Wedstrijdverslag 3e PW 4e div

8 TURNSTERS DOOR NAAR REGIOFINALE


Verslagje van Daphne:
Op 7 maart was het zover, de laatste plaatsingswedstrijd van de 4e divisie en D1 meiden. In de eerste ronde mochten Sophie, Dianne en Vika turnen. Sophie turnde een stabiele wedstrijd; geen grote fouten en zelfs het goede been voor op vloer 😜. Dianne had een mooie stabiele balkoefening en een torenhoge salto van brug. Vika turnde een veel betere wedstrijd dan de vorige keer, mét arabier flikflak en een stuk minder vallen van balk, je bent erg goed vooruit gegaan Vika. Sophie is hiermee direct door naar de regiofinale, Dianne is 2e reserve.

Daarna waren senioren Emma en Fenna aan de beurt. Emma had een prima wedstrijd maar helaas een val van balk met arabier. Fenna had wat pech op balk met haar losse rol, maar liet wel voor het eerst een hele mooie half in heel uit op sprong zien! Emma heeft zich hiermee geplaatst voor de regionale.

In de derde wedstrijd turnden Aivy-Jolie en Mare. Aivy-Jolie turnde strak en netjes, maar viel helaas met de handstand van de balk. Mare had vandaag een sprong die een stuk netter was dan de vorige keer en ook haar balk oefening zag er fantastisch uit. Aivy-Jolie heeft zich geplaatst voor de regiofinale.

Daarna mochten Robin en Jenna laten zien wat ze konden. Robin turnde een topwedstrijd met strakke oefeningen en zonder vallen. Ook Jenna turnde mooi, je kunt zien dat je vooruit gaat. Je was heel goed geconcentreerd aan het werken op vloer en je wist precies wat je moest doen, heel knap! Robin is door naar de finale.

Als laatste waren Anouk en Marit aan de beurt. Marit turnde een stabiele wedstrijd. Er waren een paar schoonheidsfoutjes maar een val-loze balk oefening en een mooie kip op brug. Anouk had helaas wel een val van balk maar compenseerde dit met een mooie half in half uit op sprong. Jullie mogen allebei nog een keer laten zien wat jullie kunnen in de finale. 






Verslagje van Stefanie:
In de derde wedstrijd waren Selina en Louise aan de beurt. Louise, jij begon sterk op brug, waar je een van je beste oefeningen turnde. Dit leverde dan ook een mooie 3e plek op! Op balk liet je een mooie oefening zonder vallen zien. Alleen hier laat je, net als op vloer, nog wel punten liggen op netheid. Zonde, het niveau kan je prima behalen! Sinds de vorige wedstrijd zit er vooral veel vooruitgang in jouw sprong. Je sprong hier voor het eerste half in half uit en scoorde hiermee bijna 2(!) punten hoger dan de vorige keer. Super goed Louise!
Selina, jij turnde een erg stabiele wedstrijd. Je hebt niet de moeilijkste oefeningen, maar wat je doet is altijd erg netjes en dit levert je behoorlijk wat punten op! Een 4e plek op sprong en een 5e plek op vloer waren dan ook voor jou. Ook had je een erg nette balk oefening zonder vallen :) Dit leverde je uiteindelijk een 5e plek op, super gedaan Selina!


In de vierde wedstrijd turnden Lizzy en Audry. Jullie begonnen op brug waar jullie allebei een beetje moeite hadden met de salto tijdens het inturnen, maar gelukkig ging dit tijdens de wedstrijd wel bij allebei goed. Op balk is het altijd weer de vraag of radslag lukt of niet. Audry, jij liet tijdens het inturnen drie perfecte radslagen zien, dus het was dan ook extra jammer dat je er tijdens de wedstrijd wel afviel :( Lizzy had sinds de vorige wedstrijd al niet meer haar radslag-salto gedaan. Maar toch wilde je deze in je oefening wel proberen, wat uiteindelijk goed uitpakte en je de 4e score opleverde! Op vloer turnden jullie allebei een stabiele oefening, alleen laten jullie hier vergeleken met de andere turnsters nog punten liggen op netheid. Op sprong heeft vooral Audry mij verbaasd. Sprong is nooit jouw beste toestel geweest, maar tijdens de wedstrijd liet je de beste half in half uit zien die je ooit hebt gedaan! Lizzy turnde ook een nette half in half uit. Bij allebei kan er nog wel gewerkt worden aan het indraaien ;) Lizzy en Audry, jullie hebben een goede wedstrijd gedraaid en allebei weer een aantal verbeteringen laten zien!

Volledige uitslagen van alle turnsters (niet zeker of de juiste uitslagen door de KNGU online zijn gezet):
Instap D1: hier
Pupil 1 D1: hier
Pupil 2 D1: hier
Jeugd 1 D1: hier
Jeugd 2 Suppl. F: hier
Junior Suppl. E: hier
Senior Suppl. D: hier

0 Comentarios