Brons voor Lieke!

Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd voor de derde divisie. Voor drie van de 4 meiden was het de eerste kennismaking op dit niveau.

Dit jaar doen Isabelle en Lieke voor het eerst mee in de voorgeschreven oefenstof op N3 niveau, Spannend! Wat zal het niveau zijn van de andere turnsters en hoe doen zij het daar tussen? Al snel was voor mij duidelijk dat de dames er prima tussen pasten. Mogelijk turnde ze zelfs meer plusjes dan de andere turnsters. Op vloer turnden de dames netjes. Isabelle had een spetterend begin, erg gracieus. Het tweede stukje van de oefening was wat lastiger voor haar. Lieke turnde ook stabiel, het vinden van de juiste richtingen was wat lastig, maar dat was voor buitenstaanders niet te zien. Op sprong was het even wennen. Een andere plankoline en andere matjes dan dat de dames gewend waren. Isabelle had heel veel pech met haar tweede sprong. Ze kwam niet goed uit en voordat ze het wist ging het mis en bleef er een 0 score over voor haar tweede sprong.

Op brug lukte de kippen en alles werd goed doorgeturnd! Optimaal geturnd op brug. Toen volgde nog het zenuwentoestel… Hier lieten we wat puntjes liggen. Lieke viel met radslag (waar ze normaal vrijwel niet mee valt) en Isabelle viel 2x met haar gymnastische combinatie.
Al met al een prima eerste wedstrijd. Lieke stond zelfs op het podium met een bronze medaille. Trots op jullie dames de Uitslag Pupil2 staat hier.


Verslag van Nicky van de senioren in de derde divisie:
Vandaag was het dan zover: de eerste echte plaatsingswedstrijd van dit seizoen! De 3e divisie-meiden mochten vandaag het spits afbijten. Daphne en Joanne turnden vandaag allebei een prima wedstrijd. Voor Daphne was het de eerste wedstrijd in de 3e divisie, wat een mooie 8e plek opleverde. Een strakke oefening op vloer, twee prima sprongen, een brugoefening waar nog wel wat aan gesleuteld mag worden en een stabiele balkoefening waren vandaag present! Graag weer even je sprong uitbreiden, wat meer eisen op brug halen (en minder stopjes turnen!!!) en je acrobatische serie op balk goed verbinden, dan weet ik zeker dat je de volgende wedstrijd nog hoger zult eindigen. Joanne behaalde een nette 11e plek. Verdiend, maar toch zeker niet het maximale haalbare. Je vloeroefening vergeten en wat elementen gemist, zonde hoor! Ook op sprong ging het niet zo denderend, maar je herpakte je hartstikke goed op brug en balk. Knap hoor Joanne, je koppie staat daar niet altijd naar.. Vandaag lukte het je echter wel, goed zo. Blijf zo doortrainen en presteer stabiel op de volgende wedstrijd, dan sta jij de volgende wedstrijd wellicht in de top 5! Uitslag Senioren

In de vierde wedstrijd waren Stefanie en Alysha aan de beurt, maar zij hadden helaas tegelijkertijd een springwedstrijd. Jammer dames, ik was zeer benieuwd naar jullie prestaties. Jullie zijn allebei hartstikke klaar voor de 3e divisie!! Op naar de volgende wedstrijd, waar jullie dan wel kunnen laten zien hoe goed het gaat


0 Comentarios