Wedstrijdverslag clubteams Winterswijk Zondag

Goud, Zilver én Brons voor Elistha!

Verslag Nicole:
De eerste wedstrijd van het jaar, altijd spannend en leuk om te kijken hoe we ervoor staan. Dit jaar deden er twee teams mee vanuit de B-selectie. Een instap en een pupil 1 team. Met 10 meiden werkten wij de toestellen 1 voor 1 af. Het eerste toestel was balk. Een moeilijk toestel, laat staan om hierop te beginnen. Ik vond dat jullie goede oefeningen lieten zien. Ik zag oefeningen zonder vallen of met weinig vallen. Jullie stonden als echte turnsters op de balk met veel spanning. Fijn om dit terug te zien omdat we er hard aan hebben gewerkt. Hier en daar werden er nog pasjes vergeten of zaten er nog kleine foutjes in maar daar leren we weer van met het oog op de wedstrijden in december. Vloer was een stuk lastiger. Het turnen van de oefening in de juiste richtingen is niet makkelijk als je niet gewend bent om op een vloer te turnen. 
Het derde toestel was sprong. De wedstrijd voor Anne zat erop (deed balk en vloer), maar die van Fenna en Noortje begon juist. Zij hadden nog sprong en brug voor de boeg.  Sprong ging goed. Noor maakte het nog wel spannend. Het lukte niet om de handstand plat val te turnen. Gelukkig lukte het wel in de tweede sprong. Het laatste toestel brug. Ik zag mooie zwaaien, goede houdingen en oefeningen zonder stopjes, super goed gedaan.


Lise wat heb jij een super goede wedstrijd gedraaid. Je hebt maar liefst 53.400 punten bij elkaar geturnd. Je turnde bij vrijwel alle onderdelen veel “plusjes”. Op balk, brug en vloer scoorde je de tweede score. En overall werd je 1ste. Anouk startte als eerste heel sterk op balk. Zonder vallen zette zij meteen de 6de score van de wedstrijd neer. Op vloer deed je het ook erg goed. Hier de 3de score van de wedstrijd, ondanks dat de richtingen niet helemaal klopte. Marit turnde erg netjes. Op balk liet je dit vooral zien, al klopte de oefening nog niet helemaal (maar daar kan aan gewerkt worden). Ik was erg blij dat je voluit turnde en niet ingehouden. Op sprong scoorde je het 5de punt van de wedstrijd. Justien, wat ben je vooruit gegaan op brug!. Wat fijn om te zien. Je turnde een goede wedstrijd. Dianne had niet helemaal haar dag wat betreft de wedstrijd. De zenuwen namen haar behoorlijk in beslag. De volgende keer gewoon je eigen ding doen en wat om je heen gebeurd vergeten. Vooral lekker genieten!. Op sprong zagen we wat voor een power jij hebt. Je scoorde daar de 2de score van de wedstrijd. Fenna liet zien wat voor een krachtpatser zij was en scoorde een 2de score op brug. Noortje wat ben je vooruit gegaan op brug! (10de score van de wedstrijd). Nikki, je liet op vloer zien hoe gracieus je kan turnen en scoorde hiermee de 5de score van de wedstrijd. Sophie heeft het geluk erg lenig te zijn. Je hebt dan snel een streepje voor op de toestellen balk en vloer. Op brug liet jij je spierballen zien. Je turnde op alle 3 de toestellen een top 5 score. Anne, wat pak jij de oefeningen toch snel op. Als geen ander kon jij de pasjes onthouden en dat er ook nog netjes laten uitzien. Op vloer liet je zien hoe mooi jij op de muziek kan turnen, erg knap. Je scoorde een mooie 10de plek op balk en een 13de plek op vloer. 

Meiden erg goed gedaan, ben trots op jullie!




Verslag Nicky:
Afgelopen zondag mochten de dames van supplement D en E hun eerste wedstrijd van dit seizoen turnen. Zo’n eerste wedstrijd is dan toch weer spannend, wat helaas resulteerde in flink wat vallen van de balk. Emma en Lynn bleven hun zenuwen echter baas en lieten een prachtig stabiele oefening zien. Mijn complimenten!! Emma behaalde hiermee zelfs de 3e score op balk, super. Op vloer hadden de meiden van supplement D het vervolgens zwaar met hun nieuwe (behoorlijk pittige) eisen. Op zo’n harde wedstrijdvloer bleek dat nog even extra moeilijk. Knap dat jullie toch allemaal een oefening geturnd hebben. En Lonneke, wat turn je je nieuwe oefening toch mooi en sierlijk. Super goed gedaan!! Op sprong hebben alle meiden redelijk gescoord, maar zullen we nog flink aan onze netheid en landingen moeten werken. Tessa, Lynn en Sienna lieten zien hier al flink aan gewerkt te hebben, zij scoorden hier ruim het hoogst van onze twee teams. Als laatste gingen beide teams naar brug; al jarenlang het struikelblok van Elistha. Maar wat bleek, ons harde werken werd beloond!! Anna V. de 2e score (en dat met je rugklachten, wauw), Tessa 3e, Emma 4e en Lynn 6e! Fantastisch gedaan meiden. De dames van supplement D scoorden hier eveneens goed, ondanks de strenge eisen waar jullie ook op dit toestel last van hadden. Anna 2e, Elise 4e, Aïsha 6e en Lonneke 8e. Prachtig, echt enorm knap hoe jullie allemaal aan deze eisen voldoen. Uiteindelijk mochten de meiden van supplement E de gouden medailles in ontvangst nemen en werd supplement D 5e. Gefeliciteerd allemaal!




De volledige uitslag van deze wedstrijddag vind je HIER.

0 Comentarios