3e plaatsingswedstrijd 4e divisie

GOUD voor Lonneke, Femke en Tasha
ZILVER voor Noek, Megan en Iris
BRONS voor Anna en Lucca
12 finale-plaatsen

Wat een mooie score vandaag voor de A-selectie: er zit hier een super trotse trainster een verslagje te schrijven! Vier van de zeven dames een podiumplek en zes van de zeven sowieso geplaatst voor de finale; de definitieve doorstroming wachten we nog af. Naast al deze goede cijfers zijn er ook nog fantastisch veel individuele doelen behaald, heel erg knap!


Deze mooie wedstrijddag begon vandaag met Noek in de eerste wedstrijd, die ondanks een hakblessure wederom de sterren van de hemel turnde. Ik waardeer jouw inzet enorm Noek! Ondanks al je blessures en tegenslagen dit seizoen blijf je elke training trouw komen en train je wat lukt. Super! Zoals je ziet loont dit zich ook; de zilveren medaille was vandaag voor jou. Een 4e score op sprong, 3e op brug, 4e op balk en 1e op vloer, wat kan ik hier nog voor verbeteringen aan vermelden? Lekker aan de slag met nieuwe uitdagingen en moeilijkere elementen, dit kan jij makkelijk aan. Hier staat de volledige uitslag van jeugd2.

Zilver voor Noek


In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de meiden van supplement E. In een deelnemersveld van 28 meiden waren plek 2,3,4,5 en 7 vandaag voor jullie, gaaf! Megan ging naar huis met de zilveren medaille en Lucca met de bronzen. De wedstrijd van Megan was niet foutloos, knap dat je dan toch nog tweede bent geworden! Met de 2e score op brug en 4e op vloer heb jij je omhoog gebokst, top. Lucca turnde daarentegen wel heel zuiver en zonder grote fouten; dit doe je eigenlijk al heel veel trainingen lang. Je bent een doorzetter en streeft naar perfectie, dit gaat jou nog ver brengen! Iricia's eerste sprong ging helaas niet helemaal goed. Zonder die fout had jij ook op het podium gestaan, want je andere drie toestellen ging vandaag goed en stabiel! Hetzelfde geldt voor Sarah: zonder je val op balk had jij ook een mooie medaille in de 4e divisie kunnen behalen, maar een 1e score op vloer en 5e op sprong (met voor het eerst Yamashita) is net zo mooi! Sanne turnde vandaag eveneens een goede wedstrijd, maar komt helaas nog wat puntjes tekort op brug. Blijf werken aan die kip en je opzwaai Sanne, hier moet jij nog wat extra punten vandaan halen om op het podium te kunnen eindigen.  De 2e score op balk was vandaag wel voor jou; wat heb je toch een mooie oefening hier! Hier staat de volledige uitslag van de junioren.

Zilver voor Megan en brons voor Lucca
In de laatste wedstrijd was Tasha aan de beurt, die stralend 1e werd. Je werd vandaag 2e op sprong, 1e op brug (!!!!!!!!) en 2e op balk, wauw. Hier valt weinig aan toe te voegen Tasha. Je traint hard en zelfstandig en maakt altijd veel beurtjes; dit bracht jou het hele seizoen al naar de top en maakt jou een fijne turnster om mee te werken. Blijf zo doorgaan, dan gaan we flink knallen op de finale en volgend seizoen in de 3e divisie! Hier staat de volledige uitslag van de senioren.

Goud voor Tasha
Verslag van de B-selectie: De laatste wedstrijd zit er al weer op voor sommigen. Jullie hebben het goed gedaan!. Er zijn weer mooie resultaten neergezet en we hebben leuke wedstrijden gedraaid in Nijmegen. Dikke pluim voor jullie zelf!

De instappers lieten hun kunsten zien in de eerste wedstrijd van deze dag. Senne moest ik helaas afmelden omdat zij ziek was (bleek uiteindelijk wel door naar de regiofinale!). Brug was het eerste toestel waarop de dames turnden. De oefeningen waren goed maar iedereen liet nog wat technische foutjes zien. Op balk stonden de dames zelfverzekerd. Geen knikkende knieën (erg knap!). Fenne en Noor lieten een oefening zonder vallen zien. Emmy moest helaas een keer de balk verlaten met de koprol. Vloer blijft wat onwennig omdat de richtingen in onze gymzaal niet goed getraind kunnen worden. Noor liet zien dat zij steeds beter luistert naar de muziek en de accenten hierin. Emmy liet zien dat zij een bruggetje kon. Fenne vergat even om tussen de lijnen van de vloer te beginnen maar dat kwam uiteindelijk ook allemaal goed. Op sprong lieten de dames alle drie een salto zien en een handstand platval. Voor Noor was het voor het eerst dat hij lukte, goed gedaan!. De dames eindigde als 11de, 13de en 15de . Het wedstrijdseizoen is daarmee tot een einde gekomen voor jullie, alleen Senne zal nog door gaan met het trainen op de oefeningen voor de regiofinale. Voor de andren: op naar het leren van nieuwe elementen! Hier staat de uitslag van instap

De jeugd 1 meisjes turnden tijdens de tweede wedstrijd. Sprong verliep goed. Aisha had even een verkeerde inzet met haar overslag waardoor ze erg hoog ging voordat zij haar handen op de pegasus kon plaatsen. De tweede sprong was juist andersom (snel met haar handen op de pegasus), dat gebeurt mij niet nog een keer zal zij hebben gedacht. Brug verliep goed. Lonneke turnde een plusje door een zolendraai te turnen. Anna liet een mooie hoge salto zien. Aisha is ook goed voorruit gegaan op brug. Met name met kip halve draai, alleen mag Aisha dit onderdeel pas volgend jaar laten zien. Lonneke startte heel sterk op balk. Anna liet ook een goede oefening zien met helaas wel een val met de radslag. Aisha zat met haar hoofd de gehele balkoefening bij het bruggetje wat zij moest gaan turnen. Zij had haar zinnen erop gezet dat hij zou gaan lukken. Aisha stond er ook mee, maar door een gekkigheidje viel zij er toch vanaf. Wat baalde zij daarvan. Op vloer lieten de dames goede oefeningen zien. Lonneke nam een gouden medaille mee naar huis, Anna de bronzen en Aisha werd 10de. De volledige uitslag van jeugd1.
Goud voor Lonneke en brons voor Anna
Goud voor Femke
Femke en Lola kwamen in actie tijdens de derde wedstrijd. Femke startte sterk op balk: een oefening zonder vallen. Lola moest de balk verlaten met de radslag. Beide dames turnden iets te lang over de balkoefening waardoor het belletje ging. Op vloer had Lola wat pech met de handstandoverslag: helaas op haar billen, verder turnde ze mooi op de muziek en strak. Femke liet zien beide bruggetjes te kunnen (knap hoor!). Sprong en brug verliep ook voor beiden goed. Femke nam de gouden medaille mee naar huis. Lola werd 13de. Klik voor de volledige uitslag van pupil1

Zilver voor Iris
In de laatste wedstrijd turnen Sabine en Iris. Sabine turnde een goede wedstrijd. Helaas wat punten weggegeven op vloer door streksprong 1/1 draai twee keer dezelfde kant op te turnen. Op balk wilde de radslag niet lukken. Gelukkig de tweede keer wel. Op brug liet Sabine zien een mooie hoge opzwaai te kunnen turnen. Iris heeft op balk veel groei doorgemaakt dit seizoen. Vele malen stabieler met draaitjes, pasjes etc. Zij liet dit keer ook weer een oefening zien zonder vallen. Ook op de andere toestellen draaide Iris stabiel. Beide waren wij nog even in verwarring of zij geen zwaaitje had gemist in haar brugoefening, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Iris werd 2de en Sabine 14de. Hier staat de uitslag van pupil2

0 Comentarios