3e Plaatsingswedstrijd 3e divisie

Brons voor Stefanie en 6 finaleplaatsen!


Zaterdag was de 3de plaatsingswedstrijd en tevens ook de laatste kans voor de turnsters om zich te plaatsen voor de districtsfinale. 
Bij de pupillen2 had Lieke al twee keer eerder op het podium gestaan (3de en 2de plaats), en was daardoor al zeker van doorstroming. De beste 18 konden zich plaatsen voor de districtsfinale. Voor Isabelle was het nog spannend. De eerste wedstrijd had zij namelijk een weigering op sprong en werd hierdoor 23ste in deze wedstrijd. De tweede wedstrijd werd zij 8ste en een goede wedstrijd voor haar kon een plaatsing betekenen, want de beste 2 wedstrijden zouden meetellen. 
Beide turnsters moesten vandaag op brug starten. Het waren vergelijkbare oefeningen, waarbij de salto als afsprong van Lieke dicht bij de ligger was en bij Isabelle juist ver van de ligger. De opzwaai na de kip was bij beiden laag. Isabelle liet haar beste balkoefening zien. Geen vallen en een stuk minder wiebels dan in eerdere wedstrijden. Ook Lieke keek uit om haar balkoefening te turnen. De balkoefening van Lieke is erg lastig: zij turnde de hoogste moeilijkheidsgraad die er is in haar niveau. Het risico dat Lieke nam resulteerde helaas in twee vallen. Op vloer straalde Isabelle en wat was zij blij na afloop, ze had optimaal gepresteerd op vloer. De knieblessure van Lieke begon gedurende de wedstrijd steeds meer op te spelen. Zij straalde hierdoor wat minder op vloer dan wat wij gewend zijn van haar maar desondanks was de oefening prima. Het laatste toestel sprong verliep goed. Isabelle liet twee ruime sprongen zien. Lieke moest met haar overslag een stapje terug doen met de landing, maar verder prima. Beide dames stonden net naast het podium. Lieke behaalde een vierde plaats en Isabelle een vijfde plaats. Ook voor Isabelle betekent dit dat ze geplaatst is voor de districtsfinale, en dan te bedenken dat zij vorig jaar nog een divisie lager turnden.
Succes dames met de voorbereidingen!

In de derde wedstrijd bij de senioren ging het bij Daphne niet zo goed op brug en balk. Bij het inturnen een val op brug, maar tijdens de wedstrijd met een extra tussenzwaai toch gewoon netjes je oefening geturnd, knap! Ook op vloer en sprong heb je je prima herpakt. De vorige wedstrijden bleken al voldoende voor plaatsing in se districtsfinale. 
Joanne had een aardig stabiele wedstrijd. Ze turnde vandaag een mooie brugoefening. Op balk wat wiebelig en op vloer heb je heerlijk geïmproviseerd tijdens je oefening, maar prima uitgeturnd. Op sprong helaas een val, maar je werd netjes 9e. Mede dankzij deze klassering ook voor jou een finaleplaats.

In de laatste wedstrijd bij de junioren stond Stefanie wederom op het podium; een mooie bronzen medaille ging met jou mee naar huis vandaag. Op alle toestellen prachtig stabiel en mooi geturnd, en wat een hoge opzwaai op brug!! Lekker door blijven werken aan de extra elementen en alvast gaan voorbereiden op volgend jaar. Maar eerst ook voor jou een plekje in de districtsfinale.
Alysha werd vandaag hartstikke netjes 9e en plaatste zich hiermee ook voor de finale, fijn hoor. Eindelijk kon je ook laten zien hoe goed het bij jou ging. De 2e score op sprong, een balk oefening zonder vallen, een brugoefening zonder stopjes en bijna net zo'n hoge score op vloer als Stefanie. Gaaf hoor Alysha, ook bij jou gaat het hartstikke goed!

Elistha heeft al een paar jaar niet meer zoveel turnsters in de 3e divisie gehad, en nu alle zes door naar de districtsfinale, wat een prestatie! 

De volledige daguitslag staat HIER
De doorstromingsuitslag volgt later.

0 Comentarios