Wedstrijdverslag 3e PW 4e divisie

2 MEDAILLES
EN
4 TICKETS VOOR DE REGIOFINALE


Verslagje van Nicole:
Afgelopen zondag stond de laatste regiowedstrijd van het seizoen gepland. Marit, Anouk en Robin turnden weer in de eerste wedstrijd. Marit turnde niet mee omdat zij op vakantie was in Curaçao (Jaloers ben ik op je Marit!). Anouk turnde een goede wedstrijd. Zij maakte geen grote fouten. Op balk waren de acrobatische elementen prachtig. De gymnastische elementen vindt Anouk een stuk moeilijker, dus die waren ook met meer wiebels. Op vloer maakte Anouk net iets te veel foutjes waardoor een plek op het podium er niet meer in zat. Anouk behaalde een prachtige zesde plek!. Het leek alsof Robin zich een druk had opgelegd om net zo goed te presteren als de vorige wedstrijd waarin zij eerste werd. Robin was zo bang om foutjes te maken dat zij niet meer vrij uit kon turnen en juist fouten maakte. Er waren te veel zenuwen. Robin behaalde uiteindelijk ook een mooie zesde plaats.
De volledige uitslag van Anouk en Robin: link

In de tweede wedstrijd was het weer tijd voor de pupillen 1. Het eerste toestel was sprong. Dit ging goed. Iedereen liet een mooie overslag en salto zien. De ene salto wat hoger dan de andere, de ene overslag was wat rechter en ruimer dan de andere, maar iedereen behaalde een mooie score. Ook brug ging goed. Nette oefeningen zonder grote fouten. Op balk ging het zeer wisselend. Mooie oefeningen, oefeningen met vallen etc. Op vloer werden er ook geen grote fouten gemaakt. Het komt er dan op aan wie de oefening met een goede uitstraling brengt, hoogte en rechte benen heeft tijdens de elementen. Nikki 3de, Sophie 5de, Dianne 8ste, Noortje 14de, Jeslin 16de. De volledige uitslag van pupil 1: link



Sophie, Nikki, Tayte en Emma hebben zich direct geplaatst voor de regiofinale op 13 april. Anouk, Robin en Noortje zijn allen 2e reserve.

Verslagje Daphne:
De dag begon vroeg voor Emma en Fenna, deze junioren turnden in de eerste wedstrijd. Fenna turnde een hele goede wedstrijd met een stabiele balkoefening en rechte benen in haar brugoefening (!!!). Hier aan kun je zien dat je dit seizoen zeker vooruit bent gegaan, supergoed! Helaas gooide een val op vloer roet in het eten en eindigde je daardoor lager dan gehoopt.. Emma turnde ook een fantastische wedstrijd. Geen wiebels op balk en een plaatje van een brugoefening. Met een 2e score op sprong en brug en een 1e score op balk is die gouden medaille en plaats in de regiofinale zeer terecht voor jou, super!
De volledige uitslag van Emma en Fenna: hier



De wedstrijd daarna was Tayte aan de beurt. Op vloer turnde jij een fantastische oefening en dat werd beloond door de jury met een tweede plaats op dit toestel. Wel moeten we nog even goed werken aan het stabiel krijgen van jouw sprong, die zenuwen zijn nergens voor nodig! Gelukkig mag jij met een 7e plaats ook door naar de finale en kun jij revanche nemen op dit toestel. De volledige uitslag van Tayte vind je hier.


0 Comentarios