regiofinale 4e divisie

Suzanne Regiokampioen

Lotte, Stefanie, Lisa en Suzanne naar districtsfinale


Gisteren was de regiofinale in Winterswijk. In een prachtige maar warme hal werden 4 wedstrijdrondes afgewerkt en Elistha ging niet met lege handen naar huis. Lotte mag bij de pupillen 1 naar de districtsfinale, Stefanie bij de jeugd en Suzanne en Lisa bij de senioren. Verder werd Suzanne bij de senioren regiokampioen.

Klik hier voor de uitslagen: https://docs.google.com/file/d/0B2GZBOqB-s9VN3ZZUkQ5T3RGa2c/edit?usp=sharing

verslag van Nicole:
Lotte heeft afgelopen zaterdag een top wedstrijd geturnd. Alles lukte: Op brug het ophurken inclusief een goede afsprong. Op vloer en sprong turnde zij stabiel. Balk was nog spannend, en dat als laatste toestel. Lotte turnde een oefening zonder vallen! En voegde er nog een “plusje” aan toe: salto af. Top geturnd Lotte, je mag door naar de districtsfinale.
In de tweede wedstrijd turnden Alysha en Stefanie. Alysha turnde goed op de toestellen sprong, brug (alles doorgeturnd inclusief de kip) en vloer ( een huizen hoge salto voorover). Over balk maakte Alysha zich al een beetje zorgen, zeg maar een onderbuik gevoel. Ze had jammer genoeg 2 vallen van de balk. Stefanie turnde een goede wedstrijd. Het was nog even spannend of de kip op brug zou lukken (met het inturnen namelijk maar een keer), maar hij lukte! Op balk een beetje wiebelig, maar geen vallen. Gefeliciteerd Stefanie, ook jij mag naar de districtsfinale!
In de derde wedstrijd turnden Esmee, Suzanne en Joanne. Esmee heeft weinig voorbereidingsuren gehad door ziek zijn. Heel knap dat Esmee haar hele repertoire heeft kunnen turnen met echt een stuk minder kracht. Ik hoop dat je snel weer de oude bent Esmee, super om naar jou als turnster te kijken!
Joanne startte zwak op balk, 3 vallen. Balen!!!. De oefening deed geen recht aan de oefeningen die ik van haar in de trainingen heb gezien. Op vloer en sprong herstelde Joanne zich goed, brug ging weer wat minder. Je mag terugkijken op een goed wedstrijdseizoen Joanne!
Suzanne nam iets minder risico dan tijdens de laatste wedstrijd. Een goede keuze. Suzanne turnde stabiel (zoals we van haar gewend zijn) Desondanks was ze bloednerveus voor balk. Ze haalde hier echter de hoogste score, net als op vloer. Het resultaat was de eerste plaats. Gefeliciteerd Suzanne, heel bijzonder, we hebben een regiokampioen!
Lisa turnde in de laatste wedstrijd en turnde goed. Het was even spannend of haar rugblessure niet zou opspelen. Gelukkig had zij sprong als laatste toestel. De landingsmatten waren hard, dus 1x inspringen was daarom meer dan genoeg. Volgend jaar ga je je volledig richten op het volleybal en stop je met turnen. Maar nu eerst nog naar de districtsfinale, geniet nog even van de laatste wedstrijden die gaan komen!

Klik op de naam voor de wedstrijdfilmpjes van Esmee, Joanne, Suzanne en Lisa.

0 Comentarios