Clubteamwedstrijden

Afgelopen zaterdag waren de clubteamwedstrijden in Doetinchem, de allereerste officiĆ«le wedstrijd van het seizoen. Hoe zouden wij ervoor staan na al die trainingen? HIER staat de volledige uitslagen van deze wedstrijden.

Verslag van Eline van de meisjes van de C-selectie:

Van de C-selectie deden er twee teams mee van pupil2 en jeugd1. Het ene team bestond alleen uit Laura, Audry en Bo en zij kwamen dus ook uit op alle toestellen. Het andere team bestond uit Marit, Nabila, Dannieke, Sofie, Lizzy en Mila. Zij zaten allemaal in de tweede wedstrijd en begonnen op balk. Dannieke, Mila, Nabila en Marit kwamen uit voor het team op balk. Dannieke begon met een goede oefening waarna Nabila volgde. Mila liet ook zien wat ze kon en turnde een mooie stabiele oefening. Toen was het de beurt aan Marit. Helaas maakte zij een lelijke val met de loopsprong en kon niet meer meedoen aan de wedstrijd. Bo zette haar beste beentje voor op balk en turnde een goede oefening met helaas een val bij de radslag. Audry en Laura hadden iets meer pech op balk. Dit maakte zij daarentegen helemaal goed op vloer. Dannieke, Sofie en Bo konden voor het eerst een Arabier flikflak op vloer laten zien tijdens een wedstrijd en deden dit ook vol trots. Lizzy liet haar beste oefening zien op vloer en dit werd dan ook beloond met 15.35 punten. Hiermee heeft zij de hoogste score gehaald op vloer van alle pupillen 2 en jeugd 1 turnsters die meededen aan de wedstrijd. Het team van Lizzy is dan ook tweede op sprong geworden. Audry, Laura en Bo deden ook goed hun best op sprong en werden van alle teams tweede op het onderdeel sprong. Ook het andere team lieten mooie sprongen zien. Als laatste onderdeel hadden de turnsters brug. Dannieke liet op brug alles zien wat ze kon en turnde alle plusjes. Hier mag zij zeker trots op zijn! Alle andere turnsters lieten mooie zwaaitjes zien en Bo en Nabila ook een mooie salto af met een strakke landing. De uiteindelijke score voor het team van Dannieke, Nabila, Sofie, Mila, Lizzy en Marit was 154.30 waarmee ze een derde plaats bemachtigde. Voor het team van Audry, Laura en Bo was de totaal score 140.38 zij kwamen daardoor op een vijfde plaats.














Verslag van Nicole van de meisjes van de B-selectie:
Als eerste mocht het team instap/pupil1 aantreden met
Fenne, Senne, Emmy en Noor. Wat was het voor hen allemaal nieuw! Zij keken hun ogen uit op de wedstrijdvloer, wat een belevenis.
Desondanks presteerde dit team optimaal. Op brug prachtige oefeningen. Fenne die alles door turnde en stil stond met haar landing. Noor gaf een extra toegift door 2 buikdraaien te turnen.
Op balk stonden de dames met de moeilijkste onderdelen: handstanden, koprollen en Femke turnde een hele mooie radslag. Op vloer turnde iedereen een arabier flikflak, en… de oefeningen werden niet vergeten. Lola liet zien hoe gracieus zij kan turnen. 
Na drie toestellen stonden jullie 7de, maar wij moesten nog springen. Uiteindelijk behaalde dit team een vierde plaats. Ik ben trots hoe jullie daar stonden, super goed gedaan en een ervaring die jullie meenemen naar de eerste plaatsingswedstrijd!
Het tweede team van pupil2 en jeugd startte op brug. Ik zag oefeningen met veel vormspanning en het team behaalde mooie punten op brug. Op balk liet het team wat punten liggen. Aisha was even niet Aisha want onze balkspecialist was het even helemaal kwijt. Anna turnde een droomoefening op
balk. Op vloer was onze vloerspecialist Lonneke het even helemaal kwijt. Ze turnde naast de muziek en vergat een onderdeel. Iris, Sabine en Anna hielden hun hoof cool en lieten mooie oefeningen zien.
Op sprong namen de meiden revanche. Erg mooie ruime sprongen hebben jullie laten zien. 
Al ging het naar mijn gevoel niet helemaal optimaal, maar de meiden werden beloond met een eerste plaats! Dit zegt genoeg over wat er nog meer in zit. Deze medaille is een mooie opsteker naar de volgende wedstrijden die eraan gaan komen! Goed gedaan!

Verslag van Nicky van de meiden van de A-selectie:
In de eerste wedstrijd waren de dames van supplement F aan de beurt. Noek was helaas geblesseerd, maar ondanks dat liet ze op brug en balk prachtige oefeningen zien die een hoog punt opleverden. Je bent snel en hard vooruit gegaan in de A-selectie Noek! Nu rustig weer opbouwen en dan komt het op de eerste plaatsingswedstrijd helemaal goed. Dewi had een pechdag op brug en balk, maar op vloer haalde je het hoogste punt. Komende trainingen flink werken aan je overslag op sprong, zodat
je in januari een stabiele wedstrijd kan draaien. Dit geldt ook voor Myrthe en Sarah W., blijf hieraan werken dames! Dit kan het verschil maken. Op vloer lieten jullie allebei een prima oefening zien. Romee liet wel een hele mooie stabiele wedstrijd zien, netjes hoor Romee. Op alle toestellen een mooie oefening en brug ging verrassend soepeltjes. Goed gedaan!

In de tweede ronde mochten de meiden van supplement E laten zien waar ze stonden. Sarah K. liet zien dat ze overduidelijk in de 4e divisie thuishoort. Super Sarah! Nog even werken aan je eisen op brug, en dan kom je een heel eind. Prachtige vloeroefening met een hoge D score. Ook Sanne en Lucca kan ik hierbij opnoemen. Als ik al jullie individuele scores vergelijk met de rest van de teams, waren jullie 3e, 4e en 5e geworden van een stuk of 40 meiden!! Knappe prestatie, laat die plaatsingswedstrijden maar komen. Nog even een arabiertje op balk erbij Lucca, en dan scoor je daar nog hoger dan je zaterdag al deed. Iricia had helaas last van haar rug. Knap dat je toch door hebt gezet Iricia, bewonderenswaardig. Op sprong liet je toch maar even een prima half in-half uit zien, top. Ook jij rustig aan herstellen en weer opbouwen richting de eerste wedstrijden. Uiteindelijk werd dit team heel knap 3e. Omdat na de wedstrijd van dit team nog een wedstrijdronde was, waren de meeste meisjes al naar huis gegaan, Zodoende nam SarahK voor het hele team de medailles in ontvangst.

In de derde wedstrijd was supplement D aan de beurt. Alysha en Stefanie voor het eerst in de 3e divisie, en ook in supplement D weer een herstellende blessure, nu bij Tasha. Veel concurrentie, maar jullie individuele scores zijn prima! Jammer van je val op balk Stefanie, dit is jouw toestel. Maar ondanks die val zelfs nog Ć©Ć©n van de hoogste scores! Ook op de andere toestellen heb je stabiel gescoord, overal netjes een 11+. Jij bent zeker weten klaar voor de 3e divisie! En Alysha wauw, van iedereen (ook een stuk of 40 in totaal), de 3e score op vloer!! Wie had dat gedacht ;). Dank aan Suzanne Jenniskens voor het maken van de mooie oefeningen! Helaas op balk een lage score Alysha, hier gaan we komende trainingen nog even aan werken en dan eindig jij ook in de top 10! Tasha had weer wat rugpijn; ik vind het knap hoe je er toch stond Tasha. Tegen het einde van de wedstrijd was het eigenlijk een beetje op, maar je hebt je wedstrijd met heel veel doorzettingsvermogen uitgeturnd voor je team. Mijn complimenten daarvoor!


0 Comentarios