Uitslag halve finale 3e divisie

Alysha naar NK toestelfinale sprong

Het was vroeg op gisterenochtend, 24 april, maar het had ook nog vroeger gekund. Gelukkig turnde Isabelle in de tweede wedstrijd. Op pad naar Wieringerwerf (bij Den Helder…). Het was een goed georganiseerde wedstrijd. Een wedstrijd op landelijk niveau heeft net wat extra’s. Mooie aankleding van de zaal, juryleden netjes met jasje en KNGU sjaaltje en tv schermen waar direct je punt werd getoond na je oefening (heel fijn).
Isabelle startte de wedstrijd op sprong. Ze liet twee goede sprongen zien met mooie scores. Op brug deed Isabelle wat we van haar verwachtte: een kip met een opzwaai (doorgeturnd) en een mooie salto tot stilstand. Op balk turnde Isabelle wat wiebelig, maar geen vallen. Het punt viel ons heel erg mee ondanks de wiebels: 11.650. Vloer verliep ook goed. Een mooie hoge salto achterover en een goede kaats achter haar overslag. Met tiktak viel Isabelle bijna om. Isabelle ging in eerste instantie als reserve turnster door naar deze wedstrijd en heeft zich nu ook als reserve turnster geplaatst voor de finale, ze werd 9de!
In de vierde wedstrijd turnde Alysha. Ik vond het erg leuk om je te begeleiden Alysha! Leuk om te zien wat je het afgelopen jaar (jaren) erbij geleerd hebt. Schroef op vloer, ½ in ½ uit op sprong, een hele mooie overslag 1/1 draai op sprong, hoge los om etc. Je beenspreiding is niet anders geworden, maar des te knapper wat jij door je goede gevoel voor beweging, kracht en hard werken (want ik weet zeker dat je dat doet in de training) voor elkaar hebt gekregen. Je startte op brug. Je liet een mooie losom zien, maar miste de hoogte in de opzwaaien en de draaien in je oefening waardoor de uitgangswaarde wat tegenviel. Op balk draaide je een plus oefening (zonder vallen), en een mooie arabier-salto als afsprong. Op vloer liet je een mooie schroef zien en ook probeerde je zo mooi (en groot) mogelijk te bewegen. Alysha werd heel knap 13de ennnnnnnnnnn een sprongfinale! Goed gedaan Alysha!

In de laatste wedstrijd turnde Joanne. Ik was even bang dat Joanne te laat zou zijn voor de wedstrijd omdat de wedstrijd een half uur inliep, maar daar zag ik haar opeens inturnen op vloer. Wat gehaast startte Joanne op haar eerste toestel. De jury was streng voor Joanne. Met name op de netheid verloor Joanne punten. Ook Joanne liet een plusoefening zien op balk. De inzet voor wisselspagaat viel niet helemaal goed uit. Als afsprong liet je een mooie arabier salto zien, ook de 1,5 pirouette was erg mooi. Op vloer en sprong pakte je goed uit. Je liet mooie elementen zien. Joanne werd 21ste . Ook voor jou Joanne, een hoop geleerd! Schroef, een moeilijk afsprong van balk, hoge losom, ½ in 1/1 uit op sprong etc. Ga zo door!

Deze spreuk zag ik op instagram, hij is op jullie allemaal van toepassing:
But I also realize that winning doesn’t always mean getting the first place; it means getting the best out of yourself.

De daguitslag staat HIER
De toesteluitslag staat HIER (Alysha mag naar de toestelfinale omdat de nr 2 niet 2 verschillende sprongen deed.)

0 Comentarios