Wedstrijdverslag toestelkampioenschappen 2e,3e en 4e divisie

Medailleregen op toestelkampioenschappen
4 keer goud
6 keer zilver
2 keer brons

Verslagje Nicky (zondag): 


Vandaag vond voor de meeste turnsters de laatste wedstrijd van het seizoen plaats, de toestelkampioenschappen. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de dames van supplement C en aan Lieke. Stefanie sleepte hier vandaag te midden van veel concurrentie de gouden medaille op balk binnen. Gaaf Stefanie, dit zegt veel over jouw turnkwaliteiten. Zonder een element achterwaarts (en dus een eis niet gehaald) versla jij alle anderen nog steeds met jouw prachtige en zeer nette oefening! Op vloer werd Stefanie helaas net 4e. Ook Megan viel net buiten het podium met haar sprongscore; met 0,025 punten verschil werd zij 4e. Jammer Megan, ik had het je van harte gegund na deze pech wedstrijd op de andere toestellen! Daphne en Alysha turnden netjes in de middenmoot, met op vloer wat hogere scores. Helaas niet genoeg voor een medaille; het kwam er vandaag allemaal net niet helemaal uit bij jullie. Lieke turnde daarentegen zoals altijd de sterren van de hemel en sleepte maarliefst 4 medailles binnen voor Elistha. Drie zilveren medailles en een gouden medaille op vloer. Topper ben je ook! Op de wedstrijdvloer gonsde het van de opmerkingen over al jouw mooie oefeningen. Of het nou juryleden waren, trainers, seniorenturnsters of speakers aan de wedstrijdtafel, iedereen had jou wel zien turnen en floepte er compliment na compliment uit. Toen vervolgens ook nog duidelijk zichtbaar werd wat een schatje jij bent, werd jij niet voor niets iedereens favoriet!
De volledige uitslag van de senioren en Lieke vind je in deze LINK.



In de tweede wedstrijd waren de overige dames van supplement D aan de beurt. Vol vertrouwen ging ik de wedstrijd van Sarah tegemoet, want wat een mooie oefeningen liet jij de laatste tijd zien op de trainingen! En wat zonde is het dan als het dan toch vandaag net weer misgaat. Twee vallen van balk (terwijl je zo’n prachtige mooie sprongenserie had) en een zolendraai gemist op brug. Op vloer liet je wel als vanouds zien wat je kon. Hier werd jij geheel terecht tweede. Super gedaan, op naar de derde divisie volgend seizoen hoor!! In de andere baan was het goud voor Aïsha op balk, terwijl zij hier zelfs nog op safe turnde. Gaaf hoor Aïsha, de jury genoot van je oefening. Op vloer werd Aïsha net 4e, met maar 0,050 verschil. Niks aan te doen, deze gouden medaille op balk neemt niemand je in ieder geval af! Anna en Lonneke lieten beiden een prima wedstrijd zien, maar vielen helaas buiten het podium. Op brug werd Lonneke 4e en Anna 5e, ze waren hier ook wel erg streng zeg! Op vloer en balk had Lonneke wat pech vandaag, knap dat je toch alles netjes hebt uitgeturnd hoor. Anna liet zien dat zij de laatste tijd veel aan haar elementen heeft kunnen werken. Twee prachtige snelle banen op vloer (met een schroef!), radslag-arabier op balk (niet helemaal door helaas, maar wel allebei mooi gelukt) en een brugoefening die er een stuk soepeler uitziet. Ga zo door Anna, volgend seizoen liggen er mooie kansen voor jou!
De volledige uitslag van de junioren: <WORDT NOG AANGEVULD> en Sarah: LINK.


Verslagje Nicole:

Bij deze toch een samenvatting van vorige week zaterdag. Ik was het namelijk helemaal vergeten! In de eerste wedstrijd turnden Femke, Lizzy en Sabine.

Het eerste toestel was brug waarbij er toch wat foutjes werden gemaakt. Sabine viel met ophurken (wat normaal gesproken een zekerheidje is) en Femke vergat haar pendelborstwaartsom. Femke was met haar gedachten te veel met de oefening van dit wedstrijdjaar terwijl zij nu wat extra’s moest laten zien. Desondanks behaalde Femke toch een 3de plaats, want je liet toch veel moeilijkheid in je oefening zien. Lizzy haalde een 4de (!!) plaats met een goede brugoefening en Sabine een 10de plaats.

Sabine turnde erg sterk op balk. Mooie beenspreidingen in de spagaatsprongen en zelfs de radslag was erop (waar deze met het in turnen niet goed lukte). Een 7de plaats behaalde jij op dit toestel. Lizzy turnde ook een goede oefening zonder vallen. Er was wel een stopje tussen je spagaatsprongen serie. Een hele mooie 5de plek was het resultaat. Femke werd de vorige wedstrijd nog zwaar gestraft als het ging om de aftrekken voor de uitvoering. Dat was deze keer wel anders. Nu mocht je moeilijkere elementen doen en die gingen goed! 1/1 pirouette en radslag salto af. Het leverde jou een tweede medaille op, namelijk de zilveren. Op vloer behaalde lizzy weer een 4de plek, jeetje Lizzy wat zat je iedere keer dicht bij een podiumplaats. Sabine een 13de plaats en Femke een 11de plaats.

Het laatste onderdeel sprong: Femke liet 2 mooie sprongen zien. Op de training oefent zij al voor ½ in 1/1 uit maar deze wedstrijd kwam nog te vroeg om dit te laten zien. Een mooie overslag en ½ in ½ uit liet zij zien wat haar een eerste plaats opleverde met bijna een punt verschil met nummer twee. Lizzy stond nu ook op het podium met een 2de plaats. Sabine behaalde een 10de plaats. In de derde wedstrijd was het de beurt aan de junioren

Het was een groot deelnemersveld en ook een erg lange wedstrijd. Op vloer kwamen Emma en Lynn beenspreiding tekort in de gymnastische series. Dit leverde veel aftrek op. Tessa vloog wat uit de bocht toen zij na haar salto a.o. een kaats wilde maken. Met de salto voorover stond zij wel erg goed stil. Lynn maakte op sprong een erg ruimte ½ in en ½ uit, helaas moest zij wel een grote stap maken met haar landing. De yamashita ging met de wedstrijd iets minder goed dan met het in turnen, maar alsnog erg ruim (maar beginfase te veel gehoekt). Helaas net buiten het podium. Op brug moest Emma een stopje maken met haar kip. Lynn liet punten liggen wat betreft de vormspanning van haar benen in haar oefening. Tessa liet een erg nette oefening zien wat haar een zilveren medaille opleverde. Op balk moest Tessa helaas 1x de balk verlaten. Met het in turnen wilde het al niet zo lukken. Knap dat je wel met de pirouette stond. Emma turnde een erg nette balkoefening, helaas zat er wel een stopje in haar sprongen serie. Het in turnen ging bij Lynn erg goed. Helaas moest zij met haar oefening wel de balk verlaten met de radslag.

Dames, goed gedaan! En blijf je best doen in de trainingen!
Emma: Vloer: 27ste, sprong: 27ste brug: 17de, balk: 10de
Lynn: Vloer: 29ste, Sprong:4de, Brug: 14de, balk: 19de 
Tessa: Vloer: 19de, Sprong: 9de, Brug: 2de, balk: 25ste

Uitslagen wedstrijd zaterdag:
Junioren 4e divisie: LINK
Jeugd 2 4e divisie: LINK

0 Comentarios