Uitslag 2e plaatsingswedstrijd 3e divisie

Goud voor Lieke!


Vandaag tijdens de tweede plaatsingswedstrijd van de 3e divisie gaan de allereerste complimenten van de dag naar Lonneke. Daar stond je dan tijdens het inturnen op vloer, lijkbleek, warrig rondlopend en je vastklampend aan een rekstokpaal met zwarte stipjes voor je ogen. Wat heb jij mij laten schrikken! Na een aantal minuten rust voelde je je gelukkig weer wat beter en besloot je gewoon je vloeroefening te turnen. Ietwat onstabiel startte je, maar turnde deze knap uit. Niet zo strak als altijd, maar gezien de omstandigheden een hele prestatie! Daarna weer flink bijkomen, waardoor sprong ook moeizaam ging (toch al niet je favoriete toestel). Op brug herstelde je jezelf en turnde je netjes en strak, goed voor een 5e score. Vervolgens op balk een topprestatie; de eerste score van de wedstrijd. In totaal werd je 5e van de 31, super gedaan Lonneke! De volgende complimenten gaan naar Anna en Aisha, die in dit sterke deelnemersveld 6e en 9e werden. Allebei binnen drie weken sinds de vorige wedstrijd een half in-half uit op sprong stabiel gekregen. Heel erg knap! Voor Anna leverde dit de 4e score op, voor Aïsha de 9e. Aïsha, ook niet helemaal fit tijdens de wedstrijd, werd daarnaast 5e op vloer. En ach, wat was balk zonde. Vallen met een pasje, wat een pech! Zonder die val was je 4e geworden, en gooi daar nog iets meer netheid op brug bij (waar je al wel een torenhoge opzwaai had!) en je had op het podium gestaan. Wie weet de volgende wedstrijd? Anna turnde haar hele wedstrijd stabiel, goed gedaan Anna.
Dat is erg knap altijd. Iets minder wiebels op balk en jij had ook nog hoger gestaan in de scorelijst. Voor nu een dik verdiende 6e plek!

Lucca had bij de junioren in deze wedstrijd iets meer pech. Nog steeds niet volledig hersteld van een enkelblessure waren je oefeningen tijdens de trainingen al onstabiel. Op de wedstrijd helaas ook. Twee vallen van balk is niet fijn starten, en ook je vloeroefening ging nog niet zoals deze hoorde. Op sprong een weigering, maar gelukkig heb je de wedstrijd nog mooi af kunnen sluiten op brug; jouw toestel! Ik heb bewondering voor je optimisme en positiviteit Lucca, zo'n wedstrijd is niet leuk en ook tijdens de trainingen baal je wel eens. Zonder druk kunnen we nu wel rustig verder gaan trainen voor de toekomst, die helemaal goed gaat komen! Met een beetje tijd ben je zo weer terug op je oude niveau en kan je weer knallen!

In de derde wedstrijd turnden Lieke en Iris de sterren van de hemel. Lieke werd vandaag 1e, en Iris verbeterde zichzelf ontzettend mooi ten opzichte van de vorige wedstrijd met een 12e plek. Startend op vloer, liet Lieke zien dat zij klaar was voor het podium; een 15,650... Ongekend! Iris turnde netjes, maar helaas nog met te weinig plusjes om mee te komen met de concurrentie. Hier gaan we vanaf morgen direct hard aan werken Iris, want je kan ze best! Op sprong allebei twee prima sprongen, en ook brug lieten jullie zien wat jullie konden. Lieke pakte hier de 5e score, en Iris liet zien hoe knap ze zich had verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Volledig zelfstandig turnde jij je hele oefening, mét afsprong. Mijn complimenten Iris. Vervolgens balk; wat fijn om het pechtoestel van de vorige wedstrijd nu met zo'n goed gevoel te kunnen afronden! De 1e score was hier vandaag voor Iris, en de 3e voor Lieke. Iris turnde mooi en stabiel, met een prachtig boogje en een prachtige spagaathandstand. Lieke begon ietwat wiebelig dankzij de zenuwen, maar kreeg deze gelukkig snel onder controle. Fijn geturnd dames, jullie zijn toppers!

Als laatste was het de beurt aan de senioren. Het voelde niet als de beste wedstrijd, maar Stefanie, Daphne en Alysha werden toch respectievelijk 6e, 9e en 10e. Onverwachts goed gedaan! Startend op brug, jullie struikelblok, startten we de wedstrijd niet heel goed. Het ging allemaal niet heel optimaal, en ook de scores vielen tegen. Gelukkig op balk een flinke verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd! Daphne turnde haar boogje weer (helaas wel met val), en liet voor de rest een hele strakke oefening zien. Zonder val was de 2e score hier voor jou geweest. Stefanie liet zoals altijd een prachtige sprongenserie zien, en landde mooi stabiel na haar auerbach. Knap Stefanie! Alysha had iets meer pech met een val en geen sprongcombinatie, maar turnde wel haar radslag-arabier in
combinatie. Volgende wedstrijd hiermee blijven staan, dan zou ik trakteren hè ;)! Op vloer leken alle oefeningen niet zo mooi als normaal, maar werden Daphne en Stefanie desondanks beloond met de 1e score van de wedstrijd, en Alysha de 8e. Wauw! De wedstrijd vervolgens afsluitend op sprong met een 2e score voor Alysha, de 4e voor Daphne en de 5e voor Stefanie konden we tevreden zijn. Op naar de laatste plaatsingswedstrijd!

De volledige uitslagen staat HIER

0 Comentarios