Eerste disrictsfinale 3e divisie

Joanne door naar landelijke voorrondes

Gisteren was de eerste districtsfinale in de 3e divisie. In deze finale turnden 4 turnsters om het districtskampioenschap en plaatsen in de landelijke voorwedstrijd voor het bondskampioenschap.

In de eerste wedstrijd waren Lieke en Isabelle aan de beurt bij de pupillen2. Helaas viel Lieke halverwege de wedstrijd uit. Zij voelde zich niet lekker, en na een foutje op brug kon zij zich helaas niet herpakken. Volgend jaar weer nieuwe kansen Lieke! Isabelle turnde daarentegen een fantastische wedstrijd! Volop geconcentreerd en gefocust turnde zij op alle vier de toestellen stabiele oefeningen, waarmee zij 3e op sprong, 4e op balk en 5e op vloer werd. Brug blijft een verbeterpuntje, hierdoor werd Isabelle in totaal 7e en stroomde zij helaas net niet door naar de landelijke halve finale. Desondanks is het een super prestatie Isabelle, en als eerste reserve is er wellicht nog kans dat je alsnog doorstroomt!

In de derde wedstrijd waren Joanne en Daphne aan de beurt. Joanne turnde eindelijk stabiel tijdens een wedstrijd en liet hiermee zien wat zij kon. Dit leverde een 5e plek op sprong, 6e plek op balk en een 8e plek op brug op. In totaal werd zij 10e van de 36, waarmee zij zich op het nippertje plaatste voor de landelijke halve finale. Knappe prestatie Joanne! Blijf werken aan je netheid op vloer, daar zijn nog wat puntjes te verdienen. Daphne kon vandaag helaas niet helemaal laten zien wat zij kon. Op vloer liet zij een prima oefening zien en op sprong turnde zij eindelijk weer half in- heel uit. Super Daphne! Op brug turnde je een nette oefening, maar helaas haal je niet genoeg eisen om tegen de andere meiden op te boksen. Op balk kwam de grootste pech, twee vallen waarmee je onverwachts ook te weinig onderdelen liet zien en je vier punten aftrek kreeg. Jammer Daphne, maar je had je al knap weten te plaatsen voor deze districtsfinale! Nu lekker blijven trainen zodat je meer eisen kunt halen, en dan zijn er net als voor Lieke volgend jaar weer voldoende nieuwe kansen!
Joanne als 10e door naar de landelijke voorronde

0 Comentarios