eerste plaatsingswedstrijd 3e divisie

Brons voor Suzanne!


Gisteren was de eerste plaatsingswedstrijd in de 3e divisie. Elistha zou aantreden met 4 deelneemsters, maar  helaas moest Esmee geblesseerd afhaken. Alle 4 waren na een paar jaar weer terug op dit niveau. Een hele uitdaging, ook door de wijzigingen in de oefenstof.
In wedstrijdronde 3 kwamen Joanne en Suzanne in actie. Ze begonnen op balk. Joanne viel helaas met radslag maar stond wel bij de moeilijkere arabier. Suzanne turnde zo strak mogelijk en haalde liever een eis niet dan te vallen, dit resulteerde zelfs in de 2e score op balk. Daarna vloer, Joanne had haar oefening pas vorige week geleerd, maar wist hem helemaal en ook Suzanne kwam met alle aanpassingen goed uit. Op naar sprong. Hier is niet veel veranderd, alleen tellen voortaan beide sprongen mee. Joanne en Suzanne lieten 2  goede sprongen zien dus dat leverde weinig problemen op. Als laatste naar brug. Door alle nieuwe eisen echt een probleemtoestel. Suzanne turnde haar te eenvoudige oefening goed door en Joanne had helaas een element te weinig, waardoor dit hun laagste scores van de wedstrijd werden.  Bij de prijsuiteiking bleek dat zij niet de enige waren die moeite hadden met de nieuwe eisen, want tot ieders grote verrassing had Suzanne de bronzen medaille gewonnen.
In de 4e wedstrijdronde stond Amber er bij de junioren alleen voor. Amber was nog niet helemaal klaar voor de wedstrijd, dus het zou een pittige strijd worden. De start op brug was meteen al niet zo denderend. Ook Amber hikte tegen alle nieuwe eisen aan en doordat daarnaast de brug te laag stond, kon ze hier niet haar beste kunnen laten zien. Met een schaafwond op haar knie door naar balk, waar ze het beter deed dan verwacht. Haar oefening zag er nog niet echt als één geheel uit en helaas een val na de handstanddoorrol, maar verder kwam ze de oefening redelijk door. De snelle banen op vloer bleken vervolgens ook lastig, maar de oefening zelf stond als een huis. De salto achteruit uit stand lukte, knap Amber!! Sprong is Ambers sterkste punt; hier liet zij een prachtige yamashita en een prima half in-half uit zien. Nu hard verder trainen Amber, dan kun je jezelf de volgende wedstrijd absoluut verbeteren!
De volledige uitslag staat HIER



0 Comentarios