3e Plaatsingswedstrijd 4e divisie

Goud voor Alysha en Suzanne
Zilver voor Stefanie
Brons voor Jill en Lisa

Vandaag was de 3e plaatsingswedstrijd in de 4e divisie, met een prachtig resulaat: 2 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles en 7 meisjes die door zijn naar de regiofinale. De uitslagen staan inmiddels online. Bij pupil1 is weer een fout gemaakt met het invoeren van de cijfers, de uitslag is dus anders dan eerder vermeld: https://docs.google.com/file/d/0B2GZBOqB-s9VV1dJeUVCNHZnUWs/edit?usp=sharing De definitieve doorstroming is er nog niet. Als deze komt, maak ik er een nieuw bericht van.

Alle deelneemsters van Elistha


Brons voor Jill
Wedstrijd 1:
Lotte startte goed op de onderdelen vloer en sprong. Op vloer liet zij zien dat haar overslag erg voorruit is gegaan. De vorige wedstrijd was de landing nog in hurkzit, nu kon zij vrijwel met rechte benen landen. Op brug en balk was Lotte het even kwijt, maar ze is wel door naar de regiofinale. Jill pakte op deze onderdelen door. Het ophurken op brug lukte en op balk liet zij zien ook een oefening zonder vallen te kunnen turnen. Beloning een bronzen medaille! Het is je gegund Jill, je hebt er het afgelopen seizoen kei hard voor gewerkt.
Nienke en Chiara lieten zien in de uitvoering (netheid)  stappen voorruit te zijn gegaan. Chiara liet een prachtige salto van de brug afzien. Nienke liet een arabier flikflak met kaats zien op vloer (vorige wedstrijd viel Nienke nog met flikflak op de knieën).



Wedstrijd 2:
Stefanie en Alysha draaide een hele goede wedstrijd. Met als beloning een 2de en 1ste plaats. Beide turnden voor het eerst ½ in ½ uit op sprong! Alysha mag ook door naar de regiofinale.
Eva draaide weer een zeer stabiele wedstrijd, op balk scoorde zij het vierde punt!
Megan had wat pech met deze wedstrijd. Op balk 1 val en de kip op brug lukte niet (jammer genoeg in de trainingen wel, en zelfs met het inturnen).
Zilver voor Stefanie en goud voor Alysha
Wedstrijd 3:
Demi liet zien dat de vloeroefening erin zit. In de voorgaande wedstrijden had zij nog moeite met de choreografie, dit ging nu goed! Op brug heeft zij alles goed doorgeturnd, op balk jammergenoeg twee vallen. Carmen had een moeizame start op balk. Met de opsprong een val, en zij vergat haar radslag….   Op brug liet Carmen zien over berenkracht te beschikken en alles door te kunnen turnen. Nu het onderstukje nog met rechte knieën Carmen! Tot haar verbazing (teleurstelling?!) is Carmen door naar de regiofinale. Esmee L. was helaas ziek, maar omdat ze de eerste 2 wedstrijden goed geturnd heeft mag ook zij naar de regiofinale.
Wedstrijd 4:
Lisa turnde een hele goede wedstrijd. Op balk scoorde zij het eerste punt! Fijn dat het nu eruit komt. Ik wist al dat Lisa een kei was in balk turnen, en nu ook door naar de regiofinale.
Suzanne turnde deze wedstrijd extra onderdelen(ze wist na de eerste wedstrijden toch al dat ze door was naar de regiofinale): Wippertje op brug (met hangen en wurgen lukte het!) en overslag streksalto op vloer, alsof zij dit al jaren deed. Suzanne werd voor de derde keer op rij eerste, knap hoor.
Joanne had wat pech met haar afsprong van brug (iets te veel vaart). Op balk startte zij zeer sterk, maar moest helaas de balk verlaten met arabier. Vloer turnde zij met overgave. Ook Joanne is door naar de regiofinale!.
Tasha turnde een goede wedstrijd. Op brug alles door, en zelfs een redelijk hoge opzwaai na de kip aan de lage ligger. Op balk een oefening zonder vallen. Jammer dat zij op sprong erg werd afgewaardeerd. Haar yamashita werd niet als zodanig herkend…
Jelijn heeft ook een goede wedstrijd geturnd, met hierin een goede balkoefening, 5de punt en op sprong het  4de punt. Klasse Jelijn!
Daphne startte goed op brug. In plaats van een bortswaartsom nu een kip aan de lage ligger! Op balk had zij de schrik van haar leven toen zij met sisionne haar voet mis zette. Een harde val met een geschaafd been was het gevolg. Daphne toonde karakter en maakte de balkoefening af. Op vloer en sprong ging Daphne ook goed door, maar de schrik zat er natuurlijk nog in. Jammer Daphne dat de wedstrijd niet aan je verwachtingen heeft voldaan. Ik weet dat je graag door had gewild naar de finale, en die sisonne die kun je wel hoor, het was gewoon pech.

Brons voor Lisa en goud voor Suzanne



0 Comentarios