iris hun eerste wedstrijd van het seizoen. Wat was dat spannend!! Lieke is altijd al aardig nerveus, en voor Iris was het de eerste wedstrijd in de 3e divisie. Indrukwekkend is zo'n wedstrijddag dan! Alles veel officiëler, ineens letten er ook andere trainers op je tijdens het inturnen en word je hierdoor aangesproken/aangespoord, de tijd op balk wordt bijgehouden bij het inturnen, etc. Startend op balk, maakte dit het er niet makkelijker op. Stijf van de zenuwen en verschrikt van de manier van werken tijdens het inturnen stonden de dames onzeker op de balk. Dit resulteerde helaas in wat vallen. Desondanks had Lieke wel de hoogste D-score van de hele wedstrijd (6,0), zij had alle plusjes geturnd! Op vloer behaalde Lieke de 1e plek met haar strakke oefening. Iris was de richting even kwijt, maar liet wel zien dat zij hard had gewerkt aan haar elementen. Nog meer plusjes pakken Iris, dan ga je nog harder omhoog in de scorelijst! Op sprong twee mooie overslagen van Iris en twee keer half in-half uit van Lieke (2e score), niks op aan te merken. Als laatste toestel brug; wat was ik trots! Lieke turnt na jarenlang moeilijkheden eindelijk stabiel, strak en zelfstandig, goed gedaan. Iris had tijdens de trainingen wat pech gehad; zij was haar salto-beweging kwijt. Stapje voor stapje binnen 1,5 week de salto weer moeten opbouwen (dank aan Jeanne voor de hulp hierbij). Wat heb jij knap doorgebikkeld Iris! Vandaag liet je een mooie salto zien met prima hoogte, waarbij ik er alleen nog maar naast stond. Super gedaan, hele knappe prestatie. Lieke behaalde vandaag de zilveren medaille en Iris werd 17e.


Als laatste waren onze senioren supplement C aan de beurt. Ook Stefanie, Alysha, Daphne en Tasha begonnen ietwat nerveus aan hun wedstrijd; zouden ze wel goed genoeg zijn? Startend op sprong lieten Alysha, Stefanie en Daphne zien dat er hier niks aan de hand was, respectievelijk de 1e, 3e en 6e score! Tasha besloot helaas een lagere sprong uit te voeren dan getraind, waardoor zij hier ook lager mee scoorde. Brug zou het grootste struikelblok worden, maar Stefanie liet hier een mooie hoge opzwaai zien die zowaar werd geteld, Alysha turnde bijna een losom tot handstand, Daphne bleek toch ineens rechtere benen te hebben dan tijdens de training en Tasha perste er heel knap een losom-kip uit. Allemaal netjes genoeg elementen gehaald, nu verder aan de slag hiermee! Meer eisen proberen te halen en nog netter werken, dan komen we er wel. De dames deden niet mee aan de clubteams, dus hadden hun val-dag van balk nog niet gehad. Helaas helaas, iedereen heeft de balk minimaal 1 keer moeten verlaten. Jammer, anders waren jullie een stuk hoger geëindigd. Op vloer lieten we zien waar we hard voor getraind hadden: strakke oefeningen met hoge D-scores! Stefanie had de hoogste D-score van de hele wedstrijd (4,8) en Alysha en Daphne kwamen daar vlak achteraan (4,6). Nu de uitvoering nog verder stabiliseren, dan staan we hier in de top. Daphne liet al mooi de 5e score van de wedstrijd zien, knap! Tasha liet ook op vloer wat veiligere keuzes zien, waardoor ook hier de score een stuk lager uitpakte. Blijven trainen Tasha, ga die moeilijkere elementen beheersen en op de wedstrijd laten zien! Stefanie werd 6e, Alysha 12e, Daphne 13e en Tasha 19e. Op naar 17 december in Winterswijk!

De volledige uitslag staat HIER

0 Comentarios