Uitslag 2e plaatsingswedstrijd 4e divisie

7 Medailles voor Elistha!


Zaterdag 11 januari was de tweede plaatsingswedstrjd in de 4e divisie. Ook deze keer weer een groot succes voor Elistha met 7 medailles en 5x een 4e plaats. Bij de pupillenI was er zelfs weer een heel Elistha- podium!

In de eerste wedstrijd turnden de instappers niveau D1. Fien turnde haar eerste officiële wedstrijd dit seizoen. Erg spannend dus. Op brug turnde Fien heel sterk en scoorde zij het hoogste punt van de wedstrijd. Vloer was nog wat onwennig waardoor het wat slordig oogde, maar ik weet dat Fien het een stuk beter kan (laten we gewoon de volgende wedstrijd zien!). Op sprong was een goede handstand plat val maken nog lastig i.v.m. de polsblessure. Toch een mooie 9de plaats!.
Anna verraste met een 1ste plaats! Anna was gedreven om een goede wedstrijd te turnen. Een hele nette balk- en vloeroefening. Op brug liet Anna zien hoe sterk ze is. Ook op sprong liet ze dat zien met een hele hoge salto. Heel knap hoor Anna!
De wedstrijd van Lieke liep iets minder dan de vorige keer. Op brug pakte Lieke niet haar “plusjes” en vloer was wat rommelig. Op balk turnde Lieke de een na mooiste oefening! Jammer genoeg net naast het podium.



In de tweede wedstrijd waren de pupillen 2 en de jeugd1 meisjes aan de beurt.
Lotte en Noek scoorde heel gemiddeld op alle toestellen, maar helaas niet genoeg voor een podiumplek.
Op brug een zwaai te kort en op balk een val. Jill scoorde een vierde plaats, en op balk zelfs een 2de score!
Bij de jeugd stonden er twee Elistha meiden op het podium die hier in de vorige wedstrijd niet stonden: Sanne 1ste en Iricia 2de . Sanne turnde sterk op sprong en brug. Iricia turnde sterk op balk en vloer. Iricia turnt nu nog geen twee jaar in de selectiegroep. Heel knap Iricia dat je nu al op het podium staat met dit niveau.
Nienke liet haar sprongkunsten zien en scoorde hier een vierde plaats. Op de andere toestellen komt Nienke nog te kort, aan haar inzet lag het niet. Ik heb een heel geconcentreerd koppie in de wedstrijd gezien.



In de derde wedstrijd turnden onze pupillen 1 en junioren.
Vandaag ook weer een Elistha podium, zo stoer! Aisha scoorde een dikke eerste plaats (2,5 punt verschil met nummer 2). En wauw, wat een mooie balkoefening. Danee scoorde een tweede plaats, ondanks 2 vallen in de wedstrijd. Lonneke scoorde haar eerste officiële KNGU-medaille. Verdiend Lonneke, want je werkt er hard voor! Anna stond net naast het podium met een vierde plaats en ook Diede (vijfde plaats).  Dus nummer 1-5 Elistha, jullie zijn erg aan elkaar gewaagd.
Anouk is dit jaar een niveau omhoog gegaan van D2 naar D1 en miste door ziekte de vorige wedstrijd, allemaal erg spannend dus. Op balk scoorde zij het tweede punt van de wedstrijd. Sprong was nog erg lastig. Anouk behaalde een mooie 8ste plaats.
Er turnden vandaag 31 junioren turnsters. Carmen haalde heel knap een vierde plaats, net naast het podium. Een balkoefening zonder vallen en de vloeroefening die er bijna in zat. Motiveer jezelf om de laatste stappen te maken, dan is een podiumplek echt haalbaar.
Demi turnde een hele stabiele wedstrijd en scoorde een verdienstelijke 9de plaats. Op brug zelfs een 5de plaats.
De “kippen” op de brug wilde niet lukken bij Isa, ook balk was onstabiel. Op vloer turnde Isa een 9de plaats. Overall een 27ste plaats. Komt goed Isa, iedere training 25 kippen oefenen, afgesproken?


Tijdens de vierde wedstrijd turnden onze jeugd 2 meisjes. Stefanie behaalde een bronzen medaille. Op sprong scoorde zij het eerste punt. Megan werd 5de, ondanks het 15de punt op balk. Volgende keer handstand herhalen  als je geen voeten op de balk hebt gezet (een podium plek had er anders ingezeten…). Drie keer is scheepsrecht hè, op naar wedstrijd 3 dan maar. Alysha turnde een 6de plaats. Op balk was Alysha onstabiel wat haar een podium plaats koste.



In de laatste wedstrijd turnden de senioren. Tasha was vastbesloten de wedstrijd door te komen zonder blessures. Met morele support van Suzanne moest dat goed komen, en dat kwam het ook. Tasha turnde een goede wedstrijd. Een balkoefening zonder vallen, arabier-flikflak-salto a.o. op vloer, en op sprong een overslag zonder stapjes. Jammer genoeg net naast het podium.
Daphne had wat minder geluk op balk, helaas 2 vallen. Ze herpakte zich goed en turnde goed op de toestellen die volgden en werd uiteindelijk 7de met een 2de plaats op vloer!

De volledige uitslag staat HIER


0 Comentarios