Uitslagen wedstrijden 19 januari

Goud voor Esmee en zilver voor Anouk!

Afgelopen zaterdag moesten op 2 plaatsen de instappertjes aan de slag. In Opheusden was de eerste wedstrijd voor de meisjes die uitkomen in de categorie D2.
In de eerste wedstrijdronde werd Esmée Op den Brouw 1e, en in de 2e wedstrijdronde werd Anouk Sengers 2e. De volledige uitslag staat hier: https://docs.google.com/file/d/0B2GZBOqB-s9VTWRhVmtISE1hQmM/edit
Verslag van Nicole:
Nabila heeft laten zien dat zij in de afgelopen maanden goed voorruit is gegaan. De borstwaartsom turnde zij met gemak, het onderdeel wat voorgaande maanden nog een struikelblok vormde. Nabila viel met haar opsprong twee keer van de balk. Zij herstelde zich goed en turnde met goede vormspanning. Ook op vloer liet Nabila zien dat zij over lenigheid beschikt. Een mooi bruggetje werd getoond. Op sprong liet zij een zweefrol zien. We zijn hard aan het trainen voor handstand platval. Een goede eerste wedstrijd Nabila!
Naast Nabila moest ook Esmee aantreden in de eerste wedstrijd in Opheusden. Ook Esmee moest de balk verlaten met haar opsprong. Esmee wilde hier graag een plusje turnen met als opsprong doorhurken in plaats van ophurken. Jammer genoeg lukte dat nog niet. Met de koprol bleef Esmee op de balk. Ook vloer en sprong verliepen  probleemloos. Een knappe eerste plaats was de beloning!
In wedstrijd 2 turnde Anouk een nagenoeg foutloze wedstrijd. Een balkoefening zonder vallen. Ook op de andere toestellen werkte Anouk netjes. Beloning, een zilveren medaille!
Fenna liet zien hoe leergierig zij is, ook op deze wedstrijd. Ondanks dat zij ziek is geweest zette zij haar beste beentje voor. Op balk jammer genoeg een val. Op de andere toestellen turnde zij zonder problemen. Goed gedaan Fenna!
Mila liet zien dat zij wel houdt van een wedstrijdje! Een geconcentreerd hoofd zag ik toen zij haar brugoefening turnde (toch echt een tandje bij ten opzichte van de training). Op vloer was zij die concentratie weer even kwijt. Balk en sprong zagen er goed uit. Ook Mila liet een zweefrol zien, ook voor Mila streven we ernaar de volgende keer een handstand platval te laten zien. Goed gedaan Mila!. 


De meisjes van de D1 en de 3e divisie moesten helemaal naar Winterswijk, hier helaas geen medailles maar wel goede prestaties. Van de D1 meisjes zijn Dannee, Lonneke, Aisha en Anna door naar de regiofinale.

Verslagje wedstrijd Noek door Jeanne:
Voordat de wedstrijd begon had Noek al aangegeven dat ze last van haar overbelaste knieën had. Een slechte start van de wedstrijd dus. Daarom hadden we besloten dat we zo min mogelijk aan inturnen zouden doen en zoveel mogelijk aan warming-uppen.
Ondanks de pijn in haar knieën was het aan de oefeningen niet te zien dat ze pijn had. Ze liet op brug dan ook een prima oefening zien met een score van 12,85. De ontspannen sfeer zat er inmiddels goed in en de zenuwen waren helemaal weg, maar helaas de zweethandjes niet.
Op balk turnde Noek ondanks een paar wiebeltjes toch een nette oefening die 11,95 punten opleverde. Dit betekende een 10e plek op balk. Knap gedaan!
Met het inturnen op vloer begonnen de knieën van Noek inmiddels harder te protesteren. Het bruggetje werd daarom achterwege gelaten en alleen het broodnodige werd geturnd. Op vloer werd streng gejureerd en Noek vond haar score een beetje tegenvallen, ondanks dat ze er een goed gevoel over had. Haar score was een 10,32. Gelukkig hadden de andere meisjes ook niet zo’n hoge score, en heeft Noek wel als enige een mooie glimlach laten zien tijdens haar vloeroefening!
Als laatste was sprong aan de beurt. Met de enige inturn-sprong die Noek deed kwam ze amper over de pegasus heen. Het springen op de plank deed nu wel heel erg veel pijn. Gelukkig was Noek als laatste aan de beurt en kon ze nog even wat oefeningen doen voordat ze daadwerkelijk haar sprong moest laten zien. Vanwege haar knieën heeft Noek dus ook maar 1 sprong laten zien waaruit ze alles haalde wat erin zat. Dit leverde toch nog een nette score op van 12,25.
In totaal heeft Noek 47,40 punten bij elkaar geraapt. Dit leverde niet alleen een mooie 17e plaats op, maar ook een plekje in de finale. Knap werk!

De wedstrijduitslag: https://docs.google.com/file/d/0B2GZBOqB-s9VS3NLS0hvN3dfakU/edit

0 Comentarios