Wedstrijdverslag Toestelkampioenschappen 5e divisie

3 keer brons, 3 keer zilver én 3 keer goud
Voor Elistha!


Verslagje Jeanne:
Afgelopen zondag vondt de allerlaatste turnwedstrijd van dit seizoen plaats. De turnsters van de 5e divisie die een keuzeoefenstof hebben, namen deel aan de toestelkampioenschappen in Nijverdal. Een leuke dag met leuke prijzen!

Wedstrijd 1
In de allereerste wedstrijd van deze dag waren de meisjes van Jeugd1 aan zet. Zij turnden dit seizoen nog in de vaste oefenstof, maar mochten bij deze wedstrijd al deelnemen met het niveau voor komend seizoen. Zij hebben gezien ons late wedstrijdseizoen (de finale was pas 3 weken geleden) in zeer korte tijd deze nieuwe oefeningen moeten leren, een prestatie op zich! Vooral de nieuwe sprongsituatie, een pegasus waar je met plank moet springen in plaats van een plankoline, was de grootste uitdaging. Er overheen komen was al een struikelblok, en dan ook nog verplicht 2 verschillende sprongen aan de jury moeten laten zien... Toch heeft Amare hier heel knap een bronzen medaille weten te bemachtigen. Amare, jij bent een turnster met mooie lijnen en sierlijke bewegingen. Aan jouw netheid ligt het niet! Toch balen dat jouw stabiliteit vandaag niet optimaal was. Zonder die val van balk en met een hogere opzwaai op brug... had jij met meer metaal naar huis kunnen gaan ;) Tayte was vandaag in haar element. Tayte, ik blijf het maar zeggen, maar ik vind het zo leuk dat jij altijd zo enthousiast en leergierig bent! Jij geniet echt van de wedstrijden en dat is ontzettend leuk om te zien. Tijdens dit seizoen heb je een enorme groei doorgemaakt, en dat is te zien in de scores. Die gouden en zilveren medaille heb jij dik verdiend! Ook Ana heeft een groei doorgemaakt. Ana, alle elementen beheers jij supergoed, maar die netheid blijft ook dit seizoen een dingetje. Blijf daaraan werken Ana! Want zodra jij je daar bewust van bent, gaat het ineens een stuk beter. Jouw score op vloer is daar een perfect voorbeeld van. Neem dit mee naar volgend seizoen! De volledige uitslag van Jeugd1 vind je HIER


Wedstrijd 3
In wedstrijd was Audry aan zet. We waren het er tijdens de wedstrijd al over eens dat deze wedstrijd wel eens jouw beste wedstrijd van het seizoen zou kunnen zijn. En dat was zo! Op alle onderdelen zie ik dat jij groeit, en dat jouw onzekerheid langzaam plaats maakt voor een turnster die weet wat ze kan. Vooral op balk ben jij met stappen vooruit gegaan. Sprongetjes zien eruit als echte sprongetjes en ook die handstand gaat ineens stukken beter. Daar stond je dan ook, zo trots als een pauw op die eerste plaats. Geniet van jouw gouden medaille op balk! De volledige uitslag van Audry vind je HIER.


Verslagje Sanne:

Wedstrijd 4
Vandaag was de laatste wedstrijd van het jaar voor de meiden van divisie 5, de toestelkampioenschappen. In wedstrijd vier waren de dames van senior supplement E, Dewi en Romee aan de beurt. Bij de warming-up was de concurrentie al van hoog niveau en dit maakten Romee en Dewi een beetje zenuwachtig. Sprong was het eerste onderdeel, waarbij ze allebei een mooie overslag en half in half uit turnde. Zullen we het maar niet over brug hebben, Romee? Al moet ik zeggen dat de score gigantisch mee viel en we er uiteindelijk wel om konden lachen. Dewi turnde een nette oefening. Met een hoge opzwaai, helemaal doorgeturnd, maar helaas een voet op de vloer bij de kip onder. Zonder die voet was de score nog beter geweest! Toch heb je wel een zesde plek mogen bemachtigen. Tja, balk... Naast dat de oefeningen niet helemaal soepel verliepen had de jury ook geen hele goede dag. Dat bleek uit alle scores van alle meiden bij de wedstrijd. Gelukkig kwam daar vloer, een mooie afsluiter. Allebei turnde ze een hele nette oefening, waarbij jullie een hele mooie arabier flikflak lieten zien en de sprongenserie werd geteld! Romee werd hiervoor met een bronzen medaille beloond.. De volledige uitslag vind je HIER.

Wedstrijd 5


In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de dames van junior supplement F. Er lag veel vertrouwen bij jullie, dames. Fenna moest natuurlijk wel een medaille op sprong halen en dat heeft ze gedaan! Een prachtige overslag, waarbij de landing niet beter had gekund. Ook je half in half uit was super. Een mooie zilveren medaille voor jou. De rest van de onderdelen helaas geen medaille, maar je oefeningen waren stabiel en erg netjes. Op brug heb je met 0,050 punt verschil net geen medaille gehaald. Daphne, dit was een goede dag voor jou. Je bent pas dit seizoen bij de selectie begonnen, maar je zit er ook zeker goed. Je was heel zenuwachtig, maar misschien werkte dit juist goed voor jou. Op brug liet je een hele strakke oefening zien die helemaal was doorgeturnd en een mooie salto af. Je D-score was het hoogste van iedereen en met de andere punten erbij opgeteld stond je bovenaan. Eerste op brug! Ook bij jouw vloeroefening was er weinig aan of op te merken. De tweede plek was daarmee helemaal verdiend. Marit liet wel weer zien wat haar beste onderdeel van de dag was: balk. Je sprongenserie was veel beter dan normaal, je had haast geen wiebeltjes en je liet als afsprong een stabiele radslag- salto zien. De netheid die jij in je hebt kwam er hier helemaal uit. Het was even proppen op het podium, maar je hebt een mooie gedeelde derde plek. Voor Nabila en Mila was het niet de beste wedstrijd. Met sommige onderdelen hadden jullie wat pech, maar jullie bleven netjes! Nabila, jammer van je val bij wisselspagaat op balk. Je beenspreiding is namelijk harstikke goed. Ook bij Mila ging het een en ander fout. Op brug viel je bijna met ophurken, waardoor je niet meer om de hoge ligger heen kwam en de salto (waar je zo zenuwacht voor was) je ook niet meer lukte. Toch hebben jullie allebei als laatste onderdeel wel een hele strakke vloer laten zien. Het beste onderdeel van de dag voor jullie. Toch nog een mooie zesde en achtste plek op vloer.De volledige uitslag van de junioren vind je HIER.


0 Comentarios